Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: liefde.

Na een thema dat door sommigen ervaren werd als wat moeilijker, en waar andere rechtgeaarde Vlamingen de zenuwen van kregen (regeltjes! aargh regeltjes!), iets makkelijks. Liefde.

Mag heel ruim geïnterpreteerd worden. Liefde voor gelijk wat je graag ziet. Je partner, als je die hebt. Je hond of je kat (hoewel we een paar weken geleden al huisdieren hadden). Heb je een baby? Foto! Of je puber, als die op de foto wil. Je planten. Het onderwerp van je hobby. Je kerstballen in de vorm van hartjes (guilty as charged, ik heb er zulke). Die knoopjes waarop “homemade with love” staat (ik kreeg er zo, ja, van mijn schoondochter). Je trouwring of iets anders wat je met je partner verbindt. Iets wat (onverwacht) de vorm van een hartje heeft (een aardappel, ha!).

Mijn eerste idee was het cliché der clichés.

Gemaakt op hetzelfde moment als de regel-van-derden-foto van vorige week. Kudos voor Meneertje Mertens die meeging in mijn geschifte idee, zijnde rond 7u in de vrieskou te vertrekken met de fiets om foto’s te maken. En dan gelijk een Instagram-koppel, maar dan de bejaarde versie, foto’s als deze staan maken. Het hoeft geen betoog dat we zelfs op dat onchristelijk uur hard gelachen hebben (de eerste kop koffie had ik al gehad, ja).

Bij het zien van de foto zuchtte het gedochterte: “maar mama, zo’n cliché”. Ja dochter, ik weet dat.

Waarna ze opperde een foto van Meneertje Mertens en mij samen te maken, dat vindt zij een foto van liefde. (ja, ik glimlach terwijl ik dit schrijf).

Ze stuurde een foto die zij maakte van ons in de Gentbrugse Meersen. (weeral) (alweer) (wij houden van de Gentbrugse Meersen) (ook dat is liefde)

Maar vorige woensdag gingen we nog eens langs bij De Fotoschuur om een foto voor de gelegenheid te laten maken. Deze dus. Dankjewel Janna. We staan erop zoals we zijn. Meneertje Mertens trekt toten, ik zie mezelf niet graag op foto.

Serieus? Allez, serieus dan. Ja, wij zijn altijd serieus.

En ondertussen zagen we onze twee lieve meisjes nog eens, win-win. (en liefde, overal liefde).

Op Pinterest vond ik dit toch wel een leuke reeks foto’s ter inspiratie.

Dus! Schiet in actie, zoek iets wat je graag ziet, zoek een hartje, zoek liefde en… shoot!

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

50 reacties

 1. Wat een zálige foto’s van jullie!! Ik word er helemaal blij van! En de woorden “het gedochterte” 😀
  Hele leuke posting Anne!

 2. Mooie foto’s, leuke post en uitdaging alweer. Die van mij volgt spoedig. Ik heb het een beetje vanuit een andere hoek geïnterpreteerd. Er is zoveel om op verliefd te worden…

 3. het gedochterte … is dat belgisch? Die ga’k onthouden… al zal dat dan in mijn geval het ‘geschoondochterte’ moeten worden want tja dat andere .. eh nou eh ja nou dat dus

  Wat ik al zei, met Liefde kun je alle kanten op omdat het Passie is

  1. Eerlijk gezegd: ik weet het niet. Ik probeerde het even op te zoeken, maar veel vond ik niet. Ik zie het vooral terugkeren op Gentse blogs, haha! Misschien hebben wij elkaar geïnjecteerd met een onbestaand woord 😀

   Liefde is overal, als je goed kijkt 🙂

    1. Dankjewel 🙂

     En hoera wat ben ik blij dat het mysterieuze bericht terecht is, want ik vond er niks van en dat irriteerde me 🙂

  1. In het begin dat we elkaar kenden, hebben we veel gepraat over onze gestrande huwelijken. En daar hebben we heel bewust conclusies uit getrokken, en lessen geleerd. Fouten uit die huwelijken wilden we niet herhalen, en dat is iets waar we toch wel echt bewust mee bezig zijn. Dat helpt.
   Plus dat we in de grootste miserie eerder gaan lachen dan ruzie maken of wenen 😀

Zeg het eens?