Meneertje Mertens maakte zich klaar om te fietsen.

20190331_074134

Ik maakte een shirt (om mee te slapen) en was behoorlijk content van de afwerking van de hals. Van de volledige afwerking trouwens, want ik heb eens goed opgelet om de strepen te laten doorlopen. Maar dat zie je op deze foto niet.

20190401_111307

Op maandag ging ik een toerke fietsen. Mijn afstanden worden stilaan wat langer, en ik fietste naar Laarne. Het kasteel van Laarne uit een alternatieve hoek gezien.

20190401_120908

Dat kasteel in Destelbergen waar ik heel vaak voorbijfiets.

20190401_122843

Neen, het scherm van mijn computertje is niet gebarsten. Het is de weerspiegeling van een boom.

20190401_122858

Zelfde locatie.

20190401_122934

Ik had deze week een aha-erlebnis. HIER ZIJN MIJN RINGEN!

20190402_084306

Er is in Sint-Amandsberg nogal wat commotie rond een vonnis dat de sluiting/afbraak van de buitenfaciliteiten van de zwemkom in de Rozebroeken beveelt. Er wordt vreedzaam geprotesteerd. Met roze broeken bijvoorbeeld.Vermits ik geen roze broek in huis heb, zelfs geen roze onderbroek, tekende ik er eentje om aan het raam te hangen.

20190403_181106

Vrijdag had ik het onzalige idee richting Melle/Merelbeke/Ledeberg te fietsen. Won’t do that again. Veel verkeerd gereden, veel kruispunten waar ik niet zag wat ik (als fietser) moest doen, en werken ook nog.

20190405_120311

Het was wel schoon.

20190405_120320

De Zeeschelde. We hebben hier ooit gevaren.

20190405_120510

Vrijdag gingen we even over en weer om mee te protesteren tegen bovenvermeld vonnis. Er kwam veel volk opdagen. Fijn dat dit kan, en dat het sereen en positief kan.

20190405_171507

Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Dit is mijn tweeëndertigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Hahaha dankjewel Luce, ik zal er eens over denken of het gewoon overdag aankan. Ik vind het een zalig stofje (het is ook heerlijk zacht).

 1. Fijn, al die fietstochten!
  En zucht bij dat vonnis van de Rozenbroeken. Ik ging er zelf nooit zwemmen, maar gewoon algemeen: hoeveel buitenzwembaden zijn er in België? En dan gaan ze die paar die er zijn nóg afbreken… ik snap dat gewoon niet. Hier in Zwitserland is in open lucht zwemmen zo vanzelfsprekend dat de stad waar ik woon één groot binnenzwembad heeft, maar ook vijf buitenzwembaden (voor een goeie 100.000 inwoners…). In Zürich zijn er meerdere baden in de rivier en langs het meer (nog los van het feit dat je ook gewoon op andere plaatsen in het meer kan plonsen, maar dan gewoon geen kleedhokjes of dergelijke hebt).

  1. De fietstochtjes beginnen vanaf nu langer te worden.
   Ja die openluchtzwembaden, we hadden het er hier gisteren nog over, het is echt triestig gesteld. En dan is de Rozebroeken gewoon nog maar een bad met buitenfaciliteiten. Er is nog 1 openluchtzwembad (ik groeide daar vlakbij op), ik herinner me nog een ander dat ondertussen al jaren gesloten is, en de oude Gentenaars herinneren zich nog een openluchtbad hier in Sint-Amandsberg. Allemaal verdwenen. Niet rendabel genoeg. Het had niet veel gescheeld of het ene dat er nog is, was ook verdwenen. Moet fantastisch zijn om gewoon te kunnen gaan zwemmen zonder eerst de ganse stad door te moeten, en dan over de koppen te kunnen lopen.
   En dat zo één tiepke de boel dan kan lamleggen. Maar er komt heel veel reactie, en dat is mooi.

  1. Dat zijn ringen voor sleutelhangers en zo, of voor aan tasjes. Split rings noemen ze dat ik het Engels, geen idee wat de correcte Nederlandse term is.

Zeg het eens?