Er zaten behoorlijk wat ideeën in mijn hoofd voor corona cadeautjes voor Lili. Ik botste op een gratis patroon en tutorial voor een poppendraagzak, en wist meteen: dat wil ik maken.

Het was ietsje arbeidsintensiever dan het leeskussen, maar dat is dan ook zowat het enige wat het me kost: tijd en moeite. Ik kon alle benodigdheden uit mijn voorraad halen. Stofjes die ik van Leslie kreeg, kwamen weer goed van pas. Garen heb ik liggen, verstevigingsmateriaal heb ik liggen, en ook velcro heb ik liggen. Daar heb ik lang naar moeten zoeken, maar ik WIST dat ik ergens een stuk velcro had (alweer van tussen het tweedehandsgerief van andere oma Nannydien, wat komt dat toch allemaal goed van pas), en na een eerste rondje dozen openen, vond ik het tijdens de tweede ronde dozen openen in mijn doos met rekkers. Ruimschoots lang genoeg, ik heb zelfs nog een stukje over voor later gebruik.

Het was een beetje zoeken om de draagzak netjes in elkaar te steken en hij is zeker niet foutloos en overal even netjes afgewerkt. Ik beheers een nieuw patroon zelden de eerste keer dat ik het uitvoer. Maar het is goed genoeg als corona cadeautje, en onze poppenmama zal er veel geniet van hebben.

Janna stuurde me via Messenger het verhaaltje van Lili en de draagzak, ik plaats het hier integraal. Veel plezier 🙂

STORY TIME

hoe zit dat hier

oke zo en zo

strikje, perfect!

maar mama nu kan ik mij niet bukken en over haar hoofd kijken

much better now

tra la lalalalaa

kijk links, kijk rechts en neem een likje

en nu ben ik het beu, papaaaa!

THE END!

Of toch niet helemaal? Want ondertussen kreeg ik al foto’s van de kleine poppenmama die op stap gaat…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

23 reacties

    1. Dat is waar! In ons geval voor een meisje, maar ik was daar vanmorgen ook over aan het nadenken. Dat dit niet speciaal voor meisjes hoeft te zijn, dat jongens gerust ook met poppen mogen spelen. En meisjes met auto’s. Lili is toevallig echt een girlie girl. Die als lievelingskleur roze heeft, dus verwerkte ik er roze in. Maar ook jongens morgen roze mooi vinden 🙂

  1. Gelukkig zie ik op de latere foto dat de baby aangekleed is, met de huidige zon sterkte is het echt niet verantwoord een baby in z’n blootje mee naar buiten te nemen, ik vrees dat oma weer aan de slag moet om de kledingvoorraad van baby aan te vullen.

    1. Hahaha zal ’t gaan ja 😀
      Daar ben ik dus nog niet aan begonnen, aan poppenkleertjes. Het lijkt me een vreselijk priegelwerk, kleertjes voor pasgeborenen zijn al zo klein! Ik denk dat ik ga wachten tot ze er eventueel naar vraagt.

Zeg het eens?