De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Hilde van Groengenot kennen. Veel leesplezier!

Naam: Hilde van Groengenot

Leeftijd: Ik ben een meisje van 51 😉

Mijn hobby’s: Hebt ge efkens tijd? Ik doe vanalles graag! Ik ben vrijwilliger in een Velt-afdeling en vind het ongelooflijk plezant om samen met anderen activiteiten ineen te steken. Mensen laten goesting krijgen om met de tuin en ecologisch leven bezig te zijn, vind ik echt tof. Tuinieren is niet mijn hobby maar wel mijn passie. Ook lezen, schrijven, knutselen en frutselen, wandelen in de natuur met mijn hond, … ik verveel me nooit.

Hier vind je me op het internet: Op mijn blog: Groengenot of op ‘Farcenboek’ Groengenot. Op Instagram heb ik ook wel een profiel maar ga daar niet zoveel naartoe. Ik vind dat medium iets te vluchtig.

Dit ben ik in 3 woorden: Laat me toe dit met een verhaaltje uit te leggen. Ik zat in mijn laatste jaar als student psychiatrische verpleegkunde. Op een miezerige, donkere ochtend ging de les over persoonskenmerken. ‘De dees’ lag nog half in slaap toen de leerkracht ineens zei: “Hilde die is gelijk een zotte, enthousiaste puppy!” De klas lag plat van ’t lachen en ik was ineens klaar wakker …

Als kind wilde ik dit worden: kinderverzorgster in een groot kindertehuis

Dit is mijn beroep: nachtverpleegkundige in een woonzorgcentrum voor demente en zorgbehoevende bejaarden.

Ik word blij van: de zon, een fluitende merel, wandelen in het bos, mijn kippen, eigenlijk alles in mijn tuin, veel mensen rondom mij, dansen, de kinderen die ‘zottekes’ doen, mogen reizen, een goed boek, een mooie film, de buurvrouw die binnenspringt, lachen met de collega’s, muziek, … er is zoveel om blij van te worden!

Heb ik een hekel aan: sigaretten, Trump, de Corona-lockdown

Mijn beste eigenschap: Dat vind ik een moeilijke zeh. Misschien dat ik goed kan luisteren, meeleven en troosten?

Nutteloos talent: Awel hè, ik kan een kieken dood doen en klaarmaken om op te eten. In tijden van overvloed inderdaad een nutteloos talent. Maar als het ooit oorlog zou worden, gaan mijn naasten geen honger moeten lijden 😉

Ik ben bang voor: zelf rijden op de autosnelweg. Vreselijk griezelig vind ik dat en ik schud dat dus altijd van mijn gat. Vooral het invoegen en de snelheid vind ik zo verschrikkelijk spannend.

Mijn guilty pleasure: Een hele reep Côte D’Or melkchocolade, mmmm!

Mijn slechte gewoontes: ’s Morgens niet uit mijn bed geraken! Echt niet! Ik moet een half uur kunnen bekomen en snoezen eer ik de moed vind om mezelf uit bed te hijsen. De echtgenoot kan daar zo kwaad om worden en dan doe ik altijd een tijdje mijn best. Maar ik verval steeds in deze slechte gewoonte. Sorry!

Mijn grootste teleurstelling: Zou ik dat vertellen? Awel ja, ik heb geen carrière gemaakt, vind ik. Eigenlijk wilde ik gaan werken op een PAAZ-afdeling in een ziekenhuis niet zo ver van onze gemeente. Ze waren bezig aan de bouw van dat ziekenhuis en in afwachting was ik begonnen in het WZC waar ik nu nog altijd ben. Toen ik ging solliciteren, bleek dat ik daar ‘kweetniehoeveel’ minder ging verdienen. Ik zou het er voor over gehad hebben maar de echtgenoot vond dat niet kunnen. Zodus zit ik nu nog steeds in het ‘oudmannekeshuis’ Ondertussen vind ik dat gelukkig niet zo belangrijk meer en heb ik genoeg andere dingen om me mee bezig te houden hoor!

Het beste wat me overkomen is: Onze drie kinderen! En het feit dat mijn twee zwangerschappen zeer moeilijk waren. Daardoor en omdat we er zo graag drie wilden, zijn we ons adoptieavontuur aangegaan. Echt een verrijking van ons leven! Onze exotische dochter is een schat, de prinses van haar broers en overal geliefd.

Mijn lievelingskleur: Groen! Haja, dat kon je toch denken?

Mijn favoriete boek: Moet ik echt kiezen? Ik lees graag en ga regelmatig naar de bib en kom met vanalles naar huis. Momenteel ligt ‘Het klein verzet’ van Tine Hens op de salontafel. Weet je wat, het boek dat ik echt versleten heb, is: ‘Tien klimaatacties die werken’ van Pieter Boussemaere. Ik neem het regelmatig eens uit de boekenkast om nog eens iets op te zoeken. Ik vind het zeer positief geschreven en je kan daar echt mee aan de slag!

Mijn favoriete film: ‘Nell’ met Jodie Foster vind ik prachtig! Het verhaal en de natuurbeelden, ik heb hem al twee keer gezien maar ’t is al wat geleden. Eigenlijk zou ik hem al terug eens kunnen zien.

Mijn favoriete muziek: Vanalles! Van rock tot reggae tot kleinkunst. Alleen geen schlagers of jazz.

Mijn favoriete reisbestemming: Da’s eigenlijk ook een guilty pleasure omdat we er het vliegtuig voor moeten nemen: Zuid-Afrika. Het geboorteland van onze dochter. Daar zit een virus en eens je daardoor aangestoken bent, kom je nooit meer los van dat land. De sfeer, de mensen, de natuur … smacht!

Mijn lievelingsquote: Die heb ik in onze keuken gehangen:

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

49 reacties

 1. VELT, dat brengt herinneringen naar boven. Mijn vader heeft ooit de VELT-afdeling in onze gemeente mee opgestart. Was ook een fervent biologisch tuinder. Met veel beestjes in de sla en zo …
  Ik denk (ben er vijwel zeker van) dat we – van ver – familie zijn Hilde. Jouw familienaam (ik zag hem op IG) heeft één letter meer dan de mijne. Mijn moeder had een boek over het ontstaan van de familienaam C. Ik zou eens moeten zoeken waar dat gebleven is.
  Fijn om je wat beter te leren kennen!

  1. Serieus?! Hoe tof is dat?! Dat boek ken ik niet. Ik heb wel eens iets gehoord over een letter die eens ergens op een gemeentehuis vergeten is. Dus het zou inderdaad echt wel kunnen dat wij familie zijn. En jouw vader was ook Velt-vrijwilliger? ‘t Zal in de genen zitten jong 😊

     1. Blijkbaar. Hij heeft de hele stamboom uitgespit. Hij heeft zelf het boek voorgesteld tijdens een voordracht in Lebbeke. Onze familie had daar een officiële uitnodiging voor ontvangen. Google maar eens op familiekunde-brussel + je familienaam.

 2. Een boeiende sympathieke inkijk. Met een grote passie, dat vind ik altijd zo mooi, misschien omdat ik het zelf wat mis?
  Je hebt bij mij de interesse in Velt wakker geschud. En buitenlandse adoptie hebben we hier ook nog overwogen, door omstandigheden kwam het er niet van, mooi dat jullie het deden.

  1. Interesse in Velt wakker geschud? Joepie! Zéér welkom! De wereld verbeteren, dat begint bij Velt. Nee, dat begint bij jezelf en Velt helpt je met vele sprongen vooruit verder.
   Ja, die buitenlandse adoptie, die heeft ons rijk gemaakt. 🥰

 3. Ja, dat ben jij! Mooie inkijk!
  Nell heb ik vaak op school bekeken met de leerlingen. Toen ik nog les gaf in sociale vaardigheden en het ging over lichaamstaal, gevoelens, eenzaamheid, communicatie en de gevolgen van het niet goed communiceren, etc… Daar was Nell een mooi voorbeeld van. De natuur en het verhaal maakten het helemaal af.

