Een tijdje geleden zag ik bij IJgenweis een blogpost Husband spreekt, met een interview met haar echtgenoot. Ik vond dat behoorlijk grappig en leuk, en hield de link bij for future reference.

Vorige week deden we dat dus ook, en had ik een interview met Meneertje Mertens. En dan dacht ik, weet je, ik beantwoord die vragen ook eens, over hem.

Hij zit voor de tv, waar kijkt hij naar?

Naar comedy programma’s, naar series of naar de koers (samen met met mij, dat laatste. dat eerste zeker niet).

Wat lust hij niet?

Lever.

Jullie zijn uit eten, wat bestelt hij te drinken?

Cola zero. Géén alcohol.

Wat is zijn schoenmaat?

43.

Als hij spullen zou verzamelen, wat zou dat dan zijn?

Fietsgerief. Fietskledij! Hij doet dat al! Niet als! Ik moet regelmatig zeggen: nu is het efkes genoeg. Of als ik zelf iets leuks zie, moet ik erbij zeggen: maar ik moet dat niet meteen hebben hoor!  En liefst rap, of het is al besteld.

Wat is zijn favoriete broodje?

Een martino. Als het mag. Want van broodjes word je dik.

Noem iets wat hij elke dag zou eten als het kon.

Sausjes! Andalouse! Joppie-saus! Als het het maar vettig is!

Wat is zijn favoriete ontbijt?

Ontbijtkoeken, vers fruitsap, een zachtgekookt eitje, koffie, fruitsla… you name it.

Wat is zijn favoriete muziek?

Hij hoort eigenlijk heel veel graag, ik kan daar niet echt een naam op plakken, en staat altijd open voor iets nieuws. Gelukkig hoort hij ook graag wat ik graag hoor.

Wat is zijn favoriete sportteam?

Deceuninck – Quick-Step voor hun lef en hun ploegspirit en hun wil om zich volledig te geven.

Welke kleur hebben zijn ogen?

Blauw.

Wat doe jij, waarvan hij zou willen dat je het niet doet?

Met mijn vingers kraken. KRAK. AAAARGH. Voor de rest, weinig. Hij is enorm verdraagzaam tegenover mij, en kan veel meer van mij verdragen dan ik van hem kan verdragen.

(ik heb gisteren wel een buurvrouw de wagen laten verzetten en daar was hij niet blij mee. ik wist dat op voorhand, dat hij daar niet blij mee ging zijn. gelukkig was ik niet thuis toen hij thuiskwam en dat ontdekte. sorry Lies).

Waar is hij geboren?

In Aalst. Geboren, niet getogen.

Je bakt een taart voor zijn verjaardag, wat is zijn favoriet?

Het ding is, gelijk wat je bakt, hij eet het op. Ik weet het eigenlijk niet. (en hij ook niet, blijkbaar, na veel delibereren komen we uit op fruittaart)

Wat voor sporten heeft hij allemaal gedaan?

Nu fietst hij. Daarvoor: niet veel. Zetelhangen. Wandelen was idioot, waarom doen mensen dat, je stapt toch gewoon van punt A naar punt B en meer niet? Wie wandelt er nu om te wandelen? Daarmee was de kous af en was het onderwerp wandelen afgevoerd. Gelukkig kwam hij nog tijdig tot betere inzichten.

Wat zou hij uren kunnen doen?

Fietsen hè, ah ja. Hij zou veel te veel en te lang fietsen, en da’s gevaarlijk voor blessures. Fietsroutes bekijken en maken. Fietsgerief kijken op het internet. Filmpjes kijken over fietsen en fietsgerief. Zijn fiets wassen. In fietsenwinkels rondlopen. Naar fietsbeurzen gaan.

Wat voor een uniek talent heeft hij?

Verdraagzaam zijn, tegenover mij toch. Hij kan heel onverdraagzaam zijn, maar van mij verdraagt hij heel, héél veel.

Hoelang zijn jullie al samen?

Van in die heerlijke zomer van 2003.

Dit is mijn drieëndertigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Hihi, dat uren kunnen fietsen, dat is zo herkenbaar 🙂 Vandaag kan ik het jammer genoeg niet meer; hopelijk komt dat nog wel eens terug, maar vroeger kon ik ook blijven rijden. Voor de rest was ik wel bijlange niet zo fanatiek als Meneertje Mertens blijkbaar is 🙂
    En verdraagzaamheid, wat een mooi talent is dat wel niet!

  2. Traag opbouwen, en misschien lukt het dan ooit weer 🙂 ‘
    Het is een trekje dat Meneertje Mertens deelt met mij, en eigenlijk nog veel erger heeft dan ik: als hij iets doet, dan doet hij het met volle overgave en passie. Er zit bij hem vaak niet veel tussen wit en zwart, hij is niet erg goed in grijswaarden. Dus, in dat fietsen heeft hij zich volledig gesmeten. Je moet weten dat hij pas in 2014 opnieuw op de fiets gekropen is, de gewone fiets. En dan 2 jaar later een eerste koersfiets aangeschaft heeft 🙂
    Hij kan notoir onverdraagzaam zijn hoor, en erg uit zijn vel schieten. Maar van mij verdraagt hij heel veel.
    En algemeen genomen is hij zéér verdraagzaam, qua beeld op de wereld en hoe hij daarin staat.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: