Oh, High Fidelity, where to start. Wat een zalig boek is  dat. Ik weet al lang niet meer wat er voor mij eerst was, de film of het boek. Zelden zijn films beter dan het boek waarop ze gebaseerd zijn. Maar hier: allebei even goed. Zalige film! Ik keek net even naar een trailer en zat al snel weer te lachen. Kijken! John Cusack is zo de max! En Jack Black. En kijk naar die cast! Toen hè, in 2000! Zo zot!

In ieder geval. High Fidelity dus. Een boek dat iedere muziekliefhebber gelezen moet hebben. En iedere niet muziekliefhebber ook.

81sdf-A PYL

Het boek bevatte een eye-opener voor mij, een quote die ik sedert dan altijd in mijn achterhoofd heb:

“What came first – the music or the misery? Did I listen to the music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to the music? Do all those records turn you into a melancholy person?”

En het boek bulkt van de quotes als deze. Quotes, lijstjes, muziek, goed geschreven, het optelsommetje van die 4 geeft voor mij een fantastisch boek.

En Hornby schreef zo nog mooie boeken. About a Boy, bijvoorbeeld. Ook verfilmd. Met fantastische muziek erbij.

Tot het zomerreces deel ik vanaf nu op maandag muzieklijstjes, (losjes) gebaseerd op High Fidelity van Nick Hornby. Met bijbehorende Spotify-playlists. Stay tuned!

Na 10 kinderboeken, schakel ik over op 10 romans. Veel boeken die ik in mijn tienerjaren graag gelezen heb, en wat boeken die ik later las ook. Ik probeer het zo’n beetje chronologisch aan te pakken, zoals ik het me herinner. Opnieuw speel ik soms vals en heb ik het over een auteur, omdat ik het moeilijk vind één boek te kiezen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?