Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Als ik aan deze blogpost begin, heb ik 26 foto’s klaarstaan. Hm. Lijkt me wat veel. We zullen zien waar we kunnen wieden, maar het wordt een beetje moeilijk, denk ik.

Ik begin met mijn fietstochtje van zaterdag. 15 kilometer, in onze achtertuin. Gentbrugge, Zwijnaarde. Ik beland op de Koningsdonkstraat, bij het Kasteel Coninxdonck.

Ik opper iets op Facebook over de Paris-Roubaix van Gent, en Herman lacht me keihard uit. En toch liggen die kasseien er slecht bij!

Ik kreeg voor mijn verjaardag van Sara een kleedje, met lange mouwen die ik niet mooi vond en in maat 44, 2 maten te groot. Ze kocht het bewust, want ik vond het stofje supermooi, en ik ging dat wel eens verbouwen. Dat heb ik deze week gedaan. Het wordt tijd dat ik hier weer eens wat dingen zet over mijn naaiavonturen. Het kleedje is af, en ik ben zeer tevreden. Dit was een tussenfase.

Op woensdag gingen we met het kleine juffrouwtje energiebommetje, dat toch een beetje moe was, naar de Rozebroeken. Wat is het daar zalig bij zo’n mooi weer…

Meer moet een mens toch niet hebben.

Lili reed op haar fietsje en opa liep ernaast.

Lili prutste aan oma haar tas…

… vond daar een koekje, maakte dat zeer geconcentreerd open…

… en at het met veel smaak op.

Ik maakte een superzalige foto.

Nu is het zo dat die superzalige foto’s niet vanzelf komen. Lili poseert niet, het is gewoon hit and miss tot er iets tussenzit dat goed is. Ik zag op Instagram een foto van een baby tegen de blauwe achtergrond van de lucht, en ik dacht, dat wil ik ook van Lili. Voor ik tot bovenstaand resultaat kwam, had ik nog een hoop mislukte foto’s:

Lili schommelde ook nog een kwartier met een praatgraag meisje ernaast.

Tegen dat we thuis waren, was ze zo uitgeteld dat ze in slaap sukkelde in de buggy.

Op donderdag maakte ik een heerlijk fietsritje, via Heusden en Destelbergen. Ik belandde opnieuw aan het Damvalleimeer.

Mijn kruissteekwerkje bevalt me heel goed, ik had niet gedacht dat ik dit opnieuw zo leuk zou vinden. Ik ben al plannen aan het maken voor een volgend project!

(dat naaien goedkoper zou zijn dan therapie, het is maar een boutade, ik geloof dat niet bepaald)

Ik maakte rabarbermoes. Lekker.

We tellen verder af naar onze vakantie. Ergens deze week was het nog 59 dagen. Vandaag is het nog 56 dagen.

(23 foto’s. Is dat teveel?)

(ik blijf sukkelen met de foto’s in portrait formaat, ik krijg die hier niet goed. het is wat het is)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?