Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Airport van the Motors, waarop Goofball doordraaide met Voyage Voyage van Desireless.

Het is nog toepasselijk ook, met dat we nu aan het reizen zijn met de camper. Ik borduur dus nog even verder op dat thema. Het eerste wat in me opkwam was Bon Voyage van Split Enz. Ik vind het een prachtig melancholisch nummer, maar tegelijk net iets te cheesy (jaren 80 productie anyone?) om op jullie los te laten.

Een andere optie is een nummer van een groep die later ook nog wel in de nodige cheesyness zou vervallen, maar hier nog heerlijk frisse new wave produceerde. En dan heb ik het over Simple Minds met I Travel.

Er is ook een leuke versie met bewegende beeldjes, jammer genoeg wordt die te vroeg afgebroken, maar ik deel ze hier toch ook.

This song is so ahead of its time that we’re still waiting for it, gaat het geïnspireerd in de commentaren. Er is iets van.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

    1. Is uit hun vroege periode, ik vind wel dat ze toen inderdaad op hun best waren. Misschien herinner je je Theme for Big Cities (een instrumental) of The American wel.

      1. Ik heb hen sowieso niet echt gevolgd. Ik ken enkel hun grote hits en die waren niet instrumentaal.Don’t you forget about me. Heb ik gedaan, maar veel verder gaat het niet echt in mijn Simple Mind.

        1. Ik vond ze in de periode van New Gold Dream ook wel goed, Don’t You ging nog, maar daarna ben ik echt wel afgehaakt. De tandem U2/Simple Minds heb ik toch wel een tijdje gevolgd. Maar “het grote gebaar” only goes so far.

  1. Zo herken ik eigenlijk de Simple Minds niet, maar ik weet ook niet heel veel van ze , zoals van zoveel muziek ná de jaren 60/70 een beetje buiten mijn belangstelling vielen.

Zeg het eens?