Het idee en de oproep voor de vriendenboekje gastblogs viel in goede aarde: er hebben zich al 30 deelnemers aangemeld. Dit wordt dus weer een lange en leuke reeks gastblogs! Ik heb er ongelooflijk veel zin in! Ik plaats twee bijdragen per week (woensdag/zondag), anders moeten de laatsten wel heel erg lang wachten.

Twee dienstmededelingen hieromtrent:

 • heb je je aangemeld maar heb je nog geen mail van me ontvangen? Geef me dan een seintje. Er is wellicht ergens iets foutgelopen en dan zet ik dat recht.
 • heb je je nog niet aangemeld, maar wil je graag nog meedoen? Dat kan. Hoe meer hoe liever!

Starten doe ik nogal nepotistisch (nepoteus? nepotarisch?) met mijn dochter, die mijn testkonijn was. En Chinese vrijwilliger om de spits af te bijten.

3-2-1… hier gaan we!

Naam: Janna

Leeftijd: 27

Mijn hobby’s: Ik zou hier fotografie schrijven, maar ik maakte er onlangs ook mijn beroep van. Telt dat dan nog?

Hier vind je me op het internet: De Fotoschuur, Instagram, Facebook

Dit ben ik in 3 woorden: een ongeduldige en introverte optimist

Als kind wilde ik dit worden: radiopresentatrice

Dit is/was mijn beroep: Journalist voor AVS, de regionale televisie van Oost-Vlaanderen. Ik doe camera-, schrijf- en montagewerk.

Ik ben goed in: fotografie, moederschap

Ik ben slecht in: fotografie, moederschap

Sommige dagen denk ik: Ja! Alles gaat op wieltjes! Zalig! Het lukt allemaal! Ik kan het wél! En dan andere dagen loopt alles compleet in het honderd. Niets lukt. Ik ben nergens tevreden van. Dus ja, ik vind niet per se dat ik ergens goed of slecht in ben, soms ben ik echt blij met wat ik doe en andere dagen helemaal niet.

Ik word blij van: een netjes opgeruimd huis en een mooie zonsop- of zonsondergang, het perfecte fotomoment

Heb ik een hekel aan: Rommel. Echt. Vreselijk. Ik haat rommel. Maar dankzij die twee pagadders van mij, alez, er is geen verdere uitleg nodig denk ik…

Mijn beste eigenschap: Blijkbaar ben ik direct en open, en weet je zo wat je aan mij hebt.

Nutteloos talent: Ik kan met mijn tong aan het tipje van mijn neus. En ook in mijn neus.

Grootste blunder: Onlangs deed ik een interview, tijdens het interview is mijn camera beginnen wegdraaien. Het resultaat: diene mens was niet in beeld en mijn interview was onbruikbaar. De volgende dag opnieuw mogen gaan doen.

Ik ben bang voor: duisternis           

Mijn guilty pleasure: een zalig heet bad met te veel water en te veel schuim

Mijn slechte gewoontes: ik kan niet van mijn haar blijven

Het beste wat me overkomen is: cliché wel he, maar mijn lief (man ondertussen, ik blijf koppig lief zeggen) en mijn twee dochters

Ik heb er spijt van dat ik nooit mijn muziekschool heb afgewerkt

Mijn lievelingseten: frietjes

Dit lust ik niet: ik lust veel niet, de twee dingen die het vaakst voor “problemen” zorgen zijn champignons en mayonaise

Mijn lievelingskleur: oranje of geel, de warme, gouden tinten, herfstkleuren eigenlijk

Mijn favoriete boek: ik lees amper nog, van de kinderboeken die ik nog voorlees dezer dagen is Rupsje Nooitgenoeg mijn favoriet

Mijn favoriete film: de Harry Potter-reeks

Mijn favoriete muziek: alles of toch het grootste deel op deze blog, goeie opvoeding

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: hier in de buurt, Sint-Amandsberg heeft verbazend mooie plekjes om zo dicht bij de stad te zijn

Mijn ideale vrije dag: een warme zomerdag zonder verplichtingen

Superkracht die ik wil bezitten: iedereen kunnen genezen

Bovenaan op mijn bucketlist staat: onze fotostudio afwerken

Mijn lievelingsquote: zolang je maar je best hebt gedaan, dat is het belangrijkste

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

 1. Zelf twee muziekschoolkinderen gehad hebbend (eentje maakte het af en nam daarna nog drie jaar privé vioolles, de andere startte met (ik wil zo’n grote viool voor tussen de benen spelen) cello, ging over naar viool en haakte daarna af), maakt me wel nieuwsgierig naar het instrument dat je speelde.

  1. Hoi Vief! Ik heb verschillende jaren notenleer gedaan en daar heel graag gezongen. Ik vind het jammer dat ik als instrument niet voor zang gekozen heb. Ik had te weinig geduld om een instrument te leren bespelen, heb een jaar (of twee jaar zelfs? ik weet het gelijk al niet meer) traverso gespeeld en twee jaar gitaar. Ik vond het vervelend dat ik zo traag vooruitgang boekte.

 2. Heerlijk blogje! Je drie woorden zouden ook bij mij kunnen passen, zonder ‘een’ en ‘en’ dan, want dan heb je er vijf 🙂
  Je maakt schitterende foto’s. Blije kindjes en vallende blaadjes, kan het nog leuker?

 3. Fotografie is ook mijn – fanatiek beoefende – hobby. Ik ben dan wel geen fotograaf, maar had dat wél willen worden. Helaas hebben mijn ouders indertijd bepaald wat ik moest studeren, onder invloed van het PMS (het huidige CLB). Balen als een stekker, zeg ik u.
  Jouw superkracht is krek dezelfde als de mijne!

   1. Snap ik, ik ben groot voorstander van ,voor de huidige begrippen, jong ouderschap. Misschien wel omdat ik er zelf zóveel plezier in heb gehad, en nóg heb want ik mocht dan ook nog relatief jong oma én overgrootmoeder worden.

    1. Het heeft zeer zeker zijn voordelen, ben ik helemaal met je eens. Ben zelf ook vrij jong moeder geworden (nét 25 was ik), dus ik mocht mijn eerste kleinkind verwelkomen voor mijn 50ste.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: