De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Menck kennen. Veel leesplezier!

Naam: Menck Weserhütte.
Al van in de lagere school is mijn roepnaam Menck, de virtuele familienaam komt van een ex-vriendin uit Duitsland. (Helga Weserhütte).
Wie benieuwd is naar mijn echte naam, vindt die mits wat weldoordacht speurwerk op het www.

Leeftijd: Drieënvijftig lentes.

Mijn hobby’s: Muziek, fotografie, tuinieren en schilderen/tekenen.

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…): https://menckweserhutte.wordpress.com
Op Facebook tref je me onder mijn eigen naam.
Op mijn Instagramaccount plaats ik niks wegens geen smartphone.

Dit ben ik in 3 woorden: Ik ben een steenbok, dus trouw, koppig en eerlijk.

Als kind wilde ik dit worden: Striptekenaar, schrijver, architect, kraanmachinist.

Dit is/was mijn beroep: Ik ben zelfstandig hovenier met een eenmanszaak.
Daarvoor was ik verkoper bij DAF trucks, MAN trucks en terug bij DAF. Hierop volgden: corrector in een drukkerij/uitgeverij, dienst slachtofferhulp bij de rijkswacht en bij de federale politie.

Ik ben goed in: Doe-het-zelven, mensen doorgronden, ad rem reageren.

Ik ben slecht in: Koken, seks en een Boeing 747 veilig aan de grond zetten.

Ik word blij van: Rust, verstandige mensen met een goed gevoel voor humor, fauna en flora, de zee, mijn drie katten op de schoot.

Heb ik een hekel aan: Zelfingenomenheid, jaloersheid, egoïsme, agressie, onrecht en me scheren.

Mijn beste eigenschap: Mensen een luisterend oor bieden.

Nutteloos talent: Vrouwen versieren. (Wegens getrouwd, ah ja.)

Grootste blunder: Ooit eens van te hoog gedoken in een te ondiep zwembad. Heel mijn gezicht lag open.

Ik ben bang voor: Lijden. Kleine ruimtes. Grote hoogtes.

Mijn guilty pleasure: Ik ben van kindsbeen af gek op alles wat met – vooral oude – graafmachines te maken heeft. Googel ‘Menck’ in dat verband.

Mijn slechte gewoontes: Te laat naar bed, piekeren, blijven plakken.

Mijn grootste teleurstelling: Niet de studies mogen volgen die ik wilde.

Het beste wat me overkomen is: De liefde. Mijn geloof.

Ik heb er spijt van dat ik nooit: Een instrument heb leren bespelen. Gitaar en piano zijn mijn favorieten.

Mijn lievelingseten: Mosselen!

Dit lust ik niet: Zurkel.

Mijn lievelingskleur: Groen.

Mijn favoriete boek: Turks Fruit van Jan Wolkers.

Mijn favoriete film: Films boeien me niet. Ik kijk overigens ook quasi nooit tv.

Mijn favoriete muziek: Ik heb een zeer brede muzieksmaak en dientengevolge ook niet echt slechts één favoriet.

Ik surf elke dag naar: KMI (belangrijk in mijn job), vrtnws, facebook, bloglovin’, mijn e-mailaccount. Al de rest is vertier voor als ik er zin in heb.

Mijn favoriete reisbestemming: Er is geen groot reiziger aan me verloren gegaan, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Italië.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: Overal en nog ergens, als ik maar door natuurschoon word omringd.

Mijn ideale vrije dag: Maandag. I really don’t like Mondays.

Superkracht die ik wil bezitten: Alle ziektes kunnen genezen.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Rutger Hauer. Topacteur. Helaas reeds wijlen.

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Imke Courtois. Machtige madam.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: Samen met mijn partner honderd worden in goede gezondheid.

Mijn lievelingsquote: Niet het gebrek aan liefde, maar het gebrek aan vriendschap maakt ongelukkige huwelijken. (Friedrich Nietzsche)

Mijn levensmotto: Geniet nooit met mate.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

55 reacties

 1. Nu ben ik toch even in de war, ik lees discrepantie wat de leeftijd betreft tussen de 2 schrijvens die ik vandaag las!?
  Naar je echte naam moet ik dringend op zoek, ik dacht dus dat ik hem kende 😦. Vond hem al heel speciaal.
  Je deed heel uiteenlopende jobs? In tuinieren ontdek ik kunst, een kunst die ik ook in je schrijven ontdek.
  Je blijft me boeien, en ik blijf lezen.

  1. Toen ik dit lijstje instuurde, was ik nog 53. Ondertussen is dat 54 geworden.
   Ook de drie katten zijn er vier geworden, zoals je vandaag op mijn blog kon lezen. 😉

   En inderdaad, loopbaangewijs heb ik reeds vele watertjes doorzwommen. Maar mijn huidige job – al bijna zestien jaar ondertussen – is de hemel op aarde.

 2. Voila, ik weet nu weeral helemaal waarom ik een virtuele klik heb met Mr Menck, ik word helemaal blij van jou blijheden, behalve die katten dan 😂, maar 3 Ridgebacks op schoot is een beetje moeilijk!
  En die quote, daar word ik gewoon stil van… jij bent een meerwaarde in de blogwereld en ongetwijfeld ook daarbuiten.

 3. Ik volg je nog niet zo heel lang. Wist al wel dat je een natuurmens bent die fantastisch goed is met woorden. Blij om je op deze manier weer wat beter te leren kennen.
  En laat ik nu ook gedacht hebben dat je achternaam echt je achternaam was. Nu moet ik dus op zoek, en ik ben zo slecht in die dingen.

 4. Hier word ik stil van. Ik zie zo veel gelijkenissen maar hoe jij schrijft daar ben ik jaloers op. Ik weet dat je daar een hekel aan hebt maar ik moet het toch zeggen.
  Fantastisch hoe je met hout kunt omgaan. Een pareltje wat je voor Katrien hebt gemaakt (ja, ik ben even naar je blog geweest).
  Volgens mij ben je toch een beetje een geciviliseerde oermens. Prachtig.
  Ik ga nog verder op je blog lezen. Het is gewoon boeiend! Jij bent boeiend!

  1. Altijd welkom op mijn stekje, Veerle. En inderdaad, je laat me zowaar blozen door je toffe commentaar. Let wel: gezond jaloers is toegelaten. 😉

   ‘Een geciviliseerde oermens’: ik zou me voorwaar niet beter kunnen beschrijven!

 5. Hmmm, mijn man was ook een steenbok, al had hij alleen koppig als kwaliteit daarbij, de andere twee geheel niet. Helaas…
  Werken bij de dienst slachtofferhulp: volgens mij was je daar goed in, al ben je waarschijnlijk iemand die het werk mee naar huis nam, of ben ik nu mis?

  1. Ik nam het werk effectief mee naar huis en op de duur werd het me psychisch veel te zwaar. Ik heb dingen meegemaakt waarvoor de meeste mensen vol afschuw hun hoofd zouden wegdraaien.
   Heden ben ik een vogeltje op een tak. I like!

 6. Apart vriendenboekje vandaag al is elk menselijk verhaal origineel, dit is een goede mengeling van serieuze humor of is het humoristische ernst? En ik ben helemaal mee met dat scheren, dat hekel ik ook.

  1. Mijn blog, en bij uitbreiding gans mijn leven, is een mengeling van serieuze humor en humoristische ernst. Ik weiger om droogkloterig en bloedernstig mijn tijd op deze bol uit te zitten.

 7. Met een echte naam als Marcel Uytterbroeck moest je wel een pseudoniem gaan kiezen om wat geloofwaardigheid recht te houden in Blogland. Daar ben je een vaste waarde geworden, en dat blijf je ook als je eens een halfjaar één van je katten stuurt.
  Heel mooie antwoorden, opgeleukt met enkele Menckse kwinkslagen, dé reden waarom ik je weblog al jaren weet te smaken.

