In navolging van Mevrouw Brabbeltjes, heb ik nogal op den bots besloten dat ik in december nog eens alle dagen ga proberen bloggen. Zot plan, wellicht, en nogal onvoorbereid, maar ik denk dat het wel moet lukken.

Ik heb een aantal serietjes die lopen, ik bedenk er een aantal serietjes bij tot het einde van de maand, ik had wel wat inspiratie klaarstaan. Plan is:

 • op maandag schrijf ik iets over het bloggen op zich
 • dinsdag is mijn 1000 vragen dag
 • woensdag start ik een serietje (van bepaalde duur) op over boeken
 • donderdag is mijn favoriete album dag (dit loopt tot het einde van het jaar, daarna doe ik iets nieuws)
 • vrijdag schrijf ik eens wat over de creatieve dingen die ik hier nog altijd doe maar waar ik de laatste maanden niet meer over blog
 • zaterdag is mijn week in beeld-dag
 • zondag staat er voorlopig niets gepland. anything goes. het lege blad en het writer’s block lachen me al toe.

Vandaag iets over bloggen dus. Ik was achter de schermen al veel bezig met mijn blog de laatste tijd, en de laatste weken was ik mijn categorieën aan het opruimen. Ik had er namelijk veel te veel.

Een eerste was een aantal sub-categorieën eruit te kieperen en de artikels onder te brengen in de bovenliggende categorieën. Dat was een makkelijke. Daarna haalde ik er een paar zeer dunbevolkte categorieën uit, dat was ook nog makkelijk. Maar toen werd het moeilijk. Ik bleef zitten met deze lijst.

Bloggen (255)
Boeken (50)
Breien en haken (86)
Ergernissen (79)
Familie (77)
Fietsen (43)
Foto’s (43)
Gent (124)
Internet (53)
Kroost (182)
Lekker (190)
Leven aan ’t Scheld (578)
Liefde (28)
Media (109)
Muziek (222)
Naaien (247)
Politiek (70)
Reizen (47)
Werk (49)
Wijvenweek (22)
Ziek (44)

Nog altijd veel te veel categorieën. Doel was te komen tot een lijstje van 10 categorieën. Er zaten nog wel wat no brainers tussen zoals de Wijvenweek die naar Bloggen kon, maar daarna werd het moeilijker. Er zijn wat categorieën met minder artikels die ik wil behouden, omdat die nog wel gaan groeien (Reizen, Fietsen) of relevant zijn (Ziek), maar voor de rest moest er veel samengevoegd worden. Na veel zwoegen kwam ik tot een lijstje van 12:

Bloggen (272)
Creatief (324)
Familie (193)
Fietsen (29)
Foto’s (53)
Gent (102)
Lekker (188)
Leven en liefde (625)
Lezen en luisteren (277)
Reizen (47)
Toogpraat (148)
Ziek (43)

En nu weet ik het echt niet meer. Langs de ene kant denk ik: 12 is ook wel OK. Langs de andere kant denk ik: jamaar, ik wilde er 10. Zelf zie ik door het bos de bomen niet meer, maar als iemand suggesties heeft: laat maar komen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

 1. Zot, maar tof plan; veel succes!
  Misschien kan “onderweg” de categorieën “fietsen”, “reizen” en evt. “Gent” samenbrengen? Al vind ik 12 zeker geen overdreven aantal, zeker als ik zie hoeveel jaar je al blogt… Komt zelfs mooi neer op één categorie per blogjaar, besef ik net 🙂

  1. Dankjewel 🙂
   Nu maak je het moeilijk: ik vind beide suggesties waardevol. De “onderweg” categorie spreekt me wel aan! Maar tegelijk: 1 categorie per blogjaar, het heeft ook wel wat hè. Ik ga er nog eens over nadenken. Want het is best wel doenbaar eigenlijk, om de categorieën samen te voegen, de categorieën reizen en fietsen bevatten nog niet ál te veel artikels. Oh the choices 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: