Boeken die me bijbleven: Bartje – Anne De Vries

Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

De enige mannelijke naamgenoot waarvan ik weet heb is Anne De Vries, auteur van het jeugdboek Bartje.

Bartje stond in het boekenrek bij mijn grootouders, ik heb het boek daar in de wipzetel verslonden, en ik herinner me nog steeds vleugen van het boek. De bruine bonen waarvoor Bartje niet wilde bidden bijvoorbeeld, en het beekje waar hij veel tijd doorbracht.

Het boek speelt zich af in een tijd die we ons nauwelijks nog kunnen voorstellen, waar we nauwelijks nog voeling mee hebben. Als kind kon ik me wel inleven, ik heb geen idee of ik het nu nog zou kunnen.

Maar Bartje, van Anne De Vries, het laat een zucht van onze kindertijd na.

De boeken van Anne De Vries worden uitgegeven door Kok uitgeverij.

(ik moest nog het woord “baard” in mijn tekst zien te wurmen, maar dat lukt dus niet)

(het is dus wel gelukt, eigenlijk, valsspeler)

(baard! baard! baard! mannen met baarden! hipsters met baarden! een mop met een baard!)

(hehe, dat lucht op)

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten
%d bloggers liken dit: