Dinsdag 23 juli

We staan vroeg op, zoals altijd. Iedereen slaapt nog, en we proberen zo stil mogelijk te zijn, maar dat lukt niet altijd. Nu ja, als er ’s avonds lawaai gemaakt mag worden, mag dat ’s ochtends ook.

20190723_060228

We maken ons klaar, gaan nog lozen en water bijvullen, en vertrekken naar het parcours van vandaag. Ik had gehoopt de Pont du Gard op zijn minst eens te zien uit de verte, maar dat lukt helemaal niet. Misschien straks nog, als we terugkeren. We zoeken het parcours op, en vinden al snel een plaatsje. Heel erg rustig, tussen de wijngaarden.

DSC_3364

DSC_3397

DSC_3399

Ze zullen hier wel vlammen, maar het is al goed dat we gedurende de dag comfortabel staan, bij deze hitte. We eten ons ontbijt, ik maak wat foto’s, Meneertje Mertens zet onze spullen buiten op, ik tik een verslag en maak een blogpost.

20190723_073952

DSC_3361

En voor de rest van de dag zitten we buiten. Veel valt er niet te doen, als het zo heet is. Helemaal stilzitten en wachten tot je stopt met zweten.

DSC_3369

DSC_3394

IMG_1917

Dat lukt vandaag al wat moeilijker dan gisteren. We blijven in de schaduw van de camper, ook als de koers passeert. Het is te warm.

DSC_3409

We blijven achteraf nog even ter plekke, maar beslissen dan een eindje te gaan rijden. Ik bedenk dat we de Gorges du Gardon wel eens kunnen opzoeken. We vertrekken door het dorp Castillon du Gard, van waaruit je de Pont du Gard zou kunnen zien. De Tour passeerde er daarstraks, waar volgens mij het panoramapunt is, is het nog steeds afgesloten. En de camper kunnen we er nergens kwijt. Dus we rijden maar door. We rijden richting Gorges du Gardon, maar dan blijkt dat de weg afgezet is voor de Tour. De koers moet er nog passeren, zo blijkt. We proberen nog eens een andere weg, maar ook die blijkt afgesloten. Twee keer keren op een plaats die niet voor de hand ligt, gelukkig is Meneertje Mertens een uitstekende chauffeur en blijft hij onder zulke omstandigheden rustig. We keren dan maar terug naar de camperplaats. Het blijft heet, we zitten buiten en gaan niet te laat slapen. Binnen is het warmer dan gisteren, we hebben er echt last van, ondanks het feit dat we in de schaduw staan, alles open staat en er regelmatig een koele wind door de camper blaast.
Woensdag 24 juli

We staan vroeg op (rinse, lather, repeat), en gaan in de koele uurtjes nog wat aan sightseeing doen. De brug, het dorp La Roque-sur-Cèze, en de watervallen les Cascades du Sautadet. We krijgen een prachtige zonsopgang voorgeschoteld als we naar en over de brug stappen. (deze foto is NIET bewerkt)

20190724_055717

20190724_060217

20190724_060011

Het dorpje is weer zeer mooi, nog zo’n dorpje dat als “één van de mooiste van Frankrijk” gecatalogiseerd staat, met recht en reden. De vroege vogel vangt echt wel de lekkerste worm: foto’s van anders heel drukke locaties, nu zonder vreemd volk op. Ha!

DSC_3442

DSC_3445

DSC_3448

DSC_3455

IMG_1968

IMG_1972

IMG_1974

IMG_1977

DSC_3456

DSC_3457

Daarna trekken we naar de watervallen. Het water staat laag, dus het is niet echt spectaculair, maar wel mooi.

DSC_3482

DSC_3480

DSC_3488

DSC_3501

DSC_3515

IMG_2005

Als je bij de watervallen aankomt, hangt een groot spandoek om te melden dat er niet gezwommen mag worden, dat het gevaarlijk is, en dat er sinds 1960 al 30 doden gevallen zijn.

DSC_3461

Er vielen 3 doden in 2000, toen een brandweerman verongelukte bij het bergen van de lichamen van een verongelukte grootvader en zijn kleindochter.

DSC_3513

We keren terug naar de camper, ontbijten, en vertrekken. We gaan onderweg tanken en de camper eens afspoelen, en verleggen onze weg dan een beetje zodat we toch wat dichter bij de Mont Ventoux geraken. Onderweg ruikt het in de cabine naar lavendel. We rijden naar Vaison la Romaine, maar het weer zit niet echt mee, er hangt nevel/vervuiling en we zien de Kale Berg niet goed. Dichterbij durven we niet echt, er zijn geen grote wegen en we vrezen teveel vertraging.

Rond 9u30 is het alweer 27 graden. Dat belooft weer voor de rest van de dag. Tot onze verbazing belanden we eventjes op het parcours van de Tour, die rijden ook vlakbij de Ventoux. We rijden verder door mooi landschap, en proberen Gap te mijden. Gap is aankomstplaats vandaag en zal dus afgesloten zijn. Ik leg een omweg in onze route, en dat gaat vlot.

We belanden toch op het parcours van de Tour, een 20 à 15km voor de aankomst, en twijfelen of we zouden stoppen. We beslissen het toch niet te doen en door te rijden naar de camperplaats, het is zo heet en behoorlijk lastig. Minder warm dan gisteren, maar het scheelt toch niet veel. We komen aan het mooie Lac de Serre-Poncon (sorry, geen idee hoe ik een c cédille moet typen op mijn laptop), en rijden er via een lange brug ook over. (zicht op meer en brug vanuit de camper)

20190724_122658

De camperplaats is jammer genoeg weer een veredelde parking, dus in de zon. Maar wel vlakbij een strand aan het meer, dat compenseert. Ondertussen weten we ook wel goed hoe we de camper zo voordelig mogelijk kunnen plaatsen om zoveel mogelijk geniet te hebben van de schaduw (met de luifel naar het noorden, dan schijnt de zon op de andere kant maar hebben we veel schaduw aan de kant van de deur/luifel, en als het waait zetten we alles open, zodat het goed doortocht, en dan is de warmte onder controle te houden). (als het geen 38 graden wordt, want dan valt er niets onder controle te houden, dan worden de flessen water warm van gewoon buiten te staan in de schaduw).

20190724_132152

We zetten de luifel en zetten de ramen open, nemen onze handdoeken en drinkbussen, en gaan naar het meer. Ik ga pootje baden, Meneertje Mertens zwemt gelijk de echte. Het is heerlijk, het is mooi. Het zit wel een beetje hard.

20190724_132731

Ja, dat stipje daar in de verte, dat is Meneertje Mertens die aan het zlemmen is.

20190724_132721

We keren terug naar de camper, ik bak worstjes die we met tabouleh en sla en tomaat en komkommer met veel smaak verorberen. We zitten buiten en luisteren naar de koers, en luisteren ook naar het traag naderende onweer. Dat kondigde zich aan met 1 wolkje toen we nog onderweg waren, maar ondertussen zijn het donkere en duistere en dreigende wolken met veel gerommel.

20190724_132128 - kopie

20190724_164223 - kopie

IMG_2027 - kopie

IMG_2039

IMG_2042

Rond 17u begint het echt te regenen, de satelliet valt uit door het onweer op 8km voor de aankomst, al ons gerief staat binnen. We lopen eens door de regen naar de vuilbakken, echt hard gaat het voorlopig niet regenen en onweren, de wind is ook gevallen, wellicht wordt het niet echt erg. Ik plan onze verplaatsing voor morgen (we rijden al door naar Tignes voor de rit van zaterdag, maar we moeten opletten hoe het parcours van morgen loopt, zodat we daar niet teveel tegenaan lopen, hier in de Alpen komt dat niet echt goed), we eten nog boterhammetjes, we douchen, en we kruipen in ons bed.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

  1. Haha ik ga dat eens lezen als we thuis zijn 🙂 Inderdaad, erg mooie streek. De hitte is ondertussen voorbij, we zitten in de Alpen en het weer wil niet echt mee. maar mooi is het hier in ieder geval ook!

Zeg het eens?