21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Het staat natuurlijk mooi om te zeggen dat het je niet kan bommen wat anderen van je zeggen. En er zullen wel genoeg mensen zijn die zo in het leven staan. Voor mezelf is het iets waarmee ik worstel: ik probeer mijn eigen ding te doen en me niet aan te trekken wat een ander daarvan vindt, maar het blijft moeilijk. Ik lig wel eens wakker van de opinie van een ander. Hoewel ik dat dan zelf weer idioot vind en verspillen van energie maar ja.

22. Wat is je favoriete dagdeel?

De ochtend. Hoe vroeger ik uit mijn bed geraak en hoe langer die duurt, hoe beter. De stilte, het wakker worden van de wereld.

23. Kun je goed koken?

Ja. Ik kook, ik proef zelden, doe veelal op het gevoel, en over het algemeen lukt het wel. Soms niet.

24. Op welk seizoen lijk je het meest?

Ik heb geen idee. Mijn favoriete seizoen is niet noodzakelijk het seizoen waar ik het meeste op lijk. Ik zou het niet weten.

25. Wanneer heb je voor laatst een dag helemaal niets gedaan?

Niets doen bestaat niet. Wat ik als niets doen omschrijf, is niet niets doen. Een boek lezen, uw gazet lezen, in de zetel zitten, het is toch allemaal iets doen? En daarbij, de meeste dagen rommel ik wel wat in het huishouden (was, keuken opruimen). Helemaal niets doen bestaat niet.

26. Was je een gelukkig kind?

Was ik een gelukkig kind? Soms wel, soms niet? Ik was een onzeker kind, en de omstandigheden waren er niet altijd om gelukkig te zijn, maar over het algemeen, ik denk het wel?

27. Koop je vaak bloemen?

Ik koop af en toe bloemen en denk dan altijd dat ik het vaker moest doen. Het geeft zo’n plezier.

28. Wat is je droom?

Een mooie winkel, een pand met een dubbele ruimte. In de ene ruimte mijn stoffen, naaimachines, haberdashery, een koffiemachine, mensen die mooie stofjes kopen, blijven plakken om iets te naaien. In de andere ruimte 2 mogelijkheden. Ofwel een soort pop-up store waar elke dag van de week iets anders gebeurt. Er komt een dag een kapper/barbier. Er worden een dag taarten verkocht. Iemand geeft een dag een workshop. Of twee dagen. Enzovoort. Ofwel een vaste bestemming voor die tweede ruimte: een koffieshop, een tearoom, waar ook boeken zijn en kranten en gezelligheid en rust. Zoiets.

Waar ik ook van droom is een lange reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Minstens 2 maanden (liefst langer) om die landen rond te reizen. Van Sydney naar Melbourne naar Perth naar de Gold Coast naar Brisbane en naar nog veel meer wat ik moet uitzoeken en plannen. En naar Tasmanië. En naar Nieuw-Zeeland. Naar de hoofdstad en naar Kare Kare en naar Te Awamutu en naar nog veel meer dat ik ook moet uitzoeken en plannen.

En nog een droom is verhuizen. Naar ergens waar ik het leuker vind dat ik het hier nu vind.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

Ik heb in drie huizen gewoond. In Wondelgem, vlakbij zwembad Neptunus, in mijn ouderlijke woning.

Oh neen, niet waar, 4 huizen! Tussendoor drie jaar op de Henleykaai, in een appartement op de negende verdieping met een zalig zicht op de torens van Gent. Wat heb ik daar graag gewoond! Nadat ik trouwde in een klein rijhuisje in Mariakerke vlakbij de Bourgoyen, zo piepklein dat de woonkamer op de eerste verdieping moest wegens beneden geen plaats (maar ik vond dat wel erg gezellig), en het bed in de ene kamer en de kleerkast in de andere kamer op de tweede verdieping wegens dat die niet samen in 1 kamer geraakten. Erg gezellig huisje. En sedert 1992 hier in dit huis in Sint-Amandsberg.

Correctie: ik werd aangevuld door mijn Ma en Herman. Ik heb nog een jaar in de Braambezielaan in Wondelgem gewoond ook. Mijn eerste levensjaar. Vlakbij het ouderlijk huis, en vlakbij de plaats waar Tom Simpson ooit woonde.

Met extra foto! Niet dat je veel ziet op deze foto van het huis maar dat maakt me niet uit.

30. Wat is jouw guilty pleasure?

Eigenlijk heb ik niet echt een idee. Ik zou Grey’s Anatomy kunnen noemen, maar eigenlijk vind ik dat niet echt een guilty pleasure. De laatste tijd heb ik geen dingen die ik beschouw als guilty pleasures. Het zijn gewoon pleasures waarover ik me niet hoef te schamen.

********

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?