Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Dit reeksje gaat voor nog niet nader bepaalde tijd in de koelkast, en als tijdelijke afsluiter wilde ik toch wel iets leuks. Appel, dat leek me wel wat, daar kwamen redelijk gevarieerde foto’s uit. Maar ja. Misschien toch niet. Koffie dan! Goh ja. Slapen. Mmmm. Fietsen! Yes! Daar kwam de klik in mijn hoofd, hier heb ik zin in.

Je wil niet weten hoeveel foto’s Google ophoest uit mijn archief als ik de zoekterm “fietsen” ingeef. Ik ga ze zelf niet tellen, dat is zeker. En ik probeer me hier te beperken tot een tiental foto’s.

Eén van de eerste. In onze gang. Er waren nog kleinere fietsjes hiervoor, uiteraard, maar daarvoor zou ik eens moeten kijken in de papieren fotoalbums. 19/01/2002.

AUT_0012

Zelfde fietsen, en die van oma en Herman, en een huurfiets voor mij, dacht ik. 06/04/2002, in Chaam in de paasvakantie.

week2_029

Ook voor een kunstige fietsfoto draaien we onze hand niet om. Chaam, april 2004.

CIMG2020

Milan deed echt niet liever. Ook Chaam, ook april 2004.

chaam2004_085

Onwaarschijnlijk hoeveel foto’s ik heb van Milan die een fiets kuist (het hoefde niet noodzakelijk de zijne te zijn). Hier had hij wilde plannen met een oud fietsje. Hij is nu elektricien, maar het had blijkbaar net zo goed fietsenmaker kunnen zijn. 04/05/2006.

CIMG4540

En, herinner je je die plaatjes nog? (Kleindokkaai, 17/02/2014)

WP_20140217_16_16_54_Raw

Deze foto luidt een nieuw tijdperk in. Meneertje Mertens, die wandelen of fietsen daarvoor alleen maar als “verplaatsing van punt A naar punt B” beschouwde, schafte zich een fiets aan. Dit is een foto van ons eerste ritje, op 15 maart 2014, van bij ons thuis naar dit bankje aan de Oude Scheldearm in Destelbergen. 3,5km heen, 3,5km terug. Toegegeven, hij had een zware verkoudheid slash was een beetje grieperig geweest, maar bij dat bankje piepte hij: gaan we nu naar huis? Als je weet dat hij in 2020 al 3600km gefietst heeft, dan weet je ook van hoe ver hij komt en hoe knap dat is!

WP_20140315_15_41_47_Raw

In dit lelijk stuk Vlaanderen in Roeselare keken we in de gietende regen naar de tour, en crashte Chris Froome bijna bovenop ons. Indrukwekkend en creepy, ik zeg het u. (09/07/2014)

DSC_3289

Ge moet daar vroeg mee beginnen. 28/08/2018

20180828_111858

Yup, wij gaan altijd met de fiets naar het stembureau. (14/10/2018)

20181014_080509

Foto 11. Oei. Ach ja. Eentje meer of minder. Ons huidige fietskes.

20181117_173345

10 foto’s is eigenlijk veel te weinig. Ik heb dan nog geeneens foto’s van mooie toerkes, van de Tour behalve die ene, van de 1000km voor Kom op tegen kanker…

Tot in den draai!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

68 reacties

 1. Da’s ne leuke. Die ga ik misschien ook wel eens doen. Fietsen genoeg hier!
  Zo’n klein loopfietsje staat hier ook nog. Ik denk dat Wannes er ondertussen uitgegroeid is.
  Die eerste foto, met de fietsjes voor de fotokader … jullie zijn precies wel fans. 😜

  1. Doen 🙂
   Ik moet eigenlijk ergens nog een foto hebben van Lili haar loopfietsje dat bij onze fietsen stond. Ik vond dat een leuk beeld.
   Die eerste foto maakte ik vorig jaar voor de start van onze reis (toen volgden we de Tour). Ik gebruikte uiteindelijk een andere, had zo een paar dingen uitgeprobeerd 🙂

   1. Ik moet ergens een hele leuke hebben van mijn man op Wannes zijn loopfietsje, maar ik vind ze niet direct. Ga straks eens zoeken, maar nu gaan we fietsen op locatie. Joepie, het mag weer!

 2. Dit zou ons ook lukken, we waren, zijn en zullen fietsfans blijven. Toch als het god belieft😉.
  Alle kleuren, alle maten, alle spaken en inderdaad, waar is de tijd van de plaatjes!?
  En ik die dacht dat wij goed bezig waren met onze 1500 km op de teller in 2020, het kan duidelijk beter😉

  1. En zelfs al kan je niet meer fietsen, dan nog blijf je fietsfan.
   Lang geleden hè, die plaatjes.
   Ik moet eerlijk zeggen: ik heb veel minder kilometers op mijn teller hoor, ook een pak minder dan jullie!

   1. Maar ik ben helemaal géén fietsfan op TV. Daar kan ik geen seconde naar kijken. Ik moet zelf in het zadel zitten en de wind voelen ruisen om mijn oren en zoveel mooie dingen rondom me genieten. Het gaat hem niet zozeer om de sport hier.

     1. Ja. Ik heb 3 maanden niet gefietst, en het mottige weer heeft me toch vaak tegengehouden. en ook het feit dat je niet echt mocht stoppen, ik heb dat toch wel nodig als ik wat verder wil fietsen. Dus ja, minder hoor.
      Euh. Ik heb het mis op. Om één of andere reden dacht ik dat ik aan 400 zat. Onderschatting. 793… dus toch meer. Maar toch niet erg veel, hè? En in juni kan je me wellicht inhalen 🙂

      1. Ja, ik heb onderweg ook altijd een stop nodig hoor. Zelfs bij de ritjes van 30 km.
       Vandaag was een pechdag want we zijn eruit geregend. Amper 14 km gefietst.
       Nemen jullie de fietsen niet mee op vakantie?

       1. Ik heb niet gefietst vandaag wegens grijs en regenachtig 🙂
        Ja, we nemen de fietsen mee. Maar het eerste deel zal er niet veel gefietst worden, zeker niet door mij. Eerst een paar dagen rijden, dan een regio aan de kust waar het op en af gaat, en dan Pyreneeën. Maar daarna zal er wel gefietst worden. Meneertje Mertens zal wel meer fietsen dan ik.

        1. Veel plezier in ieder geval.
         Gaat Meneertje Mertens de Tourmalet of de Aubisque doen? Dan ga ik dat niet tegen mijn man zeggen want dan wordt die heel jaloers.

        2. Ah OK. Ik alleen vlak. Man doet wel eens graag de cols. De Alpencols heeft hij gedaan. En de Ventoux natuurlijk. 🙄

        3. Hahaha 🙂 Toch wel dingen om trots op te zijn.
         We hebben hier en daar leuke ritjes gepland, denk ik. Meneertje Mertens zal zich wel aan wat meer wagen dan ik, ik doe enkel mee als ik het echt zie zitten. (ik weet dat ik anders veel te hard ga zagen, en dan vind ik mezelf gewoon niet meer leuk)

        4. 😀
         Soms zegt Meneertje Mertens dan: maar je moet toch trots zijn op jezelf, want je hebt het toch maar gedaan! Maar dan vind ik mezelf zo’n ambetante, dat ik niet meer trots kan zijn op wat ik gedaan heb…

        5. Het zal heel veel kust worden, maar niet de Azurenkust. We mijden drukte. Ik wil er niet teveel over verklappen, dan is het leuker om de reisverslagen te lezen, want die komen 🙂

        6. Ik ben natuurlijk al wel benieuwd. Ik vermoed Bretagne, de Vendée, de Charente Maritime, die kanten. Doen, doen, doen! Zo schoon daar. En de Landes, ook zo schoon.
         Ik ga misschien toch ook nog eens zien voor la douce France.

        7. Goed onthouden, dan kan je eens zien welke van je voorspellingen gaan uitkomen 🙂
         Volgens mij is La Douce France goed te doen (hoewel ik lang gedacht heb dat we het niet gingen doen). Genoeg verlaten plekken. Al helemaal buiten het seizoen. (hoewel we nu toch wel een pak later vertrekken, maar voor het verlof van het gros van de Fransen zelf)

        8. Wij gaan altijd begin juni of september. Maar ik kan slechter en slechter tegen de warmte, dus ik weet niet of ik het aandurf. Normandië en Bretagne misschien nog wel, maar daar zijn we al zo dikwijls geweest.

        9. De warmte en ik zijn ook steeds minder dikke vriendjes 🙁
         Ik vind dat Frankrijk mooi blijft, hoeveel keer je er ook geweest bent. Of Île de Noirmoutier, Île d’Oléron of Île de Ré, prachtig toch!

        10. Ik had Frankrijk geboekt hé, voor vertrek eind mei. Normaal zaten we nu aan het Meer van Genève, maar de hotels hebben de reservaties geannuleerd een tijd geleden.

        11. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik op hotel zou willen, dat is een feit. Maar een leuke b&b of ergens een huisje of zo…
         (onze vakantie zou normaal al voorbij geweest zijn, haha, ik heb mijn “anticipation is half of the fun” nu echt wel gehad!)

        12. Wij zijn wel hotelmensen eigenlijk. En dat houdt me ook zeker niet tegen, want in NL heb ik ook hotels gereserveerd. Als het doorgaat want het blijft buiig weer voor de periode dat ik gereserveerd heb.
         Een huis/app doen wij ook, maar alleen voor langere periodes. Ik vind het te veel gedoe voor een paar dagen en wij trekken graag rond. Blijven nooit lang op dezelfde plaats.

        13. Ik weet niet of ik er in de huidige omstandigheden zin in zou hebben, maar ik heb het nog steeds moeilijk met me onder de mensen te begeven. Vandaar dat ik wel erg blij ben met onze favoriete manier van reizen.

     1. Da’s toch wel echt veel! Chapeau!
      Ik hoop zelf aan 2020 kilometer te geraken dit jaar, maar ik loop chronisch achter op schema (doordat ik in jan-feb-maa niet fietste), en ik vermoed dat het te optimistisch zal zijn. Maar het is wel een mooie uitdaging 🙂

 3. Ik hou ook erg van fietsen, steeds meer eigenlijk. Ook gisteren zochten we een mooi parcours uit rond Aardenburg. Erg genoten alweer.
  Jij hebt duidelijk al heel wat ervaring!

  1. Als je geen rijbewijs hebt, dan fiets je meer hè 🙂
   Het was gisteren zálig fietsweer! Niet te warm, eens een beetje minder wind dan anders… ik heb ook genoten van een kort ritje.

  1. Mijn vaste outfit op verkiezingsdagen 😀 (die trui is al heel oud, maar ik krijg het niet over mijn hart hem weg te gooien)

  1. Dankjewel! Ja hoor, dat was die valpartij, waardoor hij later uit de Tour stapte. Gebeurde echt voor onze neus, je bent daar toch even niet goed van.

   1. Ja, dat laatste kan ik goed voorstellen, altijd huiveringwekkend die valpartijen. In mijn ogen is het zo ongeveer de meest dodelijke sport momenteel.
    Ik kan me deze valpartij ook nog goed herinneren, waarschijnlijk juist omdat het Froomy’s Waterloo werd dat jaar.

 4. Die foto met het landschap door het wiel genomen, dat concept wil ik ook nog wel eens stelen. Erg mooi!
  En als ik het goed begrijp vertrekken jullie op reis? Geniet ervan, zonder mate!

  1. Doen 🙂 Ik vind dat leuke foto’s.
   Goed begrepen. En, we hebben net vernomen dat we morgen al weg mogen ipv maandag 😀
   We gaan genieten, daar mag je van op aan!

 5. Leuk idee! Ik ben dol op fietsen maar heb het helaas door corona niet meer gedaan. Vriendjelief vond het niks en ergens heeft hij gelijk. Passeren met genoeg ruimte was is niet te doen en in het ziekenhuis wil ik nu nog niet zijn. Kinderen die ergens mee bezig zijn, zijn de mooiste foto’s hier ook weer.

  1. Wij zijn blijven fietsen. We zijn hier snel de stad uit, en zo ga ik meestal op stille plattelandswegen fietsen, tijdens de week, niet in het weekend. Zo kwam ik niet veel andere fietsers tegen.

 6. Herkenbaar fietsen in de gang , steeds weer schade aan de muur. Wij losten het uiteindelijk min of meer kunstzinnig op. Henk schroefde een héél langgerekte “Z van een plank tegen de muur, beginnend op de hoogte van het stuur en eindigend op de hoogte van de bagagedrager.
  Daarop plakte hij dezelfde plavuizen die op de grond liggen, afgewerkt met een mooi latje en de fietsen richten geen schade meer aan.

  1. Dat is zo hè, met fietsen in de gang heb je altijd schade, hoe hard je ook probeert het te voorkomen. Behalve als je zo’n oplossing bedenkt als bij jullie. Onze gang is eigenlijk nooit afgewerkt geraakt op al die tijd dat we hier wonen. Moest het ooit gebeuren, dan zoeken we ook zoiets.

   1. Het werkt prima, wel breed genoeg maken zodat de fiets ook nog iets onderuit kan zakken, Bij ons zijn de planken 20 cm hoog ongeveer in dit model ———-/_________ het ziet er nog leuk uit ook

 7. Mooie serie foto’s van fietsen….. heb gelukkig een bijkeuken waar hij in kan staan. Fietsen is ook echt mijn ding, heb ook niet anders natuurlijk. Fiets toch wel zo’n 7000 km per jaar. Heerlijk.

  1. Misschien doe ik nog wel een tweede reeksje als ik later opnieuw opstart 🙂
   Hij doet dat heel goed, Meneertje Mertens. Net op tijd ingezien dat het nodig was… en er zich dan volledig op gestort.

 8. dat jij veel fietsfoto’s hebt, dat verrast me niet 🙂

  toevallig zag ik vandaag net in mijn FB memories een close foto van Cancellara in gele trui in de Ardennen 8 jaar geleden :). ha, heel soms ben ik ook met wielrennen bezig.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: