Ik doe nog steeds aan cadeautjes voor Lili tijdens deze corona-tijden. De laatste twee weken net iets minder, wegens haar verjaardag en al genoeg cadeautjes, en dan een week waarin het naaien er niet van kwam. Want ik had wel nog een paar ideeën.

Het eerste: een leeskussen. Ik had dat hier en daar al gezien, en het leek me wel een mooi en eenvoudig te maken cadeautje. Ook omdat ik mezelf een tijd geleden gebombardeerd had tot “boeken- en zelfgemaakte spullen-oma”. Dat zijn in principe de enige cadeau’s die ik nog geef: ofwel iets zelfgemaakt, ofwel boeken.

En een leeskussen, dat combineert de 2 in 1 cadeau. Ideaal toch?

Wat is een leeskussen? Een leeskussen is een kussen met een extra zak om een boek in te steken, en hengsels om het te dragen. Zo neem je gemakkelijk een boek én kussen mee om ergens te lezen. In de tuin bijvoorbeeld, of in een park.

Het maken is heel simpel. Ik volgde de tutorial van Madame Stof. Je maakt gewoon een kussenhoes, met een extra vak en hengsels. Ik had de indruk dat in de tutorial de hengsels bovenaan startten, en dat leek me maar niks. Ik naaide ze opzij vast. Voor de rest volgde ik de tutorial nogal trouw.

Ik had alle gerief liggen: stof die ooit voorzien was voor kussens voor Janna en Florian, een idee dat afgevoerd werd. Paspel heb ik ook nog liggen, dus ik kon gewoon aan de slag. En een kussen had ik ook nog, ooit gekregen van andere oma Nannydien.

En ondertussen bestelde ik een boek voor Lili. Bij Lentebloem vond ik een schitterende lijst van bekroonde kinder- en jeugdboeken. Eindelijk ben ik eruit, want mooi opgesplitst in leeftijdcategorie en al. Ik ging voor Geen draak in dit verhaal van Lou Carter, en vond het zelf meteen een schot in de roos. Een verhaal van een draak zonder draak. Ik doorbladerde het en vond het vreselijk grappig.

Het leeskussen dan. Van het maakproces heb ik geen foto’s. Dat was ook heel simpel en op een uurtje of 2 was ik klaar (en ik ben nogal aan slow sewing dus een referentie is dat zeker niet).

Ik ging het kussen afgeven, we legden uit aan Lili waarvoor het kussen diende, en ze was er meteen mee weg. (foto’s door Janna)

Ook het boek was een succes, Janna mocht het meteen al twee keer voorlezen.

Mission accomplished!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

        1. Ha, dat vind ik leuk 🙂
          Ooit komt er een webshop, en blijkbaar is het leeskussen een kandidaat-artikel daarvoor.

  1. Leuk idee🌞. Had ik vroeger maar zo’n oma gehad. Wij stuurden voor Pasen een klassieker naar ons kleinzoontje. Wij gaan op berenjacht. Op de videochat zegt hij nu telkens een zinnetje eruit.

Zeg het eens?