51. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

Ik denk dat ik het hier toch nog maar eens moet hebben over The World According to Garp van John Irving.

Onlangs heb ik de film nog eens bekeken, de film waarmee de liefde begon. Ooit, midden jaren 80 moet dat geweest zijn, zat ik ’s avonds laat TV te kijken en viel ik midden in de film in de scène met het vliegtuig dat in het huis vliegt, en ik was om. Mijn ma en Herman brachten daarna het boek mee uit Londen. De film ziet er nu bij momenten gedateerd en very 80’s uit, maar oh wat werd er toch goed geacteerd door Robin Williams en John Lithgow. De vliegtuig-scène komt niet eens voor in het boek, trouwens! Zalig boek, zalig verhaal, vertederend maar bij momenten ook confronterend hard en pijnlijk. En bij het einde (van het boek vooral, niet de film) huil ik keer op keer mijn ogen uit. Want ja, ik moet het boek toch ook al een keer of 4 gelezen hebben.

52. Met wie zoende je voor het eerst?

Geen zin om terug te gaan naar herinneringen uit een onaangename periode.

53. Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?

Euhm, ik ben bijna 50 en 2 keer getrouwd… ik denk niet meer na over trouwjurken. Behalve over de trouwjurk van Corine, die echt mooi gaat worden!

54. Ben je bang in het donker?

Neen. Ik zie geen fluit in het donker en dat compliceert de dingen wel, maar bang ben ik niet.

55. Welke sieraden draag je dagelijks?

Oorbellen en oorstekers, een halsketting, allerlei armbandjes. Plenty, dus.

56. Vinden kinderen jou leuk?

Goh, ik hou zelf meestal wel wat afstand, en soms komen ze af, soms niet. Ik dacht altijd dat ik te onrustig was voor baby’s en dat mijn hartslag te hoog was, maar ik ben er nu achter dat baby’s zicht goed voelen bij mij, ik straal blijkbaar (tot mijn eigen verbazing) rust uit. Geef mij een baby’tje in mijn armen, en mijn dag is goed, want de liefde is wederzijds.

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?

Ik kijk alle films liever op de bank. Ik ga niet graag naar de cinema. Te druk, te luid.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?

Ik ben heel mild in mijn oordeel. Zeker in mijn eerste oordeel. Meestal probeer ik af te zwakken en te relativeren, zeker als we de omstandigheden niet kennen. Wie zijn wij om te oordelen.

59. Ben je een goede slaper?

Ik slaap heel slecht. Gevolg van de medicatie die ik neem. Heeft niet te maken met al dan niet fysiek bezig zijn of al dan niet moe zijn. Ik kan zo moe zijn dat ik niet kan slapen, tot mijn ellende, want dat vind ik echt wel het ergste. Ofwel heb ik een probleem met inslapen en slaap ik ’s ochtends goed door, ofwel val ik vlot in slaap maar dan word ik midden in de nacht wakker en kan ik niet meer verder slapen. Daar valt geen staat op te maken. Ik ben onrustig. Ik lees, val in slaap, schrik weer wakker en kan opnieuw beginnen. Rinse, lather, repeat.

60. Wat is je laatste ontdekking?

De leuke wegen en wegeltjes en paden in Merelbeke, Destelbergen, Heusden, Lochristi… die ik ontdek tijdens mijn fietsritjes. Wat kan ik daarvan genieten!

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?