Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Weak van Skunk Anansie, waarop Goofball doordraaide met Strong van London Grammar.

En sla mij dood, maar dat vind ik dus een zalige opvolger. Weak, en tsjakkááá, daar kwam Strong. Wat net als Weak een heel mooie intro heeft maar voor de rest, sla mij nog eens dood (kan dat?), heb ik het niet zo voor de stem van Hannah Reid.

Ik ga door met een nummer van een Engelse groep (link) met een zangeres (link 2) die ik heel graag hoor. De lieflijke stem van Harriet Wheeler bij the Sundays, namelijk. Van een album dat ik nog steeds, na meer dan 30 jaar (slik) met enige regelmaat draai: Reading, Writing and Arithmetic.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

 1. Om de een of andere illustere reden waren The Sundays onbekend terrein voor me. Niet verkeerd, maar dit nummer mist wat mij betreft pit en overtuigingskracht.

  1. Hahaha! Maar ik vond dat nummer van Hooverphonic ook geen gezaag, ik vind Geike Arnaert een geweldige zangeres 🙂

   1. Niets ontbreekt aan Geine, één van de beste zangeressen van het Slngfestival zonnetje de beste. Maar ze hebben al betere nummers gehad en daar kan zij niets aan doen. Heb ook niets tegen de groep integendeel maar vond het nummer een beetje tam.

 2. Ik kan er niet aan uit welke stemmen je mooi of niet mooi vindt hoor.
  Ja hoor en Tsjaakaaaa posts zijn zalig…donderdag gaat er weer zo’n tjakkaaaa post komen denk ik.

  1. Dat begrijp ik, er is ook niet echt heel veel lijn in te ontdekken.
   Ik ben wel opgegroeid met een klassiek geschoolde muzikant, die me altijd wees op vanalles. Ik haal er dus wel makkelijk de stemmen uit die zich forceren, die net onder de toon zingen, die ondersteund worden om toch op toon te zingen, enzovoort, enzovoort.
   Ik vind dat zij in het lage register erg mooi zingt, maar van zodra ze hoger gaat, klinkt het voor mij fout.
   Bij mij geen tsjakkááá nu. Beetje denken en twijfelen 🙂

Zeg het eens?