Drie mannen in mijn leven, op een rijtje. Ze doen allemaal waar ze gekend voor zijn. Gekke bekken trekken als hij een camera ziet, de ene. Op zijn telefoon prullen, de andere. Streng toekijken, de derde.

IMG_4177

Vandaag gaat het over die streng toekijkende derde. Hij is niet altijd even streng hoor.

IMG_0804

(al een chance dat zijn oud-studenten hem zo nooit gezien hebben)

Herman, want over hem hebben we het uiteraard, Herman wordt 80 jaar vandaag. Een mijlpaal. In normale tijden zou het dan zijn van “feestje!!”, met lekker eten en goed gezelschap, maar nu gaat dat feestje niet door, uiteraard. Ze zullen wel aangenaam vieren met hun twee, mijn ma en Herman, daar ben ik zeker van. En ik zet Herman hier in de bloemetjes. Want dat verdient hij. Een constante in mijn leven, immer aanwezig. Een tweede vader. Een geliefde “nep-opa” voor de kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Van vele markten thuis, dat is hij ook. Wiskundig brein, zie het bericht dat hij vandaag op zijn eigen blog plaatste.

Speelvogel, maar dan wel een wiskundige speelvogel.

IMG-20181027-WA0002

Muzikant, ook.

57 WodH08092019

Bewonderaar van achterkleinkinderen.

IMG-20181103-WA0006

Zelfs op zijn leeftijd adept van de selfie-cultuur.

IMG-20180722-WA0003

Supporter van 1000 kilometer-fietsers op één van mijn favoriete foto’s.

20170525_134644

Schipper die het schip op koers houdt.

IMG-20181229-WA0002

Gelukkige verjaardag Herman!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

44 reacties

    1. Ja, dat heb ik mezelf ook regelmatig toegewenst, jammer genoeg hielp het niet van gewoon in zijn buurt te zijn 😉

 1. Van harte gefeliciteerd Herman! Geniet van jouw dag. 🥂🍾🎉
  Ik kon niets op zijn verhaal posten dus Anne geef hem mijn felicitaties door 😊…

 2. Wat een mooie ode aan Herman. Ik heb ook even op zijn blog gekeken. De wiskunde zit er inderdaad in.
  Wens Herman een heel mooie verjaardag. Van harte proficiat en tachtig zoenen 😘 Helaas mag je ze namens mij niet geven omwille van corona, maar hij mag ze tegoed houden. Hij mag kiezen in hoeveel delen, in vier, in twee, in acht… op die manier komt er toch ook een klein beetje wiskunde aan te pas.

  1. Hahahaha, goed gevonden! De wiskunde zit er inderdaad diep in, bij hem. De klassieke combinatie wiskunde/muziek… Ik geef hem de wensen door!

 3. Gefeliciteerd! Een bijzondere man. Heb zijn blog gelezen en weet zeker dat onze Jongste het verhaal over Het 80 vlak erg interessant (maar voor nu nog wat ingewikkeld) Zou vinden. Kom geen reactiemogelijkheid ontdekken daar. (Maar ligt ws aan feit dat ik het op telefoon lees. )

  1. Nee, de reacties zijn afgesloten, hij ging dat nog aanpassen. Daarvoor zal hij eerst eens aan de PC moeten geraken, denk ik.
   Het is inderdaad interessante, maar moeilijke materie. Voor mijn kronkelende geest té moeilijk 🙂

 4. gelukkige verjaardag aan Herman. Hij is dan van hetzelfde jaar als mijn vader en mijn schoonvader.

  haha die “selfie” met die spiegel :p, dat doet mijn moeder ook.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: