Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

In de wetenschap dat ik weinig tot geen foto’s van vlinders heb, gaf ik toch eens de zoekopdracht “vlinder” in. Het resultaat vond ik zo grappig, dat ik er toch maar een blogpost aan wijd. Slechte foto’s, foto’s die zijdelings iets te maken hebben met vlinders, foto’s die helemaal niets te maken met vlinders, you name it…

De eerste foto is er eentje van een rups. Uit de periode (najaar 2006) dat hier een invasie was van rupsen. Ik kwam zo eens ‘s morgens vroeg beneden, en de ganse keuken zat vol met rupsen. Echt vreemd.

rups

Een foto door Herman van Milan zijn speelgoed (mei 2008). Zou die vlag op een vlinder lijken? (de omslagfoto komt uit hetzelfde reeksje)

080519_13

De enige foto van vlinders, en ‘t is dan nog een slechte. En wellicht zijn het nog motten ook?

HU_32

Al evenzeer slechte foto. Al evenzeer geen vlinder.

Bijtje- 29-07-2013 - 001

Nope, Google, nope.

DSC_0814

Lijkt het tuutje op een vlinder?

20160509_172234

Iets van het rekkertje in Lili haar haar moet op een vlinder lijken? (31/01/2017)

DSC_0569

Een libelle, Google, een libelle. (Saint-Jean-de-Chevelu, juli 2017)

DSC_3827

Raketjes, Google, raketjes.

IMG_20171030_160745_270

Geen idee wat de vlinderconnectie hier is, dit is een prematuren-shirtje. (september 2018)

20180920_153442

Gelukkig kan ik eindigen in stijl met een échte vlinder, gekleurd door neefje Guz.

20191027_055326

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

 1. Het is eigenlijk erg leuk om te zien hoe er geselecteerd wordt, heel duidelijk op de vorm, zelfs de slab van op één na de laatste foto heeft inderdaad wel vormen die je “des vlinders” zou kunnen noemen. Gewoon een heel grappig logje geworden.

  1. Ja hè, er wordt inderdaad wel gezocht naar vormen. Soms wat moeilijk te detecteren, maar het is er wel. Ik vond het zelf zo grappig dat ik het niet kon laten er een blogpostje rond te maken 🙂

  1. Och jong, dat was verschrikkelijk, echt waar, nachtmerrie-achtig, zoals in een slechte B-film. Ik was helemaal alleen, ik kom hier beneden en echt heel die vloer vol met rupsen, ik wist niet waar ik mijn voeten moest zetten. Vies, vreselijk! Ik vergeet het echt nooit. Nooit begrepen ook waar die krengen vandaan kwamen, en later is het ook nooit meer gebeurd. (godzijdank)

  1. Lili is echt zo’n vrolijkmakertje hè, die blik in haar ogen, haar lachje, de kuiltjes in haar wangen 🙂
   Dat rakettenstofje was echt zalig, één van de toppertjes waar ik nog altijd zot van ben 🙂

 2. in feite zijn de foute matches het leukst. Het is grappig om de logica te zoeken. Beetje zoals een kind in het begin ook woorden aan foute objecten toewijst. ‘k weet nog dat mijn kind eens naar het roosvenster boven aan een kerkfacade stond te wijzen “wiel” “wiel”… Nee, geen wiel, maar ‘k snap de associatie.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: