Nog eens een tag om een zondag te vullen. Ik vond hem bij SVRine en bewaarde hem voor later gebruik. Zij vond hem chez Julie.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4

Ik lees geen papieren boeken meer, en in e-books staan geen paginanummers. Dus neem ik maar het magazine dat het dichtst bij me ligt, zijnde de nieuwe Bahamontes, de speciale Quarantaine editie. Pagina 18 regel 4 levert op…

Het wordt pagina 19 want 18 is een foto, en ik pik er een random stukje uit:

Gekoerst werd er al bijna en maand niet meer. Gevoetbald ook niet, en de opnames van alle televisieprogramma’s die ik leuk vond, waren ook al stilgelegd. De wereld was piepend tot stilstand gekomen, las ik overal, maar piepen deed het nergens: het enige wat ik hoorde was het suizen van de verveling – en een koor van schuurmachines.

Hehe, juist!

20200509_063956

2. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

Mijn zaterdagse “week in beeld” schrijven.

3. Wat hoor je op het moment?

Fangradio. Neil Finn covert Ashes to Ashes.

4. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Vrijdag ben ik een goeie 20 kilometer gaan fietsen.

5. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Niet dat ik weet. Ik herinner me de laatste tijd zelden mijn dromen. Behalve die ene fuking droom waarvan ik wakker schrik omdat ik vanalles vergeten ben.

6. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Ik vrees dat de laatste keer dat ik lachte, dat dat samen met Lies was, toen we aan het samenspannen waren tegen haar papa. Meneertje Mertens ziet af, met twee vrouwen in huis.

7. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Langs de ene kant, foto’s. Veel foto’s. Dit is maar een klein onderdeel. Sommige foto’s willen echt niet recht blijven hangen, maar voor de rest ben ik hier heel trots op.

(en ja, Meneertje Mertens zijne fietsnest staat daar, en ja, ik maak vaak foto’s terwijl ik naar de koers kijk, en ja, nu vallen er dus geen foto’s te maken terwijl ik naar de koers kijk, alhoewel, deze namiddag is het retro-Sporza met de Stelvio en Thomas De Gendt en ik ga toch wel kijken denk ik. En een foto maken?)

Langs de andere kant, grote banner van Neil Finn op de Lokerse Feesten.

DSC_9169

8. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Neen. Hoewel ik mijn hele leven al droom van Australië en Nieuw-Zeeland, is dat weinig realistisch en gebeurt dat nooit. Maar dromen is fijn.

9. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Door Milan, ivm. de auto in de garage. De telefoon van Meneertje Mertens blijkt een beetje niet te werken en we hadden dat nog niet helemaal door, wat de nodige onduidelijkheid opleverde.

10. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Oh boy. Lang geleden. Ik doe dat niet echt graag. Van 2016 denk ik.

11. Luister je op het moment naar muziek?

Yep, naar Fangradio, zoals ik hierboven schreef. Koptelefoon op, trouwens.

12. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

De vloer van onze slaapkamer is één van de mooiste troeven van dit huis. De originele plankenvloer die in dit huis lag (van 1908 dus) lag bij de aankoop verscholen onder een laag balatum en daaronder een laag karton en godzijdank géén lijm of andere toestanden. Geschuurd, behandeld, gekleurd, gevernist en het is echt een prachtige vloer.

009

13. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Ik wil een grotere tuin, gewoon een klein beetje groter, en een doorgang van de tuin naar de voorkant van het huis. Eén van de grote ergernissen hier is dat we met alles, inclusief de stinkende GFT-bak, het huis door moeten. En zo wat praktische dingen voor buiten. Een pomp op de regenput. Een kraantje.

14. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Zonnecrème.

15. Ooit op een motor gereden?

Ooit, echt heel lang geleden (begin jaren 80) een rondje op de motor van mijn toenmalige schoonbroer meegereden.

16. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

Chicago.

17. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Nope. Ik was niet van het sportieve soort.

18. Hoe heette je eerste huisdier?

Ik heb nooit een huisdier van mezelf gehad. Mijn zus wel, maar dat waren de mijne niet. Ik heb wel een tijd vogels en een tijd vissen gehad, maar die kregen geen naam. Oh ja, we hadden thuis wel een kanarie. Die heette Pietje, origineel hè.

19. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Geen idee. Ik ga niet graag naar de bioscoop.

20. Zing je onder de douche?

We hebben een bad, geen douche. Ik denk niet dat ik zou doen onder de douche.

