Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Het is zomer, het is zomervakantie. Met dit weer zouden we dat al eens kunnen vergeten, dus hoog tijd voor wat vakantiefoto’s uit de oude doos.

Ik ga terug naar Le Puy, in 1980. Stadje dat toen al mijn hart stal. Meneertje Mertens zijn er ondertussen eens geweest, in 2017, en we hebben het ons niet beklaagd. Maar 1980 dus.

Met mijn ma boven op de rots met de kapel Saint-Michel-d’Aighuilhe. Met zicht op het mariabeeld.

Dat mariabeeld dus.

Ik was een braaf meiske ja.

Meestal toch.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

 1. Prachtig bezit zulke foto’s. Van mij zijn er maar heel weinig omdat mijn ouders geen toestel hadden. Ik heb er later een aan mijn moeder gegeven toen ze al in de 60 was en ze werd ‘een razende reporter’ en genoot.

  1. Dat is toch echt prachtig hè, van je moeder 🙂
   Ik heb me eigenlijk nooit eerder gerealiseerd dat al die foto’s van vroeger (en dus ook uit de jaren 40 en 50) niet evident zijn. Ik koester ze 🙂

  1. Ik ben blij dat er zoveel foto’s zijn, ook van vroegere tijden. Heb me eigenlijk eerder nooit gerealiseerd dat dat niet altijd evident was.

 2. De eerste foto ook echt zo verkleurd als veel kleurenfoto’s uit die tijd. Maar de andere foto’s hadden het lef niet om te verkleuren bij zo’n leuk meisje. 😉

 3. Mooi hoor. Het is tof om weer eens te kijken waar je een fijne tijd hebt gehad. En dan te zien dat de echte keuren anders zijn dan die op de foto’s. Dat is het mooie van analoge fotografie, de kleuren die samen met de herinneringen van tint veranderen. Een lief meisje ja, en achter die bril ogen die schitterend de tienertijd tegemoet zien. 🙂

 4. amai Janna lijkt op jou!

  leuke compositie op eerste foto met jullie doorheen het boogje maar toch nog goed zicht op het Mariabeeld ook.
  maar op 2e foto is het toch gezichtsbedrog dat die op het dak van het huis staat toch?

  1. Haha, ik ben altijd blij als iemand dat zegt 🙂

   Die tweede foto is inderdaad gezichtsbedrog. Dat beeld staat heel hoog op een rots, een stuk boven de huizen.

Zeg het eens?