Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Een nummer uit mijn geboortejaar. Voor mijn 50ste verjaardag deelde ik 50 nummers, eindigend met Eloise van Barry Ryan, uit 1968. Prachtig nummer, maar nu dus iets anders. Ik gaf in Google “song from 1968” in, en kwam veel moois tegen. Hey Jude van the Beatles, waarvan ik weet dat het in het Verenigd Koninkrijk (nu we dat zo nog kunnen zeggen) op nummer 1 stond op mijn geboortedag. Maar da’s zo’n klef nummer. Revolution is blijkbaar ook uit 1968, da’s al heel wat beter. En Back in the USSR ook, blijkbaar. En Sunshine of Your Love van Cream. En Hello, I Love You, één van mijn favoriete nummers van The Doors. En Born to Be Wild van Steppenwolf. Waarbij ik allemaal niet ga checken of het echt wel klopt dat die nummers uit 1968 komen (na mijn flater met Jona Lewie ben ik wat voorzichtiger).

Van dit prachtige nummer ben ik het wel zeker: het werd uitgebracht in 1968.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. Heerlijk nummer! Ook weer al veel te lang geleden dat ik het nog eens hoorde, dus ik heb het meteen in mijn spotify gezwierd 🙂
    Snel eens gekeken naar nummers uit mijn geboortejaar en uit de eerste resultaten vind ik The one I love van R.E.M. het mooiste 🙂

    1. Da’s inderdaad een hele mooie! Zo zot. Dat jaar is echt zo’n muziekjaar dat ik me heel goed herinner met fantastische muziek. Heel belangrijk voor alles waar ik later naar bleef luisteren. Het album Document behoort bij de eerste CD’s die ik ooit kocht.

Zeg het eens?