Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Het leek me eerst vies tegen te vallen qua foto’s deze week (waar las ik nu weer dat het bij wel meer mensen samenhangt, zich goed voelen en foto’s maken?), maar eigenlijk valt het best wel mee. Ook dankzij het feit dat we zondag gingen wandelen.

Ik vertelde er gisteren al over, ik moet dus niet meer vertellen dat we later vertrokken dan gepland en dat daardoor een kleine helft van de wandeling in het (regen)water viel. Maar we zagen nog veel moois, gelukkig.

We beklommen de Paterberg (Kluisbergen) langs een “alternatieve” kant, zonder kasseien. Maar het was nog behoorlijk lastig.

20201115_102203

We werden er beloond met mooie uitzichten.

DSC_0740

DSC_0741

Weids. En behoorlijk dreigend ondertussen, inderdaad.

20201115_102035-PANO

Tijdens een korte pauze aan de wegkapel Ten Boeker besloten we onze wandeling in te korten, het waaide hard en het begon te druppelen.

DSC_0751

Op onze ingekorte route deden we wel nog de Paterberg aan, de échte Paterberg met kassei. Gelukkig mochten we deze afdalen! Wel voorzichtig, want de kinderkopjes waren glad in de beginnende regen. Wat is dit ook een steil onding zeg!

DSC_0775

Maar wel mooi, heel mooi!

20201115_105547

Hier start het Strava-segment. Wat ik nooit vanzeleven ga doen!

20201115_105905

Voor de rest was het hier flauwkes deze week. Veel binnengepruts. Opruimen, HTML en CSS oefenen. En ik heb me voorgenomen elke dag wat foto’s te maken met de Nikon in manuele stand, ik moet dat eindelijk eens zo goed onder de knie krijgen, dat ik het niet allemaal weer vergeet. Dus dat levert veel onzinnige plaatjes op. Zoals van onze living.

DSC_0782

Het nieuwe normaal, zoals ik het zo graag noem.

DSC_0810

Niet echt onzinnig, deze. Het ochtendlicht op de boom.

DSC_0853

Die lieve kleine meisjes zie ik nu weer niet vaak, maar ik krijg wel foto’s. En soms erg aandoenlijke foto’s.

126058598_178929383948796_4897274026762229988_n

Woensdag ging ik een wenskaart posten, en zag deze mooie lucht.

20201118_114509

En houdt u vast, ik ga nekeer zagen hè. Als je geen gezaag wil, scroll maar naar beneden. Ik heb een grote pukkel op het topje van mijn neus. Een pukkel. Op mijn neus. Ik ben verdorie 52 jaar geworden, zit vervroegd in de menopauze, en ik dacht dat ik daar vanaf zou zijn. Maar neen dus. Begint dat net voor het weekend te groeien. Krijg ik dan nog migraine ook. Ja, dat hangt dus samen hè. Redelijk onder controle te houden, maar vooral ‘s nachts hoofdpijn. Vreselijk deprimerend vind ik dat, nachtelijke hoofdpijn. ‘s Avonds komt die op, is soms nog weg te krijgen met een Dafalgan, midden in de nacht is dat full blast terug, en ik sta ermee op. Dafalgan innemen, en dan kom ik de dag wel door. Komaan. Ik dacht dat ik daarvan verlost zou zijn. Maar neen. En dus de bijbehorende pukkels ook. Dat dat er niet uitziet, is één ding. Dat dat pijn doet en dat je er constant aan denkt daardoor, is een ander. Ik ben begot blij met die mondmaskers zodat ik me tenminste niet buiten hoef te vertonen zo. Ik vraag me soms af waarom alle miserie altijd bij mij moet belanden. Al die vervelende kwaaltjes. Al die stomme dingen. Krijg ik griep- en tetanusvaccin, ah ben ik daar mottig van. Een week na datum is de harde bol op mijn schouder nog steeds niet volledig verdwenen. Nuf that shit George, I say. Maar ja, daardoor houdt het niet op natuurlijk.

20201118_133858

Gisterochtend deed ik een ommetje in de buurt.

DSC_0972

Ik was net iets te laat om van het mooie ochtendlicht te profiteren, en de contrasten werden te groot in de felle herfstzon.

DSC_0998

Yep, corona-week nummer zoveel achter de rug. Keep going folks! Of beter: keep staying at home folks!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. En zo bewijzen de mondkapjes de voordelen 😉.
  En ja hoor, ‘zagen’ mag en hopelijk is dat alles weeral verleden tijd, want migraine is en blijft akelig.

  Je oefent met?? Ik ken die afkortingen niet 😦

  1. Ja, zo probeer ik er toch wat het voordeel van in te zien hè 😉 Vannacht werd ik nog wakker met hoofdpijn, maar na wat verder slapen was die weg. Dat is een goed teken.

   HTML ken je wel neem ik aan, CSS staat voor Cascading Style Sheets, en dient ook om websites te bouwen. Dat is dus waar ik mee bezig ben: websites maken. Binnenkort hoop ik een cursus webdesign te volgen, ik ben me al wat aan het “inlezen”.

    1. Yep, online. Veel volwassenenonderwijs is sowieso afstandsonderwijs momenteel.
     Ik had al een basis HTML, ik kan een eenvoudige website opbouwen, en heb dat vroeger ook gedaan. Ik heb die kennis nu opgefrist, en opgepoetst naar de huidige versie van HTML, en ben nu een CSS tutorial aan het volgen. Zodat ik daarvoor ook niet van 0 moet beginnen. Ik vind het allemaal erg leuk. Voor mij is dat een beetje spelen. Puzzelen, of met de blokken spelen. Stukken op hun plaats leggen en zien wat er gebeurt.

      1. Ja hoor 🙂
       Ooit leerde ik HTML via dé referentie: https://www.w3schools.com/
       Ik ben via dezelfde site nu ook begonnen met CSS, maar ik vind de oefeningen te fragmentarisch, en niet uitdagend genoeg.
       Om mijn kennis op te frissen, gebruikte ik een cursus van de VDAB, waarvoor je niet ingeschreven hoeft te zijn: https://leren.vdab.be/course/view.php?id=375
       Ik vond die vooral voor de praktijkgedeelten erg goed. Het laatste stuk heb ik (nog) niet gedaan, dat werd te moeilijk met te weinig uitleg.
       Deze heb ik een stukje gedaan en ziet er ook wel goed uit: https://www.codecademy.com/learn/learn-html

        1. Oei. Stapje per stapje lukt dat nochtans wel hoor. Daar ben ik zeker van. Maar het vergt wel geduld 😉

  1. Dankjewel!
   Geestig hè, spelen met licht, beetje experimenteren, beetje mislukken, wat verder proberen… zo gaat dat bij mij toch 🙂

 2. Mooie foto’s van de ‘heuvels’.😄
  HTML en CSS, ik heb dat ook nog gedaan vroeger. Ik denk zelfs dat ik mijn cursus nog ergens heb liggen. Dat prutsen met die codes, ik vond dat ook plezant. Eén haakje verkeerd en heel uwe layout naar de bom. En dan maar zoeken waar de fout zat. Tof!

  1. Hihi dankje 🙂
   Ja, je snapt het helemaal! Een gelijkheidsteken ipv. een dubbelpunt en heel uwe laypout naar de bom! En dan maar zoeken naar de fout. Zalig als je die dan vindt 🙂

 3. Troost je, hier nog iemand met een pukkel in haar gezicht. De griepprik kreeg ik deze namiddag. Tot nu toe voel ik er niks van. Hopelijk blijft het zo.
  Zalig dat wandelen in de Vlaamse Ardennen. Je deed me er zin in krijgen, maar het zal dus nog een beetje moeten wachten.

  1. Hatelijk, die pukkels.
   Ik hoop voor jou dat je zo geen last hebt. Ik denk dat ik zelf nogal heftig reageerde op die bijkomende tetanusprik. Maar goed, het is voor de goede zaak.
   Het komt, ooit, die wandelingen in de Vlaamse Ardennen. Misschien volgend voorjaar, als de boshyacinten bloeien, in het Muziekbos.

 4. Hier ook migraine en een knoert van een pijnlijke puist… Overigens, bij migraine helpt Dafalgan maar zeer weinig, dus dan krijg je bijvoorbeeld midden in de nacht toch weer een doorbraak. Misschien kan Excedryn meer voor je betekenen? En ik laat me Apranax voorschrijven, dat is mijn redmiddel voor als het hevig is.

  1. De vervelende puisten zijn alomtegenwoordig blijkbaar, pfff 🙂
   Ik sukkel al sedert mijn puberjaren met migraine en andere vormen van hoofdpijn, en heb een heel pijnstillertraject achter de rug, vrees ik. Excedryn kan ik niet nemen omdat er cafeïne in zit, Apranax krijg ik maag-problemen van. Ik heb jarenlang iets zomig-achtigs genomen, maar ben daarmee gestopt toen de frequentie van de migraine afnam. Nu heb ik vrij milde aanvallen, die me vooral ’s nachts hoofdpijn opleveren, maar ik heb de bijverschijnselen van het geneesmiddel dat ik toen nam, er niet voor over. Dus neem ik maar iets als Dafalgan, en hoop dat het allemaal redelijk snel voorbij is. Gisteren was het beter, vandaag weer niet. Hopelijk ben ik er morgen volledig vanaf.

 5. Zagen? Af en toe mag een mens dat best eens. Een pukkel, die komen en gaan op de meest ondenkbare momenten en leeftijden 🙂 .Migraine: Exedrine misschien? Ik krijg meestal auramigraine. Dan zie ik sommige stukken niet meer, niet lezen, niet schrijven, geen TV kijken en auto rijden, best aan de kant gaan.
  Toch nog behoorlijk veel foto’s!

  1. Pfff ik hoopte dat ik er ooit eens van verlost zou geraken, van die pukkels.
   Ik heb al sedert mijn tienerjaren migraine, in meerdere of mindere mate, gelukkig zonder aura. Ik heb (zoals ik bij Samaja schreef) een gans traject van pijnstillers achter de rug. Exedrine kan ik niet nemen door de cafeïne erin. De aanvallen zijn nu minder frequent en minder zwaar, ik ben daarom gestopt met migraine-specifieke medicatie te nemen (omdat ik daarbij ook last had van bijwerkingen). Uitzweten met een Dafalgan af en toe, gaat nu wel het beste. Hoewel ik de laatste aanval toch wel zwaarder en deprimerend vond 🙁

 6. Ik ging eerst vertellen dat het is omdat je zo jong van geest bent, maar het klinkt eigenlijk wel heel erg naar allemaal. Een mens moet af en toe zijn hart gewoon kunnen luchten. Leuk dat je een HTML/CSS cursus volgt! Ik volgde ook ooit webdesign. Ik ging in 2018 een opleiding in afstandonderwijs volgen van web developer maar werd toen zwanger en wou mezelf niet te veel druk op leggen dus ik ben daaruit gestapt. Maar blijft hier ook wel kriebelen 🙂

  1. Ik vraag me echt soms af waarom al die miserie altijd bij mij moet belanden. Ik snap het soms niet. Maar toch bedankt voor het compliment 🙂
   Ik ga ook zoiets doen, een afstandsopleiding. Ik mail je hierover eens 🙂

Zeg het eens?