491. Is het gras altijd groener bij de buren?

De overtuiging dat het gras groener is bij de buren, is een ongemakkelijke onwaarheid. Wel zo gemakkelijk als je dat beseft, dat besef maakt het leven veel aangenamer.

492. Wat is je favoriete gezonde snack?

Framboosjes. Meloen. Een potje met allerlei soorten fruit door elkaar. Waarbij appel, appelsien en banaan ook lekker is, het hoeft niet altijd exotisch te zijn.

493. Hoe stevig is je handdruk?

Stevig. Ik heb een hekel aan slappe pootjes. Ik heb een godsgruwelijk gloeiende hekel aan slappe, vochtige pootjes. Brrrrr.

494. Schrijf je vaak dingen op om ze beter te kunnen onthouden?

Ja. Ik ben voor het eerst in mijn leven redelijk consequent aan een agenda. Anders wordt het echt een drama.

495. Waar heb je voor het laatst ‘ja’ tegen gezegd?

Ik weet niet goed wat ik hierop moet antwoorden. Ik zeg zo vaak ja? Ik heb je gezegd op de vraag om te gaan eten volgende zondag? Ik heb ja gezegd op de vraag om te gaan fietsen in het Meetjesland afgelopen zondag? Zoiets?

496. Wat is je favoriete maaltijd van de dag?

Het ontbijt. Ontbijt buitenshuis vind ik al helemaal geweldig. Zo’n groot ontbijtbuffet, mmmmm. En dan zoveel eten dat je het middageten kan overslaan.

497. Val je weleens in slaap voor de tv?

Vroeger: heel vaak. Nu heel af en toe eens voor 10 tot 20 minuten, maar echt niet vaak. Ik probeer in slaap vallen voor de tv (of in dit geval vooral: mijn laptop) onder controle te houden door te breien of te haken tijdens het kijken.

498. Hoe erg is je verzamelwoede?

Goh. Ik ben gevoelig aan verzamelwoede, ik weet dat, en ik wil me daar niet aan overgeven. Dus ik probeer dat echt onder controle te houden. Als er hier al een paar meewarrig gaan kijken door al mijn naaigerief: ik vind dat niet verzamelen in de strikte zin van het woord. Hehe. Dat is gerief om te gebruiken, dus dat is iets anders. Vind ik. Maar als ik niet oplet, dan ben ik vertrokken met andere dingen verzamelen voor het plezier van het verzamelen, en daar wil ik niet in verzanden.

499. Houd je je altijd aan je zelfopgelegde schema?

Normaal gezien wel. Probleem is nu een beetje dat ik mezelf geen schema opleg.

En deze vraag werkte zo op mijn gemoed, dat ik van weeromstuit een schema gemaakt heb voor deze week.

500. Welk kunstwerk heeft grote indruk op je gemaakt?

Mmmm echt onder de indruk, goh. Daarbij denk ik altijd aan een kunstwerk dat ik ondertussen al meer dan 30 jaar geleden zag in het Ludwigmuseum in Keulen (museum voor moderne kunst vlak naast de Dom). Daar was een soortement kamer, ruimte, de volledig beschilderd was, als ik het me goed herinner. Met nogal felle kleuren. Wat het kunstwerk was, weet ik niet meer, en al helemaal niet meer van wie, en het lijkt me bijzonder moeilijk dat uit te pluizen, maar ik weet wel nog dat ik enorm onder de indruk was. Voor de rest: ik hou enorm van grote muurschilderijen in de stad, zoals je er in Gent veel vindt van Roa.

Kijk, ik zit aan de helft! hoera! Applausje! Danku!

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?