Op 8 juni bestond De Fotoschuur van mijn dochter Janna één jaar. Een bewogen jaar, met alle corona-perikelen. Ze had zich bepaalde doelen gesteld, en ondanks de pandemie heeft ze deze doelstellingen behaald, en meer dan dat ook. Ik vind dat heel knap, voor zo’n beginnende jonge zelfstandige in een heel moeilijke periode voor een fotograaf.

De naam van de Fotoschuur verwijst naar het schuurtje dat achteraan het huis van Janna en Florian stond. De vorige eigenaren stalden er hun caravan, zij wilden er een fotostudio van maken. In originele vorm leek de aanbouw van het huis echt wel op een schuur, vandaar. En ze wonen in de Schuurstraat in Sint-Amandsberg, dat ook.

Door corona besloten ze sneller van wal te steken met het plan om de schuur te verbouwen. En zo ontstond De Schuur. De fysieke schuur. Helemaal zelf bedacht en uitgewerkt, en grotendeels met eigen handen verbouwd. Ik vind dat ook heel knap.

En of het mooi geworden is. Florian verbouwde dat het een lieve lust was, Janna hielp mee waar het kon, en Janna stelde de inrichting samen tot die perfect naar haar goesting was.

Zoals Janna zelf zegt: Mijn daglicht fotostudio hier in Gent moest aanvoelen aan een thuis. Een thuis voor mij, om te werken. Maar ook een thuis voor jou, zodat jij je op je gemak voelt. Want foto’s laten nemen van jezelf of van je kindje, dat doe je niet elke dag. Daarom is de studio ingericht alsof het je eigen woonkamer zou kunnen zijn. Gezellig, knus, met veel kussentjes en dekentjes. Er staat een sofa, een bed en een zalige schommelstoel.

En ook: Zo heb ik ook meteen verschillende hoeken en settings om te fotograferen, en is elke fotoshoot anders. Op bed is makkelijk om je baby neer te leggen, of samen te zitten. De schommelstoel is dan weer perfect om te knuffelen en wiegen met je kindje, of misschien borstvoeding te geven. Of we zitten in de zetel, of staan aan het raam.

Er is ook een eenvoudig Ikea-kastje dat ze verbouwden tot het helemaal naar hun goesting was.

Het is een daglichtstudio, met een groot raam dat uitgeeft op de tuin, en met een dakkoepel. Deze twee samen geven een lichtrijke studio waarin geen grote lampen en flitsers gebruikt hoeven te worden. Ingericht met neutrale kleuren, zodat alle baby’s en mama’s er mooi in uitkomen. Met een warm en knus gevoel.

En uiteraard maakte ik dekentjes om de inrichting af te maken. Een grote sprei en een kleiner babydeken, in garen dat makkelijk te onderhouden is, zodat de dekentjes vaak gewassen kunnen worden.

Want dat is ook belangrijk natuurlijk, zeker in deze corona-tijden, dat je alles goed kan wassen en ontsmetten.

Een eerste fotoshoot test was er met schoonzusje Tine en haar schattige Pollie, en zo zie je meteen hoe mooi de foto’s zijn, gemaakt in de fotoschuur.

Kleine Pollie met een pittige blik, met de dekentjes die ik maakte.

Maar ’t is een vrolijke meid hoor!

Op de Instagram-account van De Fotoschuur loopt momenteel een giveaway, je kan er een fotosessie in de nieuwe schuur (t.w.v. €220) winnen. Meedoen, zou ik zeggen! Als het niet voor jezelf is, misschien kan je er een stel jonge ouders een plezier mee doen. (de giveaway wordt afgesloten op zaterdag 19 juni om 22u)

Alle foto’s in dit bericht zijn van de hand van Janna.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

49 reacties

  1. Het ziet er allemaal prachtig uit! Het is inderdaad belangrijk dat “het model” zich op z’n gemak moet voelen voor een fotoshoot Dat gaat vast wel lukken. Ik wens haar veel succes.

  2. Ik zag het – zowel via IG als hier – al enkele malen passeren. Het hoe en wat was me nog niet echt duidelijk…tot vandaag. Kan me zo voorstellen dat klanten zich er meteen op hun gemak bij voelen. Het straalt echt rust uit op die manier. Proficiat aan de dochter en schoonzoon!

  3. haha die pittige blik van Pollie! Mooi

    ha ik zit al die foto’s te kijken naar de lichtinval die uit het dak komt maar ‘k zie het dakvenster niet. Dat kan nochtans mooie lichtinvallen geven die opvallen. Is het een koepel of echt een dakvenster?

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: