Bij IJgenweis, u ondertussen welbekend van haar gastblog alhier, zag ik een lijstje met 10 dingen die ze onmisbaar acht in haar leven. En dat lijstje ga ik hier ook eens maken voor mezelf.

In de volgorde waarin ik ze bedenk, zonder schaven:

1. Lenzen/bril

Ik zou niet ver geraken zonder mijn lenzen of bril. Ik zou ook niet veel kunnen doen zonder mijn lenzen of bril. Niet dat ik zo blind als een mol ben, maar veel zie ik toch niet. Dus, neem mijn lenzen en bril af, en je hebt me goed liggen.

20170105_042627

2. Koffie

Mijn eerste kop koffie, gun mij die, of mijn dag is finaal om zeep.

20170624_101442

3. Muziek

Een leven zonder muziek. Ondenkbaar. Soms oneindig irritant, soms voer voor passionele discussies, soms ontroering, soms melancholie, soms heimwee, soms terugdenken aan vroegere tijden die nooit meer terugkomen, soms hier en nu en YES! zo moet dat zijn, soms the spice of life, soms wat ik nodig heb, altijd aanwezig.

4. Internet

En bij uitbreiding: computer/laptop, telefoon en konsoorten, ik ben ermee vergroeid, vrees ik.

5. Boeken

Een beetje hetzelfde als met muziek. Maar ook: ik zou dat missen, mijn dagelijks uurtje lezen voor het slapen.

6. Bed

Mijn bed. Mijn heerlijke, zachte, warme bed. Waar ik veel te veel in wakker lig ook, maar toch. Mijn bed.

7. Stofjes

Ik kan allerlei spreuken bedenken, en ze zijn allemaal waar. Zoals: you can’t buy happiness, but you can buy fabric and that’s pretty close. Helemaal waar!

8. Fiets

Niet alleen voor het plezier van het fietsen, maar ook voor de praktische kant ervan. Al helemaal omdat ik geen rijbewijs heb, snap je?

En toen waren de dingen al op en moest ik terugvallen op ongrijpbare dingen. Allez ja, ik weet het wel, ik zou hier WC-papier kunnen zetten en van die dingen want op zich is dat ook onmisbaar, maar toch. Ik had er geen zin in.

9. Stilte

Zonder stilte word ik gek. Stilte is nodig om het stof te doen zakken in mijn hoofd.

10. Iets om naar uit te kijken

Ik heb iets nodig om naar uit te kijken. Een concert, een reis… iets waarop ik me kan focussen om welgezind door het leven te gaan.

En jij? Wat kan jij niet missen in jouw leven?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Hihi, een paar zijn heel herkenbaar (stilte, muziek, fiets, boeken…), een paar totaal niet (koffie, bweuh 😉 ). Die bril en lenzen had ik vroeger ook, maar sinds mijn oogoperatie kan ik weer uit de voeten zonder 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: