Het laatste album in deze reeks. Op de laatste donderdag van 2018 krijgen jullie iets anders van mij, een klein cadeautje. Spannend hè!

Vaste rubriek op donderdag: favoriete albums. Ik ben altijd een platenkoper geweest, al van jongs af aan. Veel mensen vinden dat er op een album één goed nummer staat en dat de rest vulling is, maar daar ben ik het ab-so-luut niet mee eens. Meestal is het bij mij omgekeerd: een goed album bestaat uit allemaal nummers die ik graag hoor, behalve eentje of twee die ik minder/niet goed vind. In ieder geval, er is zoveel goeie muziek!

Ook van Crowded House mocht ik van mezelf 2 albums kiezen. Together Alone is mijn favoriete album, deze Temple of Low Men, het tweede album van Crowded House, komt op een verdiende tweede plaats. (daarna komt Woodface en dan het titelloze eerste album).

Extra bonuspunten voor het feit dat de single Into Temptation werd uitgebracht in december 1988, exact 30 jaar geleden dus. En wat een prachtig nummer blijft dit.

En dan is er nog, van hetzelfde kaliber, Better Be Home Soon:

Voor mij is dit weer zo’n album van één “dud” (Kill Eye) en voor de rest niet anders dan uitermate fijne nummers.

Zoals In the Lowlands, hoe dat refrein door je boxen scheurt, zalig.

En Love This Life, een titel die een tijdje mijn motto werd, en als In the Lowlands yin is, dan is Love this Life toch wel yang.

Zoals wel vaker bewaar ik het heerlijkste hapje tot het laatst, het fantastische When You Come! Play Loud and Enjoy. Dit wordt nooit oud.

We still miss you Paul.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?