Pipa kreeg eindelijk ook eens een echt stapeltje zelfgemaakte kleertjes.

Het begon met een lap stof van de Veritas die ik van Oma Oma kreeg, met de opdracht er een broekje uit te maken voor Pipa. Ik kreeg er een bijpassende klos garen bij. Dat vind ik altijd zo’n zalige kleine cadeautjes, klossen of klosjes garen. Kan ik altijd gebruiken!

Voor het broekje gebruikte ik het gratis legging-patroon van Emma en Mona. Dat kan ik bijna met mijn ogen dicht maken. Ik begon met een maatje 62 dat ik iets verlengde. Ik werkte met boordjes uit dezelfde stof, maar voorzag een gaatje om eventueel nog een rekker door te steken. Want Pipa is (net als haar zus) een fijntje.

20190327_105236

Er werd gepast en goed bevonden.

IMG_0332

Er werd ook overlegd over nog wat exemplaren, die wel eens in effen stofjes mochten zijn, want je kan niet blijven prints combineren. Ik opteerde voor de volgende exemplaren voor maatje 68. Beetje op de groei kan nooit kwaad bij zo’n baby.

20190401_101533

20190401_101459

Dit zijn 4 volledig verschillende stofjes, en de pasvorm zal wel wat verschillen naargelang het stofje. Ik had op het lichtgrijze broekje nog een etiket gezet, maar vond het groot uitvallen, en heb het voor de andere maar zo gelaten.

Van Nannydien kreeg ik, toen Pipa net geboren was, een zalig stofje met een leuke print. Ik vond die echt te groot voor zo’n ieniemienie klein prematuurtje, en liet het nog even liggen. Maar nu werd het uit mijn schuif opgeduikeld. Ik maakte er een shirtje van met het patroon van de Kiind-jumpsuit, in maat 68. Bij de Veritas vond ik heerlijke tricot biaisband, waar ik stiekem een beetje verliefd op ben.

20190331_104124

Het grijze broekje bleek perfect bij het shirt te passen.

20190401_101637

Isn’t she cuuuuuuuuuuuuute? (foto gemaakt door Janna)

pieps

Als laatste nog een upcycle projectje. Bij de kringloopwinkel vond ik dit shirt met leuke print in heel dunne tricot.

20190322_113840

Dat riep om een zomerkleedje voor Pipa. Ik maakte met behulp van het Kiind-jumpsuit patroon het lijfje, waarbij ik de afwerking van de hals recycleerde. Ook de mouwtjes hergebruikte ik. Het vroeg wat prutswerk, maar het is toch wel redelijk gelukt.

20190331_104204

De onderkant van het shirt werd het rokje van het kleedje, waarbij ik de zoom recycleerde en het rokje rimpelde. Toch wel tevreden met het resultaat!

20190331_104156

Dit is mijn zesendertigste (ik hoop dat ik me onderweg niet ergens misteld heb) bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?