 4. Mooie inkijk in het leven van een fijne blogster. Hildes passie is tevens de mijne en dat schept toch enigszins een band, ook al is die slechts virtueel. We hebben zelfs dezelfde lievelingskleur. Hà!

  1. Ha, die virtuele band, da’s tof hè! Vief en ik zijn plannen aan het smeden om na de corona-miserie eens een grote blogmeet te doen. Het lijkt me zo fijn om al die toffe mensen uit de blogwereld eens in ‘t echt te zien …
   En groen ook jouw lievelingskleur? Ja, dat snap ik. 😊

  1. Seg! 😉
   Ik had dat talent niet direct hoor Vief. Toen ik de eerste keer een zieke kip uit haar lijden moest verlossen, griezelde ik ook. Maar ik vond dat als ik bij mensen bloed durf trekken, ik me nu ook maar moest vermannen. En van ‘t één kwam dan ‘t ander. 😊

 5. Zo’n super mooie invulling van ‘het vriendenboekje’.
  Over Velt,.. is al uitvoerig geconverseerd hierboven. Dat ‘carrière maken’. Echt niets mee inzitten dat dit naar jouw aanvoelen niet is gebeurd. Als ik naar mezelf kijk, dan heb ik het ook nooit tot het hoogste schavot geschopt in mijn bankcarrière. Gewoon omdat ‘mijn klant’ altijd het belangrijkste was voor me en dat de voldoening door hen geapprecieerd te worden zoveel deugd deed. Nu ben ik (geforceerd) met pensioen en ben beheerder van een FB-groep van gepensioneerden. De ‘lastigste’ leden zijn vaak die carrièremensen – diegenen die graag lol trappen en meest kunnen relativeren zijn de mensen als u en ik. ‘Mens zijn’ is belangrijk, de rest is … euh… kaka!

 6. Een kip kunnen slachten lijkt me zeker niet nutteloos. Ik hóóp alleen maar dat ik mijn kinderen niet zou laten verhongeren wanneer een kip slachten de énige optie zou zijn ze te eten te geven,

 7. Sommige dingen zijn zo herkenbaar 😂
  Ik snooze ook elke werkdag en in het weekend ben ik nog voor op dat uur klaarwakker 😂
  Een tip wat soms lukt mits veel volharding is tellen van 5 naar 1 en dan direct opstaan.😉

 8. Wat een leuke kennismaking en hoe inspirerend geschreven. Velt dat werpt mij denk ik naar eind jaren ’70. Werd dat toen niet opgericht? Hadden een medehuisgenoot die daar lid van werd indertijd. Ene met groene vingers 🙂 .
  Carriere maken kan leuk zijn, maar tegelijkertijd mega hard met een d en zeker niet met een t!
  Prachtig werk dat je doet. De mensen zullen veel aan je hebben.

  1. Hé inderdaad ik ken jou niet. Wat een toffe profielfoto, mijn lievelingsbloemetjes! Dat van die hard en hart, dat moet ik onthouden. Geeft me eigenlijk wel een goed gevoel want zo is het inderdaad wel denk ik. Dankjewel! (En nu ga ik es piepen wie je bent 😉)

 9. Nice to meet you! Wat een enthousiast persoon! Mijn man laat zo ook ongeveer zijn wekker om de 5 minuten snoezen voor pakweg 5 keer en ik kom daar ook echt onnozel van, hahaha. Maar zelf ben ik ook geen held in uit bed raken, zeker niet als het nog donker is!

 10. Hahaha, dat nutteloos talent, dat had ik niet zien aankomen! Durf te wedden dat dat het origineelste antwoord van de hele serie gaat blijven 🙂
  Dat snoozen, daar ben ik ook heel goed in. Wat wel helpt: als eerste moeten opstaan. Want dan wil ik mijn vriend niet storen met mijn gesnooze en sta ik dus wel meteen (of hoogstens na één kleine snoozeje) op.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: