Hoe het nu nog zit met dat fietsschema? Dit dus:

100km

Een schema om op te bouwen naar een rit van 100 kilometer. Ik werkte eerst al een schema af om op te bouwen naar een rit van 50 kilometer, waarover je hier meer leest.

Waarna ik startte met het bovenstaande schema, maar week 1 tot en met 4 oversloeg. Omdat dat deels hernemen van het eerste schema was, en dat was niet nodig.

Op 18 mei fietste ik 60 kilometer, mijn verste afstand tot dan. En daarna zakte het allemaal een beetje in elkaar.

strava

Er was het Kom op tegen Kanker weekend, waarin alles rond fietsen draaide, maar ik zelf enkel een ritje van 30 kilometer deed, en wat heel korte eindjes.

En toen, tja, toen werd het weer een hoop ellende, en lukte het niet bepaald goed om langere tochten in te plannen. Er werd zelfs een hele week niet gefietst. Waarna ik weer in gang schoot, maar een beetje zelf een schema in elkaar stak, omdat ik niet meer wist hoe en waar ik moest beginnen, als ik die 100 kilometer nog wilde halen voor onze vakantie.

Ik deed een niet al te lange rit in goede weersomstandigheden, maar die misviel me compleet. Het marcheerde langs geen kanten, en ik had enorme zadelpijn. Wat me allemaal behoorlijk schrik inboezemde. Een kleine week later deed ik een rit van 35 kilometer terwijl het behoorlijk hard waaide, en die rit ging veel en veel beter, ondanks de wind. De eerdere rit moet ik gewoon een complete off-day gehad hebben, “slechte benen” gelijk de coureurs zeggen.

20190518_104640

Er volgde een rit van 50 kilometer, en vorige donderdag fietste ik dan 74 kilometer. Mijn verste rit ooit, eindelijk verdween de 69,5 kilometer van jaren geleden van mijn Strava als langste rit. Het ging behoorlijk goed, de laatste 20 kilometer waren lastig wegens tegenwind, en ik heb toch wel wat moeten recupereren achteraf.

20190621_065544

Een rit van 100km voor onze vakantie zal er niet meer inzitten. De weersomstandigheden zijn voor mij niet goed om ver te fietsen (ik kan niet goed meer tegen de hitte). Ik heb een tijd getwijfeld of ik in één keer van die 74 naar 100 kilometer zou gaan, maar als ik eerlijk ben, is dat geen goed idee. Beter verder traag opbouwen naar 80 kilometer, 90 kilometer en dan 100. En dat zal voor onze vakantie niet meer lukken, denk ik. Maar: uitstel is geen afstel. Zeker weten!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

    1. Dankjewel 🙂 Het is nu weer iets beter, gelukkig. Maar ik weet niet of ik het zie zitten om een lange tocht te doen. We zien wel 🙂

  1. Heel goed bezig, zeker met het weer dat niet echt mee wil! Op zich denk ik dat van 74 naar 100 wel zou kunnen, maar je loopt het risico daar dan een paar dagen zo kapot van te zijn dat de goesting om ooit nog 100km te doen helemaal weg is. Liever inderdaad rustig opbouwen dan. En zo blijft er nog een doel over tegen de volgende vakantie he 😉

    1. Ik ben wel fan van rustig opbouwen. En ook een beetje mijn motivatie kwijt sedert ik weet dat ik die 100km niet ga halen voor de vakantie. Maar goed, zoals je zegt: zo is er nog een doel over tegen de volgende vakantie 🙂

Zeg het eens?