Bij Katrien van Perfect Imperfect las ik een blogbericht over 5 bands die zij nog aan het werk wil zien, en dat idee neem ik graag over.

Ik ben namelijk heel kieskeurig geworden in wie ik nog wil zien, en ook waar.

Ik wil niet meer naar festivals. Teveel kans op te koud, te nat, of te heet. Slechte omstandigheden om een beperkte set van een artiest te zien: geen zin in. En het is duur, heel duur. Maar dat heb je natuurlijk met alle concerten, dezer dagen. En dan zijn festivals, als je het optelsommetje maakt, eigenlijk iets minder duur. Maar, ik doe ze niet meer. (uitzondering die de regel bevestigt: Neil Finn op de Lokerse Feesten).

Ik wil ook niet meer naar stadions. Na veel geld uitgegeven te hebben voor U2 in het Heizelstadion en getrakteerd te worden op barslecht geluid, heb ik gezworen: nooit meer. En ik vind het vrij makkelijk me daaraan te houden.

Zalen als het Sportpaleis en zo vermijd ik ook liever. Geef mij maar een AB, een Botanique, een Koninklijk Circus, een Vooruit, enzovoort. Je begrijpt me wel. Niet al te groot, beetje gezellig, over het algemeen goed geluid (euhm, Vooruit, geen idee hoe dat nu zit, vroeger was het wel een uitdaging).

De 5 groepen/artiesten waar ik mijn deur nog voor wil uitkomen?

1. Neil Finn, in al zijn incarnaties, en gelijk waar hij wenst te verschijnen. Dat het een stadion zal zijn, die kans is vrij klein. Met Fleetwood Mac natuurlijk wel, maar daar pas ik dan weer voor. Met pijn in het hart, dat wel. Ze toeren deze zomer, en staan op een festival in België… nope. Dankuwel. Maar voor alle andere Neil Finn dingen gelijk waar: altijd.

2. Elbow. Wil ik heel graag nog eens zien. Maar niet op een festival, en niet in iets als Paleis 12. Elbow in het Koninklijk Circus? Laat maar komen, ik zal al het mogelijke doen om aan tickets te geraken.

3. Tool. Dikke kak, ze zijn aan het toeren. In Nederland spelen ze in een redelijke zaal, maar dat lukt niet. En in België doen ze ook een optreden, maar op een festival. Dikke kak. Ik zou ze heel erg graag zien, maar niet zo.

(Smashing Pumpkins? Ik vrees dat ik voor hen mijn deur niet meer uitkom. Erg hè.)

4. Eels. Zou ik heel graag eens zien. Ik heb die nog nooit live gezien, stelduvoor. Maar hey, niet op Pukkelpop gasten! In een zaal!

5. Beck. Laat maar komen, proper zaalke en ik bestel tickets. Oehoe! Altijd feest.

Voila! Dat lijstje van 5 komt eigenlijk goed uit, want momenteel is er daarnaast niks meer waarvoor ik op stap wil. Tja, het moet toch iets met de leeftijd te maken hebben. (waarbij ik weiger te zeggen: ik word oud)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Ik ken ze geloof ik alle vijf niet?! Aargggh. Ik zou graag Freddy Mercury live zien, en Kurt Cobain. De Beatles?
    Maar eigenlijk ben ik ook vooral van de artiesten in kleine zaaltjes, liefst vette rock maar dan unplugged.

    1. Neil Finn ken je wel, denk ik. Zanger van Crowded House. Don’t Dream It’s over. Four Seasons in One Day. Als er geen belletje rinkelt: Youtube is your friend 🙂

Zeg het eens?