Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

In de oude doos zitten natuurlijk ook foto’s van Meneertje Mertens.

Dit is een foto die ook afgeprint in een kadertje zit, maar na vele jaren een beetje groen is uitgeslagen. In de oude doos zit hij nog in de originele kleuren.

Meneertje Mertens mompelt als hij deze foto ziet altijd iets over bloemetjes en strepen en dat dat niet samengaat, maar ik vind het een heerlijk beeld.

Een blik die niet veel goeds voorspelt, een grappig hemdje, dat volgens mij dan weer perfect bij de streepjesachtergrond past. Mijn grootmoeder (die naaister was) had hem misschien wel gelijk gegeven, ik weet nog dat zij tegen mij ook wel altijd zei dat bijvoorbeeld bolletjes en strepen niet samen passen.

Maar in deze had ze volgens mij ongelijk.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

  1. Ik vind dat je in al die geposeerde foto’s van vroeger vaak wat schrik ziet in de ogen, zo van ‘moet dat nu echt?’
    De kleuren mogen van mij hoor en de foto is méér dan schattig.

  2. Schattig! Ding is, dat hemdje tegen dat behang vind ik leuk, omdat het blauw van de streepjes zo mooi en toevallig opgepikt wordt door het blauw in het hemdje. Maar maak er dat hemdje met een broek met die streepjes van en ik zou het “te” vinden als opzettelijke combinatie. Weinig logisch, maar dus ja, ik snap jou en ik snap meneertje Mertens 🙂

    1. Je hebt gelijk: een streepjesbroek zou vloeken met het hemdje. Maar als decor werkt het. (wij zijn rare, onlogische dingen, wij mensen)

  3. Eigenlijk is de achtergrond de toenmalige kampeertent van mijn grootouders, opgezet in de tuin van hun buitenverblijf. Voor zover ik het me herinner, als kind stond ik niet graag op de foto, daarom waarschijnlijk het beetje “grumpy” kijken Een eigenschap die dus niet veranderd is met ouder worden, laat een ander maar lekker op de foto staan, voor mij hoeft het niet 😉 Meneertje Mertens 😉

Zeg het eens?