21. Wat doe je als je je verveelt?

Ik verveel me zelden. Eén van de klassieke momenten dat ik me écht verveel, is de week voor we op reis vertrekken. Dan kan ik me echt stierlijk vervelen omdat ik wil vertrekken. En als ik me verveel, dan verveel ik me. Dan doe ik niet veel anders.

22. Wat wilde je vroeger worden?

Ik kan me niet herinneren dat ik een vast omlijnd idee had wat ik wilde worden.

23. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

Ik heb momenteel geen sleutelbos. Ik heb een sleutelhanger met onze huissleutel, meer niet. Sleutelhanger die mijn ma meebracht uit een ver oord – edit: Armenië, zegt Herman. Ik heb een hekel aan rinkelende sleutelbossen, trouwens. Dat lawaai, bah. Ik heb eigenlijk gewoon een hekel aan sleutelbossen. Hoe meer sleutels, hoe belangrijker de persoon zich wenst te voelen.

20200509_100731

24. Welke auto rijd je?

Ik heb geen rijbewijs. We rijden met een Opel Astra.

25. Wat is je favoriete tijd van de dag?

De vroege ochtend. Donker. Rustig. Stil.

26. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

Ik kijk ervan op, ik woon op maar 12 kilometer van mijn geboorteplaats, Sleidinge.

27. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Ik ben in de loop der jaren geëvolueerd van eerder een avondtype (ik kon uren liggen lezen in bed, dat kan ik niet meer, mijn ogen vallen dicht, niks aan te doen) naar een pure ochtendmens. Toen de kinderen klein waren, stond ik graag een uur of meer voor hen op, zodat ik in stilte kon wakker worden en genieten van dat eerste eenzame uurtje. Met Meneertje Mertens die nu al behoorlijk wat jaren om 5u begint te werken en ik die grotendeels meedraai op zijn uurschema (anders zien we elkaar nauwelijks nog), ben ik echt een ochtendmens pur sang geworden.

28. Wat voor baantjes heb je gehad?

Ik heb nooit een vakantie- of studentenjob gedaan. Na school heb ik in een advocatenkantoor gewerkt, dan een tijd als zelfstandige thuis, en daarna jarenlang bij een vzw.

29. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

Niks. Ik tast in het ijle. Meer naar achter staat mijn staande lamp, meer naar voor het tafeltje waarop mijn laptop staat.

30. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?

Niet echt. Er is niet veel nieuw en spannend aan dit leven, het kabbelt gewoon door. Afwachten wat er op ons af komt.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

24 reacties

 1. Die slaapkamervloer is inderdaad prachtig. Ik moet het hier doen met grote bleke tegels van 60*60 (over het hele huis trouwens). Dat is toch een stuk minder gezellig.

 2. Ha, grappig. Ik heb hem klaar staan voor dinsdag – een iets andere versie.
  Heb je geen bladzijden op je e-reader? Ik wel (oude Sony, nu Kobo),
  Die plankenvloeren hebben wij boven ook (huis is van 1937), inclusief de schouwen in 2 van de slaapkamers. In onze slaapkamer hebben we de schouw laten weghalen om plaats te maken voor onze kleerkast.

  1. Ah wijs, ik ben al benieuwd!
   Nee, geen bladzijden op mijn e-reader, Kindle. Ik mis dat niet echt. Kan zijn dat ze in sommige boeken er wel zijn, maar meestal toch niet, dacht ik. Alhoewel ja, als ik erover doordenk… moet wel met bepaalde formaten te maken hebben. Nog eens checken vanavond!
   Hier zijn de schouwen in de woonkamer aangepakt (1 weg en 1 “gemoderniseerd”), in de slaapkamers zijn ze gebleven. In de grote slaapkamer staat ook een zalig kacheltje dat blijven staan is na de verkoop. Het werkt niet, maar ik vind het mooi om zien 🙂

   1. Beneden hebben wij ook 1 schouw weg laten halen en 1 laten moderniseren met een houtkachel erin. Vorig jaar met de nieuwe houtkachel nog maar eens make-over van de schouw want die nieuwe kachels zijn veel dieper dan de oude generatie. Geslaagd, al zeg ik het zelf.

    1. Idem hier 🙂
     Maar we gebruiken het houtvuur niet meer. We krijgen het voor onszelf niet meer verantwoord, in de stad. En we hebben echt wel veel last van de geur van alle houtkachels in de buurt, in de winter. We slapen met ons raam open, en dat stoort dus echt. Waar het wat minder dicht bevolkt is, zal dat wel minder overlast geven.

     1. Onze is een nieuwe milieuvriendelijke en wij gebruiken ze alle dagen behalve wanneer Frank de Boosere zegt dat je ’t beter niet doet. Ik zou ze niet willen missen in ieder geval.

      1. Wel goed dat je naar Frank de Boosere luistert 🙂
       Ik heb de laatste tijd zoveel last van de warmte (ook – vooral? – in de winter), dat ik het liever bij een beter regelbare verwarming hou. Ik begin al paniekerig te zweten als ik aan een houtvuur denk 😀

       1. Soms is het hier ook te gek hoor. 24-25 graden … trop is te veel. Maar als ze niet brandt, dan mis ik het wel. Het is gewoon een andere warmte dan de CV.

        1. Het is inderdaad een gezelliger warmte dan CV, da’s wel zeker 🙂

 3. Haha, arm Meneertje Mertens 😉
  Mooi, die plankenvloer! En al helemaal fantastisch als je die kan blootleggen zonder lagen lijm te moeten verwijderen.
  Ik vraag mij nu wel af, met 5 sleutels aan mijn bos, waar jouw grens ligt van “die voelt zich te belangrijk” 🙂 Beetje medelijden ook wel met concierges 😉
  Mijn e-reader (een Kobo) toont wel paginanummers, maar dat is wel een instelling, waar je kan kiezen om ze als effectieve nummers of als percentage van het totaal te tonen. Of helemaal niet.
  Tof lijstje alleszins, misschien vul ik het ook wel eens in!

  1. Hij kan er wel tegen 🙂
   Die plankenvloer, dat was zo’n zalige ontdekking. En ik vind hem na bijna 30 jaar nog altijd even mooi.
   Ik heb mij precies wel in een wespennest gestoken met mijn commentaar op die sleutelbos… mijn dochter zei ook al dat ze veel sleutels heeft. Oeps. Ik moet echt eens mijn mond leren houden 😀
   Ik ga eens uitzoeken hoe dat met mijn e-reader zit (Kindle), want ik herinner me nu wel dat het bij sommige boeken wel kan. Ik zet ‘m meestal op hoeveel minuten er nog te lezen is in een hoofdstuk. Vind ik eigenlijk het interessantste om weten, samen met het nog te lezen percentage 🙂
   Vul ook maar in! Altijd plezant om te lezen 🙂

 4. Prachtig zo’n oude houten slaapkamervloer. Jouw woonkamer lijkt helemaal op die van mijn dochter met dat stukje raam in het plafond en de lichtkoepels. Leuk gedaan met die foto’s aan de muur. Ook die grote foto aan de andere kant hangt er mooi. Geniet verder in jullie knusse huis.
  En ja, aan ieder huis valt er wel iets te veranderen. Alles kan beter, maar daarom is het niet altijd realiseerbaar.

  1. Ik vind het hier ook heel erg gezellig, dat is zeker. Dat van die doorgang naar de tuin is absoluut niet realiseerbaar. Maar het is wel iets waar ik van droom.

 5. 22,23, en 25 zou ik dezelfde antwoorden op geven. Zo’n fotowand zou ik ook wel hebben en natuurlijk zo’n prachtige echte houten vloer in de slaapkamer, al ben ik ook wel tevreden met het laminaat dat er nu ligt.

  1. Ik kan me goed voorstellen dat ik met iets anders ook best wel tevreden zou zijn. Dit was echt zo’n mooie extra aan dit huis, waar de vorige bewoners zich absoluut niet van bewust waren.

 6. haha wij hadden vroeger thuis ook een kanarie met de naam Piet. ik vrees dat 70% van de kanaries Piet als naam hebben 😀

  Dat onze tuin niet aansluit vooraan en dat alles doorheen ons huis moet (waar vloer continu vol speelgoed ligt, terwijl de dingen uit tuin altijd wel met een spinnenweb of blaadjes of … hangen) , dat stoort me ook. Is eigenlijk belangrijkste reden dat ik nooit fiets in Leuven.

  1. Ik denk dat eigenlijk ook, van die kanaries 😀

   Wij hebben gelukkig een brede gang, waarin onze fietsen kunnen staan. Soms 5 stuks. (we hebben haken om de lichtste fietsen aan de muur te hangen). Kan me voorstellen als je van de tuin naar de voordeur moet met je fiets, dat je daar weinig zin in hebt.

Zeg het eens?