Vandaag is het exact 13 jaar geleden dat ik startte met bloggen, meer bepaald met deze blogpost.

13 jaar al. Toch wel een respectabele leeftijd. Satur9’s World onderging vele metamorfoses. Zowel qua domein, qua lay-out als qua inhoud.

Wat bleef, was de naam. Ik was al langer Satur9 op het internet (op fora, op usenet) dus Satur9’s World was een logisch gevolg. En onder die noemer kan ik mezelf nog steeds vinden.

Als er één ding is waar ik nu toch wel van overtuigd ben is het dit: Satur9’s World is mijn koninkrijk. Mijn plek waar ik me goed voel.

Een plek ook waar ik creatief kan zijn. Een plek waar ik dingen kan delen die belangrijk voor me zijn. Een plek ook waar ik de dingen van me af kan schrijven.

Want dat is wel zeker: schrijven helpt me. Ik kan weken, maanden lopen piekeren over iets. Daarover praten ook met anderen. Maar blijven piekeren. En dan weet ik: schrijf het neer. Vorm die woorden en gedachten tot zinnen. Tot coherente gehelen. Als ik dat doe, dan is het uit mijn systeem, en dan kan ik verder.

Ik ga dus nog wel even door met bloggen. Mijn hoofd en mijn digitaal notitieboekje zitten vol plannen. Op naar een nieuw blogjaar!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

  1. Dankjewel!
   Dat handwerken gaat al langer mee. Breien en haken deed ik ervoor ook al, en borduren ook. Die dingen hebben een tijdje stilgelegen, maar heb ik nu allemaal weer opgenomen. Naaien is nieuw, fietsen in de zin van het recreatief fietsen is ook nieuw.

 1. joepieeee en de bloggers die het al meer dan een decennium volhouden (en doorgaans gewoon hun eigen goesting doen, zonder hypes en commercie…wat een verademing.) Ikke binnenkort al 14 jaar besef ik dankzij jouw post.

  1. Da’s ook al een respectabel lange tijd hè!
   Ik ben het met je eens, wij doen ons goesting, wars van hypes en commerce. En ik voel me daar heel erg goed bij.

Zeg het eens?