Zeswoordverhaal. Een tweewekelijkse zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging van Doldriest, die overgenomen werd door Melodyk.

Deze week: vergeten.

Dit is echt wel een uitdaging. Ook nu, bij het woord “vergeten”, moet ik diep nadenken om er iets van te maken. Ik lees het woord: blanco geest. Ik geef eens wat zoekopdrachten in in Google Foto’s: niks. Ik registreer wat anderen ermee doen. Ik scroll door mijn foto’s, niks. Maar dan begint het te dagen welke richting ik uit wil. Herinneren. Niet vergeten. Mensen eren. Kerkhoven. Militaire kerkhoven. Tyne Cot Cemetary. Lysenthoek. De Menenpoort in Ieper. Verdun. Ik ben er. Want: we gaan dit nooit vergeten. Lest we forget.

Remember. Their name liveth forever more.

DSC_3471

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

    1. Ja, daar heb je echt wel een punt. Er zijn genoeg mensen die vergeten, echt willen vergeten. Dus misschien moeten we meer ons best doen om de herinnering levend te houden.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: