811. Hoe had je liefdesleven er ook uit kunnen zien?

Dat is eigenlijk iets waar ik nooit bij stilsta. En waar ik geen behoefte aan voel. Meneertje Mertens en ik, dat is wat het is, en dat is goed. Heel goed zelfs.

812. Heb je weleens een kaarsje voor iemand gebrand?

Ja. Ik brand kaarsjes voor mensen in nood. Dat wordt gelinkt aan een katholieke achtergrond, maar ik vind zelf dat je dat ruimer kan bekijken. Een kaarsje branden geeft aan dat je aan iemand denkt. Elke keer dat je dat kaarsje ziet, dénk je ook effectief aan die persoon. Ik vind het dus eerder een teken van “ik denk aan je”. En dat doet deugd.

813. Hoe vaak per week eet je je favoriete snack?

Snack, mijn favoriete snack. Euhm, heb ik een favoriete snack? Ik moest het eens gaan opzoeken in de snack tag die ik een tijdje geleden postte. (bloggers die zich vervelen in corona-tijden: leuk om eens te doen, die snack tag). En ik werd niks wijzer. Ik eet namelijk graag en er is heel veel dat ik graag eet, en ik kan niet meteen de vinger leggen op een favoriete snack. (dat vind ik trouwens een irritant woord. Doe mij maar tussendoortje, of koekje of snoep of taart of… daarmee dat ik geen favoriete snack kan bedenken. Ik kan wel een favoriete taart of ijssmaak of snoep of koekje bedenken). 

814. Ben je altijd oprecht blij voor een ander?

Hangt ervan af wie die ander is. Voor sommige mensen kan ik echt niet blij zijn (dat gaat van BDW tot mijn overburen). Maar voor de rest: ja, ik kan oprecht blij zijn voor een ander. Blij zijn is altijd fijn, of het nu met eigen meevallers is of die van een ander.

815. Ben je weleens geweldig genoemd?

Natuurlijk. En ik hoop voor u hetzelfde, want complimenten zijn er om gegeven te worden.

816. Waarvoor sta je elke ochtend weer op?

Voor mijn eerste kop koffie. Echt.

817. Zou je in een ander land willen wonen?

Ik krijg het vliegend schijt van mensen die refereren naar België als “dit apenland”. (erger nog: “dit apenlandJE”, maar dit terzijde). Wij hebben het hier ongelooflijk goed. Ik stel voor dat die mensen eens gaan uitzoeken hoe goed het elders is. Ze zullen snel beseffen dat we het hier keihard getroffen hebben. Dus nee, op zich wil ik hier niet weg. Maar moest ik nergens rekening mee moeten houden (kinders, kleinkinders, financiën, immigratievoorwaarden…) dan zou ik wel graag in Nieuw-Zeeland of Australië willen wonen.

818. Hoe gedraag je je als je nerveus bent?

Gespannen. Moeite om te concentreren. Laat me met rust. Geen twee dingen tegelijk! Aaaaargh!

819. Wijk je weleens af van je vaste route naar je werk/school?

Het is al een tijdje geleden dat ik nog ging werken. Toen ik nog werkte, was dat erg dicht bij huis. Ik ging met de fiets, te voet of met de bus. Met de fiets of te voet nam ik vaak een andere weg, omdat ik echt wel uitgekeken was op die route naar het werk. Soms langs de Dendermondsesteenweg, soms langs de straatjes erachter. Met de fiets, als het mooi weer was, maakte ik soms ook een grotere omweg.

820. Welke garanties heb je in je leven?

Geen. Dat het is wat je er zelf van maakt, dacht ik eerst te zeggen. Maar zelfs dat is niet zo. Je kiest niet om ziek te worden, je kiest niet om een ongeval te hebben, je kiest niet om thuis te zitten in corona-tijden. Dus wat mij betreft: none whatsoever.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

  1. Ieder klaagt over z’n eigen land. Het gras is elders altijd groener. Het is eigen aan de mens. Ieder land heeft zijn eigen mentaliteit, zijn voor- en nadelen, en dat is fijn, maar dat voel en merk je pas als je er echt woont.

    1. Zo is dat. En het gekke is dat ik eigenlijk Terneuzen en Sas van Gent en zo niet als “buitenland” beschouw. Nederland, maar toch ook wel een beetje Vlaams. Niet “van boven de moerdijk”.

  2. ik heb tijdelijk al paar keer in ander land gewoond: Canada en Nederland….het is er niet beter, elders zijn er soms dingen beter maar dan andere zaken weer niet. Politiek en structuur en maatregelen zijn soms beter dan in dit “apenland” ja. In sommige landen zijn mensen gemiddeld ruimdenkender en liberaler dan bij ons, alhoewel dat de laatste jaren overal wel veranderd is. De polarisatie en egocentrisme is overal opgerukt ten koste van de medemens :(. De natuur…die is wel compleet anders elders. Maar afstanden, prijzen en infrastructuur en werkgelegenheid en gezondheidszorg en onderwijs ook.

    Het liefst zou ik in 2 landen tegelijk wonen…een maand (of 2) in Canada en dan weer België en dan weer Canada enz, op voorwaarden dat die 2 landen eventje netjes naast elkaar op de wereldbol konden gelegd worden.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: