Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Ik bleef plakken in de map “oudedoos” op de server. Daar staan ook veel oude, ingescande foto’s in, die Herman mij bezorgde. Onder andere ook foto’s van zijn familie, en van hemzelf toen hij jong was.

Na de foto van mijn ma wilde ik een foto van hem delen. Het was moeilijk kiezen, want er zijn er behoorlijk wat, en ze zijn allemaal mooi.

Uiteindelijk kies ik toch voor de eenvoudigste.

Een foto uit 1941, gemaakt door een fotograaf. Peuter Herman. Toen jongetjes nog jurkjes mochten dragen. En er ook niks mis was met een grote krul op hun hoofd. Heerlijke foto!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

36 reacties

     1. Ik weet wel dat mijn moeder tot op de laatste dag dat ze leefde nieuwe kleren pas droeg als er ‘een gelegenheid’ voor was. Nieuwe kleren zijn toch niet om af te dragen zeker?!

      1. Da’s inderdaad wel zo, ik heb ook wel kleren voor gelegenheden en niet alles is om meteen gewoon voor dagelijks gebruik te dragen. Denk dat dat bij onze kinderen ook nog wel zo is.

        1. Af en toe heb ik dat wel. Ik maakte voor de trouw van een vriendin een feestelijk kleed, dat eigenlijk alleen voor feestelijke gelegenheden past. Eigenlijk vind ik dat niet zo tof, dus heb ik voor de trouw van mijn dochter een kleed gemaakt dat daarna voor dagelijks gebruik paste, en ik draag het nu ook heel regelmatig. Af en toe heb ik zo eens iets dat ik wat “spaar”.

        2. Ik heb ook nog een kleed liggen dat ik één keer gedragen heb voor de trouw van mijn petekind. Veel te feestelijk om ‘zomaar’ aan te doen. Ik ben dan ook nog eens van het sportieve type (in mijn kleding dan toch): een jeans en een trui in de winter ; een bermuda en een T-shirt of topje in de zomer.

 1. Hier in de familie circuleert er ook zo’n foto van een (intussen overleden) oom van mij, zelfde stijl maar beetje ‘ingekleurd’: hij kreeg rozige kaakjes en het jurkje een blauwig tintje

 2. Heerlijk nostalgisch. Ik heb een welhaast exacte foto en dito setting van mezelf als eenjarige uk. Die pose op zo’n blok is dus erg lang hip geweest in de wereld der fotografie. 😉

Zeg het eens?