Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag waren de weersvoorspellingen nog redelijk, en ging ik fietsen. Het werd een beetje een miserie-ritje. Eerst en vooral: op de app van het KMI stond, “geen regen vandaag”, letterlijk. Het heeft de hele rit gemiezerd, en bij momenten gewoon geregend. Waarop ik dus vestimentair helemaal niet voorzien was, integendeel. En daarna: er was een brug afgesloten voor werken, met een slechte omleiding (een bordje dat de fietsers over een gravelweg stuurde, en op het volgende kruispunt, niksniemendal meer van bordjes. Serieus. Ik moest een andere brug zoeken, en heb daardoor kilometers en kilometers rondgereden). Al een chance dat ik nog wat mooie dingen zag. Grijs, maar mooi.

Bloemenborder langs het fietspad in het Parkbos.

Voor zo’n straatnaam knijp ik vollen bak mijn remmen dicht en keer ik terug om een foto te maken.

Akkerwinde.

Sint-Annakapel, Nazareth.

Langs het baantje van de Sluisweg naar de Schelde in Merelbeke bloeit veel moois.

Zondag trokken we naar Beveren-Leie, en keken we naar het Belgisch Kampioenschap wielrennen. Meneertje Mertens heeft het niet voor wedstrijden waarin rondjes gereden worden (beetje veredelde kermiskoers, hij heeft wel een punt, maar anderzijds, onderschat die kermiskoersen toch maar niet), maar om te gaan kijken zijn die rondjes toch wel een voordeel. We zagen de vrouwen 4x passeren en de mannen 5x. Ik ga u niet vervelen met foto’s, we maakten er ook niet echt veel. Eentje maar. Je kan er wat bekende koppen op spotten, o.a. een gouden helm.

In een border van een tuin zag ik deze mooierd. Kogellook ofte trommelstokjes.

Naar de koers gaan kijken vind ik het ideale moment om wolken te kijken.

Voor de rest van de week: slecht weer, weinig fietsen, veel opruimen, weinig (relevante) foto’s.

Woensdag ging ik opnieuw naar de meisjes. Ik haalde Lili van school, en maakte foto’s. Ze had er zin in. Eerst lunchen.

Daarna naar de fotostudio. De meeste foto’s staan in mijn foto challenge bericht van gisteren, hier nog twee leuke van ons expressief totje.

Het is een beetje valsspeelderij, maar ik wilde wachten tot Janna de foto’s deelde, dus ja. Foto’s van de week ervoor, die op het schap bleven liggen tot deze week. Oma met Pieperdje, tussen de bloemetjes. De meeste foto’s deelde ik op Instagram, de mooiste plaats ik hier wegens minder vluchtig dan social media, en er is ook deze die ik nog niet deelde. Vooral voor dat handje op mijn been. Ik vind dat altijd zo zalig. Pipa geniet enorm van weer dichterbij te mogen zijn, komt tegen me aanleunen, zich erbij wurmen in de zetel, kopjes geven, knuffelen en schootje zitten. Foto’s door Mevrouw de Fotoschuur.

Pure liefde, vind ik deze twee foto’s.

Donderdag zag er zowat de enige deftige dag uit qua weer, dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om te fietsen. Beetje tegen mijn goesting, want grijs en fris, maar ja. Beter dan regen. Ik nam me voor niet veel te stoppen om foto’s te maken maar kijk, na een kilometer stond ik in het Sint-Baafskouterpark al stil om foto’s te maken van deze mooie bloemetjes.

Eentje zoals Vief deed voor de cijfer-fotos challenge. Ik vind het hier altijd leuk, met fietspad en het station en het bord en het bijenhotel en het vele groen en deze keer ook een trein.

Wie kan lezen wat op dit bankje staat, please enlighten me. (bij de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand-kapel in Lokeren)

Komoot meldde: geen gravel. Que?

Favoriet fietspadje. Ik kom alleen niet graag tegenliggers tegen.

Kapel met zeven statiën van O-L-V der Zeven Weeën. Que? Awel ja. Lobos, Lochristi.

That’s all folks!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

 1. Ha, Kijkuitstraat! Die hebben wij hier ook. We hebben zelfs een station Kijkuit!

  De foto’s van en met de meisjes zijn zo lief.

  ‘”Nu was Buter rechter vaert. Een prioreit van swarten nonnen” (“Nu was terzijde van het pad waar zij aan waren begonnen, een klooster van zwarte nonnen”) –> google is my friend!!

  1. Ha zo grappig! Was de eerste keer dat ik een Kijkuitstraat zag 🙂 Een station zelfs, schitterend!
   Amai, goed gevonden in Google! Had ik niet aan gedacht, hoewel het vaak ook mijn slagzin is 🙂 Dankjewel!

 2. Die kapelletjes bij jullie langs de weg blijf ik mooi vinden.
  Foto’s van en met kleinkinderen zijn eigenlijk altijd mooi en waardevol, maar sommige zijn net wat mooier en waardevoller dan andere.De foto’s met de jongste behoren weer tot de buitencategorie, denk ik. 🙂

  1. Ik vind die kapelletjes ook zo mooi.
   En je hebt gelijk, deze foto’s zijn echt wel buitencategorie, ben er zo blij mee 🙂

 3. “Nu was Buter rechter vaert.
  Een prioreit van swarten nonnen”
  (“Nu was terzijde van het pad waar zij aan waren begonnen, een klooster van zwarte nonnen”)

  Een drukke week en schitterende foto’s van jou en je kleindochter.

 4. Voor bloemetjes en kappelletjes zou ik zonder twijfel ook stoppen om een foto te nemen. Ik smelt bij het zien van de foto’s met Lili en zo schattig, dat handje. Goed dat jullie weer samen mogen zijn 💕.

 5. ja en het is zeker een straat om uit te kijken , zo veel moois te zien
  zo’n kampioenschap wielrennen is wel anders dan een kermiskoers hoor
  jammer dat niemand kon lezen wat er op dat bankje staat

  1. Zo’n kampioenschap is inderdaad helemaal iets anders dan een kermiskoers. Hoewel die ook niet te onderschatten waren. Jammer genoeg zijn ze helemaal aan het verdwijnen, de kermiskoersen.

  1. Dankjewel!
   Ik vind het altijd een vreemde en fascinerende plek. Een eilandje waarrond een soort rond punt gemaakt is in beton, in een woonwijk.

 6. ik vul even de bank aan:

  Nu was buter rechter vaert
  Dien si te gane hadden begonnen,
  Een prioriteit van swarten nonnen,
  Daer meneghe gans ende menich hoen,
  Meneghe hinne, menich cappoen
  Plaghen te weedene buten mure.

Zeg het eens?