Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook. En ik ga er ook mee beginnen. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

1. Met wie kun je het beste opschieten?

(Meneertje Mertens buiten beschouwing gelaten) Ik kom goed overeen met mijn kinderen. We zitten op dezelfde golflengte, het draait lekker. Ik ben daar blij mee.

2. Waar besteed je te veel tijd aan?

Momenteel besteed ik veel tijd aan al mijn creatieve bezigheden. Cognitief schort er af en toe wel iets (vooral concentratie en geheugen), maar creatief blijft mijn geest bezig. Naaien (en een soortement PC-workshop rond de planning daarvan), breien, ik ben ook wat bezig met papier en potloden, heb een plan in mijn hoofd om iets te borduren… en ik kijk ook veel naar de koers op TV.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Woordgrapjes. Zwarte humor. Vaak ook beetje vreemde dingen die een ander absoluut niet grappig vindt.

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Niet zeker of het het laatste keer was dat ik voor het eerst iets deed, maar ik heb onlangs voor het eerst op een crosstrainer en een loopband gestaan. En gesport, dus, uiteraard.

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Neen. Ik probeer me met anderen erbij altijd in te houden, ik huil niet graag in gezelschap, ik vind dat gênant en voel me ongemakkelijk. Als ik moet huilen bij een film of een serie, probeer ik dat altijd weg te steken. Als ik alleen ben, ga ik daar dan wel ongegeneerd om huilen.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Havermout, muesli met exotische vruchten, lactosevrije melk. Koffie met melk en suiker.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Meneertje Mertens.

8. Waarin lijk je op je moeder?

Euh, ik lijk altijd maar meer op mijn moeder. Naar ’t schijnt. Ik zie dat zelf niet. Misschien moeten mijn kinders daar eens op antwoorden. Soms hoor ik mezelf wel eens iets zeggen waarbij ik denk: nu klink ik juist gelijk mijn moeder. En ik vind dat niet erg, het is niet erg om op mijn moeder te lijken.

(foto van mijn ma door Herman tijdens hun verblijf in Friesland)

9. Wat doe je als je s’ochtends wakker wordt?

Dat hangt ervan af wanneer ik wakker word. Wat lezen. Op mijn telefoon prullen. Opstaan.

10. Ben je een goede voorlezer?

Neen. Ik doe het niet graag. Ik heb wel voorgelezen toen de kinderen klein waren, maar niet met groot plezier. Ik moet altijd geeuwen van voorlezen. Laat mij maar in stilte lezen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?