831. Wat is de belangrijkste levensles die je hebt geleerd?

Als je zelf vriendelijk bent, krijg je over het algemeen vriendelijkheid terug.

832. Wat is de grootste gok die je hebt genomen?

Heb ik ooit een gok genomen. Ik weet het niet. Misschien was scheiden wel de grootste gok, die goed uitgedraaid is. Jarenlang ploeteren en ongelukkig zijn, en uiteindelijk beslissen: ik heb zoveel geld op mijn spaarrekening, als ik niet meteen werk vind kom ik zoveel maanden toe, dat moet wel lukken, alleen met de kinderen. En het is gelukt.

833. Heb je een droom die steeds terugkomt?

Ja. Ik heb een droom die al decennialang terugkomt, in aangepaste vorm. Het begon toen Janna geboren was. Toen schrok ik vaak wakker, ik was haar flesje vergeten geven, ik was haar medicatie vergeten geven (reflux-baby). Die droom bleef terugkomen, ik schrik wakker dat ik belangrijke dingen vergeten ben. Soms verdwijnt hij wat op de achtergrond, soms is hij minder hevig, maar hij komt altijd terug. Hoe rustiger ik ben, hoe minder de droom droom. Momenteel schrik ik dus wakker: ik ben mijn pillen vergeten nemen, ik ben mijn lenzen vergeten uitdoen, ik ben mijn tanden vergeten poetsen… echt, elke nacht. Soms is het dat ik mijn handtas ergens achtergelaten heb, na een reis is dat we onze bagage niet mee hebben… altijd zo realistisch dat het even duurt voor ik droom en realiteit kan scheiden als ik wakker word.

834. Doe je soms gekke dansjes als niemand je ziet?

Yep. Gekke dansjes, meezingen… ik doe het allemaal.

835. Voor welk huishoudelijk klusje ben je blij dat er een apparaat is uitgevonden?

De was. Zie ons bezig, alle dagen gebogen over tobbe en wasbord, schrobben en wringen, door de mangel halen… brrrrrrr.

836. Wat is je favoriete eiland?

Nieuw-Zeeland. Twee eilanden voor de prijs van één!

837. Aan welke hersengymnastiek doe je?

Lezen. Nadenken. Niet altijd alles gedachteloos proberen doen.

838. Welk thema zou je kiezen als je een themafeestje zou geven?

Ik zou voor een new wave party gaan. Allemaal zwarte kleren, zwaar aangezette ogen, puntschoenen en en getoupeerd haar met liters lak of suikerwater. Just like heaven!

839. Welke droom viel onlangs in duigen?

Tja. Ik hoop dat hij niet volledig in duigen gaat vallen (en verdju ik wilde het deze keer echt niet over dat virus hebben), maar het ziet ernaar uit dat onze droomvakantie in duigen gaat vallen.

840. Praat je makkelijk over geld?

Ik heb daar geen moeite mee. Maar meer moet je echt wel niet weten.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

    1. Er zijn periodes dat ik er tegenop zie om te gaan slapen, omdat die droom zo hevig is. Vaak in periodes dat ik last heb van stress. Nu valt het mee. Ik droom de droom nog steeds elke nacht, maar ik blijf er rustiger bij.

Zeg het eens?