Eindelijk rolde er hier nog eens iets van onder mijn naaimachine, iets voor mezelf waar ik behoorlijk tevreden over ben. Nadat een vorige poging tot zomerkleedje jammerlijk mislukte (iets met fout model en foute stof en zo, en daarna ging ik het aanpassen en ging ik iets té drastisch te werk waardoor het te smal werd, nu ga ik ofwel wachten tot er nog wat kilo’s afwillen, of maak ik er een rokje van, daar ben ik nog niet uit, maar dit helemaal terzijde), probeerde ik nu het Adelaide patroon van Seamwork uit. Eigenlijk een simpele tank top, maar dan verlengd tot keedje. Net wat ik zocht voor vrolijke, lichte zomerkleedjes.

Ik gebruikte een goedkoop katoentje dat ik een hele tijd geleden eens kocht in de uitverkoop-afdeling bij de Modecoupon, en ging voor maat 10. Ik ben niet zo’n riempjesmens, dus liet ik de lusjes en riem achterwege.

De foto’s zijn vreselijk slecht maar ik heb geen zin om me dubbel te plooien om goede foto’s te maken en te bewerken, dus hiermee zal je het moeten doen.

In de achterkant zitten coupenaden, die je helemaal niet ziet door de drukke stof, maar die het wel mooi maken. Meneertje Mertens keurde en vond dat het gerust te dragen is zonder riem en dat er zeker geen rekker in moet aan de taille, zoals ik opperde.

Ik duwde er zowaar een stuk of 12 kamsnaps in, soms heb ik echt wel veel geduld.

De hals en armsgaten zijn afgeboord met biaisband. Hiervan bewust een wazige foto, want ik kan écht nog altijd niet recht naaien en met donker garen valt dit des te meer op.

Het resultaat is uitermate draagbaar en dit jurkje ga ik nog maken, de stofjes heb ik alvast in voorraad!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?