871. Luister je vaak naar de radio?

Neen. Ik erger me snel. Soms staat de radio (Studio Brussel) op in de auto, maar voor de rest: heel weinig. Ik luister vooral naar muziek via Spotify.

872. Wat is erger: falen of het nooit geprobeerd hebben?

Goh. Ik vind dit zo’n “uit de boekjes” vraag. Waarop je moet antwoorden dat het nooit geprobeerd hebben erger is dan falen. Ik vind beide eigenlijk niet zo erg. Je kan ten eerste niet alles proberen. Ten tweede is “uit je comfortzone” ook zoiets overrated. Doe gewoon wat je wil doen, en maak er geen groot drama van als dingen niet lukken. Soms is het ook helemaal niet erg om iets 5 keer te proberen. Of 10 keer. Hoewel je daar natuurlijk weer veel geduld voor moet hebben.

873. Wat hadden mensen nooit van jou verwacht?

Ja zoetjes, weet ik veel. Moet je me zelf maar eens vertellen. Wat had jij nooit van mij verwacht?

874. Naar welke feestdag kijk je elk jaar opnieuw uit?

Oei. Naar dé feestdagen kijk ik alvast helemaal niet uit. Ik kan me niet meteen een feestdag voor de geest halen waar ik naar uitkijk. Als werkende kijk je naar elke feestdag uit waarop je niet moet werken. Ik kijk vooral uit naar verjaardagen, eigenlijk. Maar dat zijn geen feestdagen.

875. Welke kleur zou jij je leven geven?

Haha. Waarom begin ik nu in mijn hoofd “vandaag is rood” te zingen? Welke kleur zou ik mijn leven geven? Doe mij maar paars, de kleur die ik het liefste zie.

876. Wie beschermt jou?

Kan dat echt, iemand beschermen? Ik denk dat Meneertje Mertens, mijn kinderen en schoonkinderen, mijn ouders mij proberen te beschermen, maar kan je ooit iemand echt beschermen? Ik denk het niet.

877. Kijk je weleens naar de sterrenhemel?

Weinig, de laatste tijd. Toen we nog buiten stonden te roken (over een dikke week alweer 7 jaar geleden, ha) keken we wel vaak naar de sterrenhemel. Maar hier bij ons zie je daar niet veel van, met dat kleine stukje hemel dat we zien en vooral alle lichtvervuiling.

878. Waar word je rustig van?

Van thuis zijn. In mijn zetel zitten. Handwerken. Lezen. Stilte. Niets moeten.

879. Kun je goed tegen stilte?

Jazeker. Ik kan niet goed tegen lawaai, ik kan heel goed tegen stilte. Ik luister graag naar de stilte. Ik kan daar echt van genieten. Vroeg op zondagochtend kan het hier heel stil zijn, elke keer weer vind ik dat fantastisch.

880. Zit je lekker in je vel?

Momenteel niet echt nee. Vooral mentaal. Ik ben op zoek naar mijn plek in de wereld en ik vind die niet.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky FanboyLieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

 1. Ik hoop dat de onrust in je hoofd weer verdwijnt. Ik heb ook van die periodes en leuk is het allemaal niet. Ik heb ook heel graag stilte om me heen, al mag daar doorgaans een streepje muziek bij. Er bestaan varianten van commerciële zenders waar ze enkel muziek en het nieuws laten horen en voor de rest geen gebabbel. Zalig! En voor de rest gebruik ik idd ook Spotify.

  1. Onrust in het hoofd, inderdaad.
   Ik zou inderdaad eens moeten zoeken naar een goede zender zonder gekwek. Want ik wordt wel graag eens verrast door een leuk liedje ook.

  1. Soms voelt het hier als ze 7 goede en de 7 slechte jaren. Allez, dat is veel te dramatisch, want zo erg is het nu ook weer niet. Ik ben niet alleen. Ik kom er wel door.
   Ik hou niet van de winter en kerst staat bij mij voor winter. Ik vind de intieme familiefeestjes wel leuk, het grotere feestgedruis en de commerciële uitbuiting helemaal niet.

  1. Ah echt? Ik doe mijn best om er iets aan te doen en probeer het er dus hier ook niet al te veel over te hebben, omdat ik het gevoel heb dat ik al te snel in gezeur verval. Ik krijg het moeilijk verwoord.

  1. Soms liggen de vragen me niet echt, of is de goesting er misschien niet? En dan ga ik inderdaad wat ontwijkend en oppervlakkig tewerk.
   Ik probeer altijd positief te blijven, maar dat lukt uiteraard vaak niet ook. Dankjewel voor de duimen.

 2. De radio staat hiet in de ochtend altijd wel aan op de regionale zender.
  Ben het helemaal eens met je antwoord op vraag. 872.
  Rara vraag wat andere nooit van je zouden verwachten, dat weet je toch zelf niet.

  1. Mijn dochter vulde ondertussen aan op Facebook wat zij nooit verwacht had van mij:

   873. haha, ik weet iets, ik had nooit verwacht dat jij op een koersfiets zou kruipen, mooi in een pakje, compleet met helm en zonnebril 😃 chapeau hoor, da’s echt super zalig!

   En gelijk heeft ze. Ik vermoed dat er nog wel mensen zijn die dat nooit verwacht hadden van mij.

   Net zoals andere mensen een tijd geleden nooit gedacht zullen hebben dat een computernerd als ik ineens aan het haken en naaien en breien zou gaan 🙂

 3. Ik hou ook zoveel van stilte, zo veel dat ik niet met een wekker wil wakker worden, echt vreselijk vind ik het om wakker te worden door geluid. En als het dan nog de radio is, dan is het helemaal om zeep.
  Oh, wat naar dat je je niet zo goed in je vel voelt. Dat plekje zoeken, is sowieso wel een uitdaging. Ik vind dat ook heel moeilijk, ik denk dat dit ook wel een stuk afhangt van werk of hoofdbezigheid, om het zo te zeggen. Misschien kriebelt het bij jou ook om ergens nog betekenis aan toe te voegen aan deze wereld, je eigen stempel? Ik vind alvast dat je dit wel doet, je bent een persoon waar iedereen op kan rekenen en ik heb echt al veel gehad aan onze online babbeltjes, ook al hebben we elkaar nog nooit gezien! Dat vind ik echt uniek!

  1. Oh Tamara, wat vind ik dit een lieve reactie, doet me echt heel veel deugd. Ik vind het echt fijn dat je iets aan onze online babbeltjes hebt, ik haal er zelf ook veel uit trouwens.
   Tja, die plek in de wereld… ik denk dat je het wel goed omschrijft, wat wil ik, welke richting wil ik uit, wil ik nog een stempel drukken, wat ga ik doen… dat zijn de grote vragen momenteel. Ooit zie ik het licht wel eens 🙂

 4. welke kleur zou je je leven geven…wat voor stoeme vraag is me dat?Dat slaat toch nergens op?

  heerlijk down to earth antwoord ook op 872

  ik hou wel van de radio regelmatig omdat er dan muziek voorbijkomt die ik anders niet zou horen. de algoritmes of eigen playlists draaien soms teveel van hetzelfde en zijn hier en daar wat vergeten…tot je het weer hoort en blij bent om het te horen en herontdekken.

  1. Ik moet eens een radiostation zoeken waar ik wat plezier aan heb. Radio 1 vind ik vaak wel goed qua muziek, maar er wordt dan weer te veel gebabbeld bij momenten. En 20 keer hetzelfde nieuws op een dag hoef ik ook niet. Maar je hebt gelijk wat de muziek betreft, die verrassingen zijn soms erg fijn.

Zeg het eens?

%d