Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina.

Het thema deze week: wolkenlucht.

Spreekt voor zich, vind ik, deze. Maak een foto van een mooie wolkenlucht.

Niet altijd even gemakkelijk, edoch, want je hangt van de omstandigheden af. Geen egaal blauwe lucht, en een grijze lucht met weinig reliëf in de wolken biedt ook al weinig soelaas.

Zo ging ik zaterdagochtend op stap, en kwam ik thuis met een reeks deprimerend grijze foto’s. Het beetje reliëf dat in de wolkenlucht zat, liet zich niet in beeld vangen.

Gelukkig kwam ik vlakbij huis nog deze reddingsboei tegen.

Het komt erop neer om altijd op vinkenslag te liggen, de ogen open te houden, het fototoestel altijd mee te hebben, en dan met een beetje geluk toch nog iets tegen te komen.

Wat niet lukte, en ik besloot dan maar in mijn archief te duiken. Tot ik donderdag net voor zonsondergang een bericht krijg van Janna: “mama! wolken! nu!” Ik pruttelde nog wat tegen (jamaarja, dat gaat hier niet, blah blah), maar rende dan toch naar boven met de telefoon. En kijk. Ik heb een mooie foto. Van een wolkenlucht. Toch?

wolkenlucht

Dus! Schiet in actie, lig op vinkenslag, hou je camera/telefoon bij de hand en maak een foto van een mooie wolkenlucht. Shoot!

Inspiratie zoeken is misschien niet nodig, een wolkenlucht is een wolkenlucht, maar je kan toch eens kwijlen over de verzameling prachtige foto’s op Pinterest.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

45 reacties

 1. “mama! wolken! nu!” 😅 Ik weet niet in welk wolkenloos land jij woont, maar hier zijn er altijd wolken in overvloed! Ik kon in ieder geval weer niet kiezen tussen mijn honderden wolkenfoto’s.
  Maar die van jou is wel een heel speciale. Goed gezien!

  1. Mijn wolkenland was deze week niet veel soeps: egaal grijze luchten (I blame the snow) ofwel egaal blauw. Wat ik ook zalig vind, versta me niet verkeerd. Donderdagnamiddag waren er wolken, maar toen had ik geen goesting om buiten te gaan.
   In mijn archief heb ik ook honderden wolkenfoto’s. Ik hou van wolkenfoto’s! en jouw wolkenfoto’s zijn prachtig. Dat wordt echt genieten, van deze challenge.
   Dankjewel 🙂

   1. Ja, deze challenge wordt een mooie. Maar dat vind ik van alle challenges. Gewoon omdat ik graag naar foto’s kijk.
    Ik hou ook van blauwe lucht maar wolken zijn zoveel spannender.

    1. Elke week heeft zo inderdaad zijn charmes. Die hele reeks zelfportretten van vorige week, ik heb daar ook van genoten.
     Zo’n staalblauwe lucht, soms kan dat echt een fantastische combinatie vormen met knalgroen gras. Ik heb daar een zwak voor. Maar wolken… zoveel meer variatie, alle mogelijke vormen en nuances.. zalig 🙂

        1. Ja echt zot hè, ik verbaas me iedere keer weer over het enthousiasme en die diversiteit aan ideeën. Ik heb hier zoveel plezier aan! En ik ben blij dat je dat plezier met me deelt 🙂

  1. Dankjewel 🙂 Is zo’n beetje zoals jouw foto’s vanuit je living. Ik loop af en toe wel eens naar boven om een foto te maken uit het raam van de tweede verdieping 🙂

 2. Ik wil de vorige nog doen (en ik zal die ook nog doen, haha). Die van de wolken vind ik ook wel leuk, ik heb al een foto in gedachten en speel een beetje vals want het is een oudere foto. Dat mag ook? 😀

  1. Tamara, alles mag. Achterop komen, oudere foto’s gebruiken… het mag allemaal 🙂 Leuk als het lukt om nieuwe te maken, maar ik zie het allemaal nogal ruim 🙂

 3. […] Satur9 laat elke vrijdag een foto challenge op blogland los en de opdracht van deze week was ‘Wolkenlucht’. Ik ben zot van een schone zonsondergang en heb doorheen de jaren wel menig fotootje daarvan genomen op reis. Maar ook de wolken zelf kunnen me zeker bekoren. Ik ben dus eens in het archief van mijn reisfoto’s gedoken en heb er een aantal verzameld waarop de wolken een hoofdrol spelen. […]

Zeg het eens?