941. Wat is je favoriete Youtube filmpje?

Ik heb niet echt een favoriet Youtube-filmpje, voor mezelf vind ik het een beter idee om een paar van de kanalen te delen waarop ik geabonneerd ben. Ik neem aan dat die dingen verschijnen in volgorde van populariteit bij mij. Dat verandert wel constant, want bijvoorbeeld in de winter ga ik minder filmpjes over de koers bekijken.

 • Tour de Tietema. Filmpjes van een jonge Hollandse hond en zijn twee partners in crime die de koers volgen en meer dan dat. Hilarisch bij momenten, maar echt wel knap wat die jongens doen.
 • AVS Oost-Vlaamse Televisie. Onze regionale TV, waar ook mijn dochter als journalist voor werkt.
 • elbowrooms. Van de lockdown-filmpjes. Maar nog veel meer dan dat.
 • Mitchelton Scott. Eén van mijn favoriete wielerploegen, ik hou van hun Backstage Pass.
 • Andrew Ditton. Reis-meneer die dikwijls naar een plaats gaat waar ik absoluut eens naartoe wil. Thanks for tuning in!
 • Velon. Koers, koers, koers. On-board filmpjes. Heerlijk.
 • Neil Finn. Tja, hè, wat dacht je.

942. Wat doe je als je verdrietig bent?

Bleiten. Me in mezelf terugtrekken. Meer bleiten.

943. Wat is het belangrijkste wat je van je ouders leerde?

Ik vind het echt een moeilijke reeks vragen deze keer. Geen vervelende vragen, geen stomme vragen, maar moeilijke vragen. Ik heb zoveel van mijn ouders geleerd. Het eerste wat in mijn hoofd opkomt, was zo’n cliché dat mijn ma soms op me afvuurde op een moment dat ik er totaal niet op zat te wachten: “Als een ander in het water springt, ga je er dan achter springen?”. Pfhah. Maar eigenlijk was dat wel een goeie. Dat je niet persé hoeft te doen wat een ander doet. Volg je eigen pad.

944. Onderhandel je vaak met jezelf?

Ja. Ik ben nogal goed in innerlijke “als … dan…” redeneringen. No further comment.

945. Waarin zijn mannen beter dan vrouwen?

In kaartlezen, zeggen ze. Waarvan hier ten huize het tegendeel bewezen wordt.

946. Waarin zijn vrouwen beter dan mannen?

Vrouwen worden minder snel ziek dan mannen, zeggen ze. Het tegendeel wordt hier ten huize ook bewezen.

947. Op een schaal van één tot tien; Hoe gezond eet je?

Goh ja, op een schaal van één tot tien, weet ik veel. Ik weet dat ik mijn best doe: groenten, fruit, vleesconsumptie minderen, niet teveel vettigen brol en suiker, genoeg drinken, geen alcohol. We doen ons best. Niet dat we daar alle dagen in slagen (verre van, zou ik zelfs durven zeggen), maar we doen ons best.

948. Waar heb je onlangs je excuses voor aangeboden?

Vorige week had ik Meneertje Mertens met de fiets naar het werk gestuurd (dat klinkt nogal bazig, maar het is anders: als hij twijfelt vraagt hij, zou ik met de fiets gaan? ik kijk naar het weerbericht en zeg ja of nee, in dit geval ja dus), en in het naar huis rijden bleek het dus nogal hard te waaien. Toen heb ik me geëxcuseerd dat ik hem met zo’n weer met de fiets de baan op gestuurd had.

949. Wat is je bijnaam?

Behalve de bijnaam waarmee ik mezelf bedacht heb (Satur9 dus) ben ik me niet bewust van bijnamen. Toen ik klein was, werd ik “meidje” genoemd, en ik denk met veel liefde terug aan hoe mijn grootmoeder me “Anneken” noemde.

950. Ga je af op je gevoel of ratio?

Echt, moeilijke vragen vandaag. Beide, denk ik. Ik ga graag op gevoel af, en mijn gevoel bij iets of iemand is erg belangrijk. Tegelijk probeer ik ook naar mijn ratio te luisteren. Meneertje Mertens is nogal degene hier in huis van de snelle oordelen, en dan ben ik degene die probeert hem de andere kant te laten zien, of te nuanceren. Dat is dus echt wel ratio tegenover gevoel. Maar tegelijk hecht ik toch wel heel veel waarde aan wat ik voel. Hoe ik me voel. Dus ja. Geen duidelijk antwoord.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. Nog wat later haakte ook Melodyk haar wagonnetje aan, en nu doet Myriam ook mee. Hoe meer, hoe beter!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

