Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Dat het een flauwe week was, de afgelopen week. Gewandeld? Nope. Gefietst? Nope. Foto’s? Weinig.

Zaterdag zag ik een luchtballon voorbijvaren en rende ik naar boven voor een foto.

Verder gebeurde er in het weekend niet veel. Behalve koers kijken. De Strade Bianche is natuurlijk altijd een hoogtepunt.

Maandag was er ook niks. Dinsdag ook al niet. Woensdag experimenteerde ik met foto’s voor de foto challenge, dus die zijn niet om hier te delen.

Wat ik wel deed, was stilaan wat meer naaien. Er zijn een paar nieuwe stofjes (oeps), en er is een verbouwd hemd. Hiervan wel foto’s. Let wel, dit maakte ik niet allemaal de afgelopen week, ik was een diesel (die soms in panne lag) en dit is het werk van de afgelopen weken.

Als eerste, een hemd dat Meneertje Mertens niet graag droeg, en waar ik een bloesje voor mezelf van maakte. Ik zag het helemaal voor me, in de praktijk was het iets moeilijker uit te voeren, ik was niet helemaal tevreden en mijn tempo grinded to a standstill. Ik ben niet van het soort dat onafgewerkte projecten (ufo’s, in het jargon) ergens opzij legt en aan iets anders begint, neen. Het blijft liggen, ik kijk ernaar, heb geen goesting om verder te doen, het weegt op mijn gemoed, en uiteindelijk raap ik mijn moed samen en werk af.

Wat is er dan veranderd, hoor ik u vragen? Wel, ingekort, versmald, borst- en figuurnaden, korte en versmalde mouwen. Ik hergebruikte een deel van de kraag. Ik werkte niet af met de coverlock (zoom met 2 of 3 rijen steken) wegens niet helemaal tevreden en zonde van het extra garenverbruik. (en ik had geen goesting om van kleur te wisselen op de coverlock, dat ook).

Next! Een zalig zacht katoenstofje met bloemetjes. Bloesje, bloesje, schreeuwde dat naar mij! En dat werd het. Behoorlijk tevreden van het resultaat, behalve dat ik mijn knoopsgaten nét iets te klein maakte. Het gaat, maar stroef. Voor de rest: love. Laat die zomer maar komen. (patroon: een combinatie van Grainline Scout Tee voor de mouwen en de Seamwork Adelaide dress waar ik al eerder een shirt van maakte).

Waarna ik zo stilaan up to speed kwam en een T-shirt maakte in één dag. Gelukkig maar, het zou schaamtelijk zijn anders, want simpeler kan echt niet. Heel tevreden met het resultaat. Mooi katoentricot met bloemetjes (ja, ik heb een voorliefde voor bloemetjesstofjes ontwikkeld), patroon Women’s Fitted Tee van Life Sew Savory.

Vrijdagnamiddag was er een opvangprobleempje bij één van de kleine dames. Iets wat we in deze coronatijden zelden doen, deden we nu toch maar eens. We gingen het kleinste mopje ophalen bij de onthaalmoeder, en brachten twee uurtjes in haar gezelschap door. Dat was al máánden geleden (van de trouw in oktober), behalve zo hier en daar eens een kort moment in de tuin of tijdens een wandeling, en dat deed ongelooflijk veel deugd. Wat is het toch een schatje. Ze was zo braaf en flink, dat ze waarschijnlijk ’s avonds bij mama en papa nog een tantrum gedaan heeft om zich af te reageren.

Binnen de kortste keren had ze een verkleedjurkje aan, en ze maakte kopjes koffie voor oma en opa en Anna en Elsa.

Het meisje met de rode schoentjes.

En dat was het voor deze week.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

  1. Schattig hè, die schoentjes 🙂
   Het kan inderdaad niet altijd wandelen zijn. Vandaag wordt het ook weer niks. Pfff ik heb een hekel aan dit weer.

    1. Ik probeer dat eigenlijk zo min mogelijk te doen, klagen over het weer, omdat we er toch niks aan kunnen veranderen. Maar nu is het een beetje op en wil ik zagen. Ik wil LENTE!

      1. Het ís wel al lente hè 😛
       Ik heb het moeilijk in het diepst van de winter als het zo donker is, maar hiermee ook. Het gevoel dat de lente er is, langer klaar, meer zon… maar slecht weer. Bwurk.

  1. Ik heb er zelfs twee 🙂 Maar eigenlijk niet aan gedacht om het tweede erop te naaien, maar ik doe het vaak niet voor mijn eigen kleren. Dit is een lintje zodat ik mijn kleren aan een kapstok kan hangen, ik heb dat graag. En het is inderdaad leuk 🙂

  1. Ik had ooit een webshop, en wil die ooit eens opnieuw opstarten. Vandaar dus de labeltjes (alhoewel, deze lintjes voor binnenin de kleding had ik al voor de webshop, de labeltjes voor de buitenkant kwamen er later bij).
   Het is echt een heel tof bloesje, zit gemakkelijk, heerlijk zacht ademend katoen, zalig stofje. Misschien kan je er ooit wel eens zo eentje bij mij bestellen, als ik weer eens een webshop heb 🙂

  1. Och Matroos, dan zou je haar nog eens moeten horen zingen ook, met de nodige theatrale gebaren erbij. Een diva, inderdaad!

    1. Wij kunnen het dan ook niet laten om om de haverklap te vragen: “ga je eens zingen, Pipa?”, waarop het kind over het algemeen zeer gewillig losbarst in één of ander lied (vaak iets uit Frozen, Let it Gooooooooo is zeer populair).

 1. Ach die Pipa toch. Heerlijk!
  Ik was kampioen van de naai-UFO’s, maakte in 2020 bv mijn kerstjurk bedoeld voor 2018 af. Nu wil ik al een eeuwigheid een sweater naaien, maar ik haat de patroon-fase.

  1. Schatje hè 🙂
   Ik heb verbazend weinig ufo’s. Een beruchte is de fake fur coat die ik eens ging maken. Hmmm…
   Ik werk heel graag dingen af. Ik zie het nut niet van naaien (of breien of haken) als ik geen afgewerkt product heb 🙂

 2. Altijd al bewondering gehad voor mensen die handig zijn met naald en draad. Naaien, ik kan het niet, ook al spreekt mijn madam dat met een heimelijk lachje tegen. 😉

  De laatste twee foto’s zijn super!

 3. Je bent een kunstenaar in het naaien! Ik kijk er naar op. Kan alleen een knoop aan naaien 😀. Geen weer om veel buiten te komen. Ja zo’n onverwachte oppasdagen heb ik ook al meegemaakt… het gebeurt hé. Wat een mooie rode schoentjes!

  1. Dankjewel! Elk z’n talent hè, jij hebt er dan andere.
   We hebben vandaag een poging gedaan om buiten te komen, maar het werd ook maar weer niks.
   Af en toe is er eens een noodgeval, en dan moet dat maar!

 4. Vermaken is altijd lastiger dan niet maken, dapper doorgezet hoor. Je bent klaar voor de zomer met die leuke bloemetjes, laat de zomer maar komen!
  Schattig dat meisje met de rode schoentjes, oogverblindend schattig die kleine diva en divá dragen natuurlijk een zonnebril om niet herkent te worden, snap ik helemaal!

  1. Ja, je hebt daar best wel gelijk in. En de zomer mag komen, ik heb het gehad met dit weer!
   Het is zo’n heerlijk divaatje, ons klein Piepje. Zingen met de nodige theatrale gebaren erbij, schitterend 🙂

  1. Ik heb het zelf eigenlijk nog niet aangehad nadat ik de knoopjes erop zette. Haha. Het weer nodigt er niet toe uit 😀 Misschien wel ergens rond de 19e april. Weather and other conditions permitting 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: