Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: muziek.

Af en toe zit er een thema tussen dat mezelf ook hoofdbrekens kost. Zoals het thema van deze week. Muziek. Ik kon maar niks bedenken. Toen we op reis waren, zag ik in de Luxemburgse gemeente Rossignol solsleutels bij het in- en uitrijden van het dorp, maar daar foto’s van maken, het kwam er niet van. En daarbij, het zou al moeilijk worden om er iets moois en/of origineels van te maken.

Verder denken dus. Met weinig resultaat. Pinterest dan maar. En daar kwam ik iets tegen over foto’s maken van waterdruppels op een CD. Dat wilde ik wel eens proberen. De eerste link had het over foto’s in een verduisterde kamer, dus ik zeulde weer heel mijn boeltje naar de eerste verdieping, maar het draaide op niks uit. Ik kreeg het niet goed. Overgeschakeld naar deze uitleg, zelfde idee maar bij daglicht, en dat lukte wel.

Of ik trots ben op het resultaat? Hell yes!!

Dus! Schiet in actie, neem je fototoestel of telefoon, maak een een foto van iets wat met muziek te maken heeft. Een concert, een instrument, een concertticket, misschien heb je een foto van iemand die musiceert… er zijn nog talloze ideeën waar ik nu niet opkom.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina. Moest ik je foto over het hoofd gezien hebben, aarzel niet om me een seintje te geven. Soms hol ik een beetje achter de feiten aan en mis ik wel eens iets.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

  1. Ik heb degelijk materiaal, maar zeker niet overdreven. Tweedehands Nikon D5200, en een goede lens. Er zijn andere lenzen die hier meer geschikt voor zijn denk ik, maar ik trek mijn plan 🙂

 1. Wow!!! Ik ben heel erg onder de indruk, wat een intense foto! Heb ooit buiten waterdruppels proberen te fotograferen en kreeg nooit het gewenste effect. Wat je hier doet is echt heel geslaagd!

  1. Oei, help, ben ik je vergeten of zo? Indien ja, laat eens weten waar wat staat, dan zet ik dat recht. Het is zeker niet met slechte bedoelingen 🙂
   Dankjewel voor de complimenten 🙂

  1. Dankjewel!
   Ik ben benieuwd naar wat komt! Maar jaag je niet al te hard op, te laat is niet erg. Dit is de no stress challenge 🙂

Zeg het eens?