  1. Vandaag heb ik op mijn blog weer eens één van mijn katten gestuurd, doch gelukkig in een gans andere context.
   Mooie reactie, Thomas. Wat kwinkslagen betreft, ben jij sowieso baas boven baas. 😉

 8. Vandaag dus de éérste man tegengekomen die zégt slecht in seks te zijn, ik ben nogal wantrouwend … vermoed dat het een verklaring is waarom je veel wilt oefenen oefenen;-)
  Sorry, we kennen elkaar niet en dan is dit eigenlijk wel erg intiem, maar goed, je houdt van humor dus het moet maar kunnen. .

  1. Ik hou niet alleen van humor, ik ben tevens een open boek. Doch wie mijn blog leest, kent me nog maar half, want alles prijsgeven doe ik nooit.
   En yep, ik oefen veel en met veel graagte. 😉

 9. @ Satur9: na elke reactie die ik gaf, kreeg ik volgende melding: “Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd.” Zodoende moest ik na elke reactie de pagina vernieuwen en terug naar beneden scrollen.
  Er zijn, kortom, kosten aan je webstek. 😉

 10. Heel fijn om de man die zo prachtig kan schrijven wat beter te leren kennen. Je pseudoniem vind ik sowieso prachtig, dus ga ik niet op zoek naar je echte naam. Je bent en blijft voor mij Menck W.

  1. Ik vind het tof dat je de voorkeur geeft aan mijn pseudoniem. Mijn echte naam is overigens zowat de dertiende in een dozijn. Mijn echte familienaam past echter wel bij mijn beroep. 😉

   Fijn compliment, waarvoor dank!

 11. Kom je blognaam al jàren tegen in blogs waar ik ook wel eens kom. Wat lijk je me een interessante man. Heel leuk je voorstelling te lezen. Zelf ben ik niet zo’n schrijver helaas. Een diversiteit aan jobs, hoe het leven van een mens kan veranderen… Knappe quote’s.

  1. Dank je wel voor je toffe reactie!
   Mijn levenspad is geplaveid met erg veel afwisseling. Daardoor is mijn wandel niet immer lineair doch vaak met tal van zijsprongetjes. Het houdt ons al bij al korte bestaan boeiend.

  1. Ik heb het reeds geprobeerd via mijn pc – een desktop – maar ik slaag er niet in. Ik zou het nochtans wel leuk vinden om aldaar foto’s te kunnen plaatsen die ik nam met mijn spiegelreflexcamera.

 12. Je bent in korte tijd veel jaren ouder geworden, Menck. Op je blog 40 en hier al 53 (-:
  Niet de studies mogen volgen die je wilde. Dat herken ik. Je hebt een brede interesse en bent kunstzinnig aangelegd. Net als je tuin! Leuk om je vriendenboekje te lezen. Aangenaam!

 13. Menck jongen, al in 2015 schreef ik wat voor een onverwoestbare waarde jij was voor het bloggend publiek. De woei die jij telkens weer door je onbeschrijflijk perfect afgewerkte bijdragen wist te jagen, deed ons het hoofd in nederigheid buigen. Blij dat je er bent en blijft, wie aan jou en je wereld voorbijgaat, heeft verrekte ongelijk.

 14. Je schoonvader moet in totale euforie zijn uitgebarsten toen zijn dochter jou aan hem als zijn toekomstige schoonzoon voorstelde. Een toepasselijker achternaam is schier onmogelijk. De straatnaam waar jullie je liefdesnestje vonden klopt dan weer helemaal met wat jij doet.
  Mooi stuk dit, Menck. Blijf vooral doorgaan met schrijven op je blog. Wellicht moet je iets aan promotie gaan doen. Je logjes verdienen een veel groter publiek, terwijl dat publiek ondertussen jouw stukjes moet ontberen.

  1. Promotie? Ik zou geeneens weten hoe daar – virtueel – aan te beginnen.
   Ik schrijf. En ik reageer op tal van blogs. Maar soms sta ik gewoon te roepen in de woestijn.

Zeg het eens?