 1. Toch interessante vragen hoor. Soms heel rekbaar, dat wel.
  Daar zou ik toch ook een en ander kunnen op zeggen. Maar er zijn ook vragen waarvan ik denk… Daar zou ik nu niet willen op antwoorden. Zoals dat van die excuses. Die heb ik een maand geleden nog aan iemand aangeboden. Ik zat zo goed fout, maar zij evengoed. Zij was begonnen. Voilà daar gaan we weer…

  1. Moeilijk soms hè, dat soort dingen. Sommige vragen zijn moeilijk, en inderdaad rekbaar. Na meer dan 900 vragen heb ik wel een beetje een routine gevonden in antwoorden, en wat ik écht niet wil beantwoorden, te omzeilen.

 2. Anneken, daar moet ik om lachen. Ik heb een zus die officieel zo heet. Het moest Anneke zijn, maar de ambtenaar van de burgerlijke stand schreef er een ‘n’ bij.

  1. Ah maar, wat een mooi verhaal 🙂 Anneken, ik vind dat dat mooi klinkt.
   Mijn oudste zus heette anders dan de bedoeling was omdat mijn vader bij het aangeven het streepje tussen de twee namen vergat 🙂

   1. Ik heb ook nog een broer en zus die beiden dezelfde tweede en derde naam hebben. Mijn grootmoeders heetten beiden Martha, en mijn vader heeft per vergissing tweemaal zijn vader vernoemd i.p.v. zijn schoonvader. Mijn moeder kon daar om begrijpelijke redenen niet mee lachen, haar vader waarschijnlijk ook niet.

    1. Toch grappig hoe die vaders er een zooitje van konden maken, van het aangeven van hun kinderen. Maar ik snap wel dat de betrokkenen er niet altijd even hard om konden lachen.

  1. Oh, ik wel hoor. Youtube is ook een onschatbare bron van informatie, zonder Youtube had ik mezelf nooit kunnen leren naaien, denk ik 🙂

 3. Wat mij het meest ergerde, al was het eerder een naam dan een bijnaam, was dat mijn grootvader wijlen mij tot aan zijn dood “Charlotte” bleef noemen i.p.v. Chantal. Charlotte was zijn eerste vrouw die kort na hun huwelijk stierf. Ik zal hem dus nooit opnemen in mijn rijtje van geliefkoosde overledenen.

 4. Het cliché luidt dat mannen beter kunnen parkeren en helaas is dat hier thuis ook wel zo. Ik kan dan weer beter IKEA meubels in elkaar zetten en kaartlezen kan ik ook wel beter, dus er is evenwicht :-).

  1. Parkeren (en auto rijden) kan ik beter dan mijn wederhelft. IKEA meubels? Daar begin ik echt niet aan. Daar heb ik het geduld niet voor en hij gelukkig wel. We vullen elkaar aan!

  2. Hier kan de man des huizes héél goed parkeren, omdat je hier in de buurt niet anders kan. In het begin dat we elkaar kenden, brak het zweet hem uit bij het idee hier te moeten parkeren, maar dat is lang verleden tijd. Ik heb zelf geen rijbewijs, dus dat cliché maken wij hier helemaal waar 😀

 5. Mijn bijnaam is al sinds de lagere school Menck. Ook heden wordt die naam nog meer gebruikt dan mijn echte.

  Favoriete YouTube-video: dat is al een relatief oudje (2012). Maar nog steeds vind ik het subliem hoe de muziek en de inhoud bij elkaar passen en elkaar aanvullen.
  Grootmeester Gustav Hoegen pakt uit met zijn animatronics showreel. Qua special effecten heeft hij al behoorlijk wat titels op zijn naam.
  De begeleidende muziek is van de Duitse groep Modeselektor. Hun nummer ‘German Clap’ past als geen ander bij deze ietwat lugubere video.

  https://www.youtube.com/watch?v=G1iVJExd5vA&t=8s

  1. Ik vind dat eigenlijk wel leuk, zo’n bijnaam 🙂
   Heb de video eens opgezocht, maar is niet echt helemaal mijn ding 🙂 Wel knap, bij momenten, dat wel.

 6. Ik zou hier echt geen tijd voor hebben 🙂
  Ik moet nodig aan de slag met het boek, Oma vertel ‘s.
  Ligt echt al zeker 5 jaar in de kast, ook eentje voor opa.
  Staat al wel iets in, maar niet veel.

  1. Yep, bleiten is huilen 🙂 Ik doe dat graag, Vlaamse taal gebruiken. Ik ben geen flamingant (god beware me), maar ik hou wel van onze plaatselijke idiomen.

Zeg het eens?