Lieve Pipa, Pieps, Piepje, Piepken, Pieperd, Piepedozeke, Wonderkind,

Ja, dat ben jij, ons kleinwonderkind. Kijk, zie je eens zitten, zo’n grote flinke meid!

2010_0904

En kijk eens hoe jij een jaar geleden was! Ook een flinke meid, maar zeker niet groot. Iets meer dan een pak suiker. Een echt heel, heel klein piepedolleke.

2018_0912

2018_0915

Maar wow, wat was je sterk, en vastberaden. Het sprak al meteen uit jouw blik. Jij ging ons wel eens iets tonen. En dat ging ongelooflijk snel. Elke dag veranderde je. En wij keken verwonderd toe. Verwonderd en vol bewondering.

Ook jouw mama is heel erg ziek geweest, en moest van ver terugkomen. We kunnen niet ontkennen dat we ons zorgen gemaakt hebben, heel veel zorgen zelfs. De weg terug was lang en zwaar, maar er gloorde altijd wel hoop aan de einder.

Want daar was natuurlijk ook papa, die altijd klaar stond. En Little Miss Sunshine, grote zus Lili, met haar mooiste lach. En er was ook steeds meer het gevoel dat het wel goed zat, ondanks alle putten en bulten in die lange weg.

2019_0917

2019_0919

Een jaar later, lieve meid, ben jij nog altijd ons wondertje. Pipa wonderkind. Dat ondertussen rondkruipt (in het begin leek het een beetje kruipen als een zeehondje, ondertussen sleep je je vlot vooruit en lijk je diep na te denken over kruipen op handjes en knietjes), dat nog altijd even vinnig en alert is als in het prille begin, dat de vrolijkheid zelve is, dat zalig goed eet en slaapt, en dat haar gezichtje tot de meest ontwapenende, brede glimlach ooit kan ontplooien. En dat doe je vaak! Alles heb je gezien, alles heb je gehoord, en zo hebben wij dat graag.

2019_0903

Lieve Pipa, we wensen jou een prachtige eerste verjaardag, je hebt het op een jaar tijd ongelooflijk ver geschopt, geholpen door mama, papa, die lieve Lili, en die hele grote hoop liefhebbende familie rond jou. You rock, little one!

collage

Voor de collage plunderde ik Janna’s Instagram. De foto’s van zeer mini-Pipa werden gemaakt door Janna en Florian, de bovenste foto van grote Pipa door Janna en de onderste foto door mezelve.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Nog een zeer late gelukkige verjaardag, Pipa!
    Zo’n eerste levensjaar is altijd wonderlijk met alle ontwikkelingen en veranderingen, maar bij jullie Pipa is dat duidelijk nog veel meer het geval. Blij dat zowel zij als je dochter er goed doorgekomen zijn!

    1. Dankjewel! :- ) Die eerste maanden (bijna half jaar eigenlijk) waren echt wel een beproeving. Dit kindje blijft altijd een wonderkind, en ik hoop dat we zoiets nooit meer moeten meemaken.

Zeg het eens?