931. Welke cocktail beschrijft jou het best?

Ik drink nauwelijks alcohol, en nooit cocktails. Ik zou begot geen idee hebben welke cocktail mij het best omschrijft.

Edit: op Facebook kreeg ik van Janna deze link als reactie. Ik ben een Dirty Martini. 

932. Wat was de mooiste bruiloft die je hebt bezocht?

Och, je verwacht toch niet van mij dat ik iets anders ga doen dan terugkomen op de recentste bruiloft hè. Dat was een lichtjes ongewone (denk corona) bruiloft met een héél mooi en gelukkig koppel, de schattigste kinders, veel mondmaskers, een korte drink achteraf en de belofte van een spetterend feest volgend jaar.

933. Wat is je favoriete plek op internet?

Mijn favoriete plek op het internet is mijn eigen wereld hier, Satur9’s World. Met mijn excuses dat ik zo egocentrisch ben, maar het is wat het is.

934. Ben je ooit op een blind date geweest?

Nope, never.

935. Naar welk gangpad zou je racen als je één minuut gratis winkelen?

Ha, naar een gangpad waar ik de duurste dingen kan halen, natuurlijk. Kleine elektronica dus. Smartphones, tablets, de hele reutemeteut.

936. Heb je weleens iemand versierd?

Ik versier alleen kerstbomen.

937. Ga je graag naar de kapper en de schoonheidsspecialist?

Neen, absoluut niet. Doe ik niet graag. Waarom hebben we hier al 25 jaar een kapster aan huis denk je? Omdat we dat wel leuk vinden. En omdat onze kapster de liefste kapster ooit is.

938. Kun je goed opschieten met je schoonkinderen?

Wij hebben zeer fijne schoonkinderen, waar ik heel goed mee kan opschieten. Niks te klagen. Florian is het beste lief voor mijn dochter (ook al zijn ze nu getrouwd), en is een fantastische papa. Sara is een lief en verstandig kind waar ik ook heel goed mee kan opschieten. Geen klachten. None whatsoever.

939. Welke songtekst heeft je door liefdesverdriet gesleept?

Er zijn geen songteksten die me door liefdesverdriet gesleept hebben, denk ik. Ik moet dan denken aan de fameuze quote uit High Fidelity van Nick Hornby: “What came first – the music or the misery? Did I listen to the music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to the music? Do all those records turn you into a melancholy person?”. Er zijn wel wat nummers die me door moeilijke periodes gesleept hebben. Zoals daar zijn: Walk On van U2, bijvoorbeeld. En Nobody’s Fault But My Own van Beck, waarin het stukje tekst “Some love holds and some gets used” me een aha-erlebnis opleverde dat ik vanzeleven niet ga vergeten.

940. Heb je weleens oude meubels opgeknapt?

Niet dat ik me kan herinneren. Ik koop wel vaker oude meubelen in de kringwinkel, maar meestal zijn die mooi genoeg om niet te hoeven opknappen. Nu heb ik hier wel een paar dingen staan die ik wil opknappen, een oude kist bijvoorbeeld die nu in het groen geschilderd is. Maar daarvoor wacht ik op een ander huis met eventueel meer praktische mogelijkheden om zoiets buiten te doen. En nu herinner ik me opeens: ik heb hier wel stoelen staan uit de keuken van mijn grootouders, die ik geschilderd heb.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. Nog wat later haakte ook Melodyk haar wagonnetje aan, en nu doet Myriam ook mee. Hoe meer, hoe beter! 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

 1. Haha, ik direct dat FB quizke gedaan natuurlijk: een mojito. Awel, als ik een cocktail drink dan is het meestal een mojito. ‘You’re all about good vibes, good energy, and good karma.’ Me happy!

 2. Een cocktail drink ik ook nooit, maar een droog sherry’tje of een jong jenevertje sla ik niet af zo nu en dan voor het eten. Net als een oude, Engelse dame…
  Een blind date? Ik mag er niet aan denken. Daar zou ik nooit ofte nimmer aan beginnen.
  En ja, goede keuze dat gangpad, zou ik ook doen.
  Naar de kapper ga ik graag, maar nu ik mijn haar nog steeds laat vergrijzen en de puntjes zelf bijknip, heb ik die voorlopig niet (meer) nodig. Naar de schoonheidsspecialiste ga ik nooit, ik verwen mezelf wel met maskertjes, dag- en nachtcrème, lippenstift, enzovoort. Mocht ik echter over een onbeperkt budget beschikken, dan zou ik de kapper en de schoonheidsspecialiste misschien toch wel regelmatig bezoeken. Dat gefrutsel aan mij, daar hou ik wel van, maar om daar nu zoveel geld aan te hangen… dat nu ook weer niet.
  Ben ik hier nu wel die antwoorden aan het beantwoorden zeker?

 3. Ik heb, als bijna-twintiger, eens een afspraak gehad met een bijzonder knappe griet die echter zeer, zéér slechtziend was. Ik had toen een almost blind date.
  Helaas is het niks geworden tussen ons. Ze zag me niet zitten, zei ze.

 4. 933 zou ik exact hetzelfde antwoord op geven, Niets mis mee hoor, daar moet je gewoon lekker jezelf zijn en het naar je zin hebben anders wordt het nooit wat.
  bij 940 wijk ik af, ik heb vroeger zeker wel meubels opgeknapt , meestal uit noodzaak maar het was ook wel leuk om te doen.

  1. 933: vind ik fijn om lezen 🙂
   940: ik zou het wel willen proberen, bij wat geschiktere ruimte buiten. ik ken er wel echt niks van, haha!

  1. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben dat ik het volgehouden heb. Ik heb een goede routine gevonden om de vragen goed te kunnen beantwoorden.
   Plan is om de vragen en antwoorden nog eens te doorlopen, en daar conclusies uit te trekken, nadat ik alle vragen beantwoord heb. Ik doorkeek onlangs eens heel vluchtig de eerste afleveringen, en ik moet zeggen dat ik af en toe toch wel op iets stuit waar ik van opkijk 🙂 Af en toe zat er een pauze tussen, dus ik heb er langer dan 2 jaar over gedaan, wat best wel een lange periode is.

  1. Ik ben er redelijk zeker van dat ik sommige vragen anders zou beantwoorden.
   Misschien verklaar je me zot, maar ik denk dat ik dat wekelijkse vragenuurtje ga missen 😀

 5. Ik ben een sangria volgens de quiz , wel grappig. Ik vroeg me onlangs nog af of je overgeschakeld was van zonderdank naar saturn9’s world eigenlijk of hoe dat juist zit 🙂

  1. Ha maar kijk, sangria, dat is nu wel nog eens iets wat ik lekker vind 🙂
   Ik ben al Satur9 van in de tijd dat de dieren nog spraken. Op fora, op usenet. Daarna had ik een blog Satur9’s World, en toen we een eigen domeinnaam namen, werd dat zonderdank. Waarop ik nog steeds als Satur9 blog 🙂

   1. Oh, leuk om te weten! En sangria blijft me maar achtervolgen! Een aantal jaar geleden gingen Joran en ik op bezoek bij een koppel en ik had een glas sangria gedronken en ik voelde dat ZO hard dat ik er slecht van werd. En die lachen me tot op vandaag nog steeds uit met dat voorval, haha. Ik drink amper alcohol maar een klein glaasje sangria met wat fruit en als we dan toch bezig zijn, wat Spaanse tapas. Ja, dat mag. 🙂

 6. Kun je goed opschieten met je schoonkinderen….hahaha, wat een vraag op een publieke blog. ’t is niet dat ik aan je antwoord twijfel, echt niet, maar serieus, dit in zo’n lijstje, daar moet iedereen toch hetzelfde op antwoorden :p.

  1. Hahahaha! Nu heb ik geluk dat ik écht heel goed overeenkom met mijn schoonkinderen. Meneertje Mertens en ik zeggen het vaak tegen elkaar: we hebben het getroffen.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: