Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Twee weken geleden had ik Complainte pour Ste-Cathérine van Kate & Anna McGarrigle, waarop Goofball doordraaide met Silence van Delirium ft Sarah McLachlan.

Dankbaar dat Goofball niet kwam aandraven met Analis Morissette, hoewel Delirium ook al niet veel bellen doet rinkelen. Ik hou van een schoon dansmuziekske op zijn tijd, maar dit nummer is het toch ook niet helemaal wat mij betreft. Máár: het doet me denken aan Professional Widow van Tori Amos.

En kijk, daar hebben we het. Door verder te gaan met Sarah McLachlan en het simpele thema “zangeres”, kan ik Tori Amos hier eens binnen smokkelen, iets waar ik al langer zin in had. Niet met Professional Widow, niet met haar fijne versie van Strange Little Girl, niet met Crucify, niet met… stop stop stop Oosterlinck, zo kan je nog lang doorgaan.

Wél met Winter, zo’n schoon nummer dat helemaal gepast is voor deze tijd van het jaar. Zo’n nummer waar ik een beetje een dubbel gevoel bij heb omdat ik vind dat het bij momenten wel wat té bombastisch is, maar tegelijk… wat een prachtig nummer. Het ontroert me keer op keer, elke keer weer…

Goofball, ‘t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

  1. Tori Amos is mijne slag niet, maar mijn man is er dan weer zot van. Hij luistert vooral naar metal, dus ik begrijp het niet goed, maar dat zal aan mij liggen 😉

  2. Ooit heb ik eens een LP gekocht van Amos omwille van één nummer. De rest van de plaat viel me echter zo tegen dat ik haar niet meer gevolgd heb.
    Voor de liefhebbers, zeg maar. 😉

  3. Alweer een onbekende voor mij maar toch ook weer een verrassing. Fijne stem én goede stembeheersing en dan nog zo’n heerlijk muziekarrangement erachter , dan is het genieten.

  4. Oh, Tori Amos, heerlijke stem! Ik vind dit echt een machtig mooi nummer, op een goede manier bombastisch 🙂 Niet van alles fan dat ze maakt, maar ze heeft toch echt een paar supergoede nummers.

    1. Ha, blij dat je ervan genoten hebt. Ik ken eigenlijk vooral haar bekende nummers, verder heb ik me nooit in haar muziek verdiept. Die bekendere nummers vind ik stuk voor stuk mooi 🙂 Winter vind ik elke keer weer ontroerend mooi.

Zeg het eens?