Zeswoordverhaal. Een tweewekelijkse zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging van Doldriest.

Het nieuwe woord: zonlicht.

Zonlicht. Leek een makkelijke opdracht, maar ik heb er toch wel diep over moeten nadenken. Misschien ook door de overvloed aan foto’s. En om de moeite die ik heb om er een zeswoordverhaal bij te bedenken.

Ik wilde een foto waardoor de zon strepen trok in het tegenlicht, of een foto van een zonsopgang. Het werd uiteindelijk een foto die ik maakte ’s morgens vroeg op 2 augustus 2014 toen we gingen fietsen in Sint-Laureins. Opgaande zon, wolken en wat bomen en boerderijen in de verte, meer moet dat niet zijn.

Every cloud has a silver lining, zegt het Engelse spreekwoord. Ik krijg het maar moeilijk omgezet naar iets moois in het Nederlands. De zon is er in ieder geval altijd. Ook al zit ze soms verborgen achter dikke lagen wolken. Soms zie je ze niet. Maar toch.

De zon is er altijd, altijd.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

    1. Oei, betrapt! 😀 Ik hou nogal van verhaaltjes vertellen, dus vertel ik eerst een verhaaltje in veel woorden en dan eentje in 6 woorden 😀

  1. En toch is er wel een simpele vertaling voor dat Engelse spreekwoord maar ik begrijp wel dat je die niet wilde gebruiken. ten eerste omdat het al zo bekend is maar ook omdat het niet bij deze prachtige foto past . Daar zien we geen wolk met een zilveren randje maar de zon waar flarden wolken langs trekken, inderdaad, daar is altijd wel zon te zien. Had ik al gezegd dat de foto prachtig is;-)

  2. Ja de zon schijnt altijd, zelf s nachts. Dan moet je “enkel” wachten tot de nacht weer voorbij is.

    Maar dat is wel gemakkelijk gezegd natuurlijk als je diep in de duisternis zit in je leven. Maar het blijft wel een mooie gedachte.

    1. Het is inderdaad gemakkelijk gezegd, maar kan ergens toch wel een troost zijn, want het is uiteindelijk wel zo. Maar als je diep zit, is het moeilijk om het licht te zien…

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: