Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik I Travel van Simple Minds, waarop Goofball doordraaide met Breakfast in Vegas van Praga Khan.

Zij reisde dus nog even door naar Las Vegas. Ik besloot halt te houden, want Breakfast in Vegas on cocaine and gin, dat leek me wel wat. Drugs!

!!! Disclaimer: als je niet houdt van lawaai en provocatie, lees en luister je best niet verder !!! Serieus, ik meen het. Sla deze blogpost en dit nummer dan maar over. Want anders wordt het hier wel heel negatief in de commentaren. !!!

Want ik kies Queens of the Stone Age met Feel Good Hit of the Summer, een beetje een misleidende titel, want de tekst bestaat uit 1 zinnetje van 7 woorden dat zich steeds herhaalt…

Ik kan zo’n lap lawaai best wel verdragen, zeker als je weet dat dit toch niet al te serieus genomen moet worden. En ik ben ook behoorlijk zot van Queens of the Stone Age, hoewel ik regelmatig wel eens struggle met sommige ideeën van Josh Homme. Maar goed. Vaak is muziek daardoor verpest voor mij, maar in dit geval niet.

Brace yourselves… and go!

Schone bijkomstigheid vind ik dat ik de laatste tijd wel vaker kijk en luister naar Queens of the Stone Age, en meerbepaald uit hun supergroepperiode 2002 met Dave Grohl op drums en Mark Lanegan die voor vocale versterking zorgde. Zo zag ik hen ook op Werchter 2002, en dat was fantastisch. Opnames te vinden op Youtube, zowel van Werchter als van andere festivals (checkt Dave Grohl maat!) (en Troy Van Leeuwen eigenlijk ook) uit die periode.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Haha, de verheerlijking der geestverruimende middelen nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstasy and alcohol. Om cocaïne maar niet te vergeten, vaneigens. De muziek is opzwepend en de tekst is slechts aanstootgevend voor wie hier aanstoot aan wíl geven. Louter voor de lol, zoveel is zeker.

  2. De echtgenoot is wild enthousiast :-). Ik kan het ook wel pruimen eigenlijk. Ik zag ze eens aan het werk op Werchter en dat was wel een geslaagd concert.

  3. Het is niet echt mijn ding best opvallend dat ik mijn leeftijd moet bevestigen, ik luister Duitse shit die heel wat erger is dan dit. Ik hoor mijn buurjochies muziek draaien waarbij ik zelfs verbleek.

Zeg